![]() |
Uad ... stize.. mozda.. jupi
Danas smo na masini u studiju instalirali Studiopak, kao probu, pre nego sto ga ortak definitivno kupi.. ja sam se malko igrao, i video 300 djavola.. cenio bih ako bi mi neko dao blagi pregled osobina i upotrebljivosti sprava - koja je za sta najbolja, koji kompresor, koji limiter... znam da je dosta bilo price o tome do sada, al ja nisam pazio na casu jer nisam skoro ocekivao da cu se druziti sa tom spravom, a sad verovatno vec sledece nedelje krecemo u mix kompletnog albuma sa njom. Dakle, ima li dobrovoljca za kratak review pluginova, u svetlu mixanja rock'n'roll albuma, koji je vec dobro snimljen? dakle ziv bubanj, gitare itd..
|
Re: Uad ... stize.. mozda.. jupi
evo, ali ultra-kratko (tek sam ustao), kako koristim...
Precision EQ/Precision Limiter (iako su dodatni pluginovi, mora se kupiti :) ) - na master Pultec - Kick, bass ili bilo sta sto hoces da "zamastis" :) LA-2A - Vokal ili bilo sta sto hoces da izgubi dinamiku (odvalis peak reduction/gain) Fairchild - Bubnjevi (grupa) ili bass Pultec Pro (malo veci Pultec) - master ili grupe Cambridge - bilo sta ako hoces "klasican eq" 1176 - svasta...mada njega uopste nisam koristio :ups: |
Meni je juce stigao nov, novcijat UAD-1 Ultra PAK! Svakako su mi dragocene ove ove informacije koje je izneo Pure u vezi ove masinerije i bilo bi dobro da medjusobno svi izmenjamo iskustva jer nas ima dosta koji to imaju ili razmisljaju o kupovini. Aktivirao sam na masteringu taj Precizion Limiter i mogu reci da se odmah oseti kvalitet.
|
da li mogu samo da znam gde i za koliko para ima ULTRA pak posto sam ja uspeo da nadjem samo Studio i Project pak...sorry za offtopic..
|
Ja sam upravo zavrsio mix 6 punk rock demo pesama i od UAD-a sam uglavnom koristio:
Fairchild, Cambridge, realverb pro - kick Pultec, cambridge, realverb pro - snare/bottom snare LA-2A, cambrige, dreamverb - prateci glasovi fairchild - tom pultec - floor tom cambridge, dreamverb - crash, ride evo par delova mixa ogoljenog za sve pluginove sem UADovih: http://www.mtvadria.tv/punkrockhits.mp3 znaci gde treba kompresori uglavnom UAd zavrsava sve, a za reverbe najbolje mi za punk zvuci TC Megareverb i VSS3 ali to je vec powercore, btw upravo instaliram Sony Oxford EQ pa cu odmah na ovom miksu uporediti da li mi je bolji od Cambridga. @ Arthur procitao sam negde da si ucestvovao na snimanju novog Six PAck-a? Jel je to snimano na 1,2,3 ili je svaki instrument posebno sviran?? |
Odakle ti vss 3 i Sony oxford ????
Pozdrav |
ma vss3, oxford, mrshavo je to, ima se i md3 multiband dynamics :cool:
shto pitas?? nije nikakav crack, s tim ti ne mogu pomoci... |
Quote:
Cena 1165.00 |
ej ljudi, hvala.. drago mi je da niko nije bio u fazonu - "..procesljaj po forumu..".. korisno.. ovaj topik snimam i nosim na masinu u studiju, pa krecem u studiranje sutra.
Sto se nabavke tice, dobismo ponudu za Uad projekt pak + dynaudio bm5 za 1100 evra, valja li ta cena? jos ako bi neko ponudio bolju .. :) @dendi Jesam ucestvovao, album je sniman na sledeci nacin : dva dana u pozoristu u Smed.Palanci su snimani na 1,2,3 ceo bend, bez vokala i solaza. dakle 2 gitare, bass (amp+di), i bubanj. I momci su sve to valjano iscepali za dva dana (po recima producenta, naujevzbaniji bend koji je ikad radio). Posle toga su dolazili u BG da pevaju, i ja sam im snimao dodatne gitare (podebljavani rifovi, solaze). Zatim je mixan u BG. Razvuklo se na dosta vremena posto se nisu zadrzavali u BG duze od 3 dana.. al ok je ispalo, sasvim solidno. |
@mogli
ta informacija me nije bas usrecila :( ...ima li nekog ovde ko to moze da doneseeeee :hyper: . |
Najbolje bi bilo da se obratis Ivanu sa naseg foruma, on bas prodaje jeftinije svog UAD-a! Jbg, sad je u vojsci, trebaju mu pare ko svakom vojniku! :) Ja sam kasno saznao za to, odnosno, kad sam vec bio narucio!
|
Quote:
Svi ti pluggovi za powercore su jako skupi i ratko ko moze da uzme sve tako lako ...... crackova nema to je jasno .....osim za eq ..... cak i ja koji imam prilicno posla ne mogu sebi priustiti vss3 i md3 .... mada je ova druga zaista fenomenalna sprava Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
neko mi rece da u artistu imaju na lageru puno njih (?)
|
Quote:
|
Drugarska preporuka...od srca... svima koji imaju U'D, a nemaju Plate 140, da isprave najvecu gresku u svom zivotu :-), i kupe taj plug-in...
Plate 140 otkida! Meni se mnogo svidja... |
ja san za sad uze sve sto je uad izbaci i svaki plugin vridi. moozda su malo precjenili ovaj zadnji chorus, ali uze san i njega. :da:
|
sve je to super, al mene i dalje zanima dal je dobra cena od 1100 evra za UAD Project pak + Dynaudio BM5?
Ima li ko jos nekih preporuka kombinacija pluginova za upotrebu u mixu? Pure, dandi, fala, cisto me zanima ima li ko jos kakvih zanimljivih predloga... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
BTW Kako radi freeze UADovih plugova u Nuendu 3? |
Freeze radi bez ikakvih problema...
|
Quote:
|
greskom nisam rekao da od tog ortaka dobijamo projekt pak plugove bez naknade.. ime nek mu se slavi.. samo kad se bude slozio da ga pomenem :)
danas smo poceli mix i poletesmo... na CPU je otislo samo 5-6 SIReva i jedan timeworskov CompresorX... i Sx2kini eq... |
Je li neko instalirao ovu novu verziju 3.9 za UAD? Kakva su iskustva, treba li deinstalirati staru??
|
Ma samo instalrash novu verziju i sve schljaka vez problema...
Sad, kazu oni da su poboljsali ovo i ono, samo sto su to toliko nevidljive promene u odnosu na koje su cak i one iz Scope 4.0 velike... Novost je jedino ako kupis onaj Boss Chorus, koji se meni nije dopao... |
Koliko kosta to zadovoljstvo?
|
kosta 100$
|
|
Pa ti si kupio Boss CE-1???
Max i ja imamo sve izuzev njega... neznam... meni se ne dopada...
|
:o :o
|
Quote:
inace, mislin da je puno 100$ za chorus, ali ajde. nisan ga jos popravo upotrebi, jedino sto znan da je to simulacija prave pedale, koju je koristi andy summers cigov ton (chorus) i nacin sviranja obozavan. :da: uzet su i dimension. :hyper: |
A verovatno i kod tebe igra onaj psihicki momenat za U'D-a da sve bude autorizovano :-)
|
Quote:
inace, meni i onaj besplatni kjaerhus radi kobog. :da: ma ovaj moj kumpanjon sa kojin kupujen plugove ga je prethodno proba i jako mu se svidi. on je gitarista (bdv). |
Sandro ....pre neki dan slucajno ukljucim waldorf d coder ...... na powercoru i nadjem samo dva preseta fx ....chorus i phat chorus .....majko mila kakvi chorusi ....probaj .....
Pozdrav |
neman ja taj waldorf!? :???:
|
Quote:
|
jeste ...ali ima folder fx ...sa nekim bezvezarijama i ova dva chorusa ... ponovicu .....majko moja ..... :D
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 07:49 AM. |