Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   HardCore bass - oproblem sa zvukom (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11178)

Shady 20-04-2005 01:02 PM

HardCore bass - oproblem sa zvukom

Instalirao sam hardCore i pozvao ga u sekvencer. Upisao sam note u "piano rollu" (sonarov "key editor") ali se note ne ?uju. Siguran sam da nisu konfigurirani onih 16 izlaza (HardCore1, HardCore2, HardCore 3, itd) a ne znam gdje je ta opcija na hardcore-tabli gdje ovo mogu podesiti. Kada pustim play projekta, na tabli od Hard Cora se vidi kako se pritiskaju dirke na klavijaturi kao da neko svira po njima, ali zvuk ne izlazi! Isti problem imam i sa "Artist Drums" - nema zvuka a dirke na tabli se same pritiskaju. Zna li ko kako da ovo podesim da se zvuk ?uje.

puRe 20-04-2005 02:29 PM

moras prvo da ucitas neki zvuk u jedan od 8 onih praznih polja u sredini...

Shady 20-04-2005 02:37 PM

Znam to... ucitam ja, ali ?ta god da u?itam nema zvuka.

Gdje se na harcore-tabli nalazi opcija u kojoj biram herca?u (44100, 48000...) i gdje biram hardversku kontrolu (ASIO, DIRECT SOUND, EMU ASIO) Problem je tu, ali ne mogu na tabli na?i tu opciju. :oops:

puRe 20-04-2005 02:50 PM

Quote:

Originally Posted by Shady
Znam to... ucitam ja, ali ?ta god da u?itam nema zvuka.

Gdje se na harcore-tabli nalazi opcija u kojoj biram herca?u (44100, 48000...) i gdje biram hardversku kontrolu (ASIO, DIRECT SOUND, EMU ASIO) Problem je tu, ali ne mogu na tabli na?i tu opciju. :oops:

ta tabla ne bi smela da postoji u plugin verziji softvera.......to namestas u sonaru valjda...

Dushan_S 22-04-2005 01:05 AM

Re: HardCore bass - oproblem sa zvukom

Quote:

Instalirao sam hardCore i pozvao ga u sekvencer. Upisao sam note u "piano rollu" (sonarov "key editor") ali se note ne ?uju. Siguran sam da nisu konfigurirani onih 16 izlaza (HardCore1, HardCore2, HardCore 3, itd) a ne znam gdje je ta opcija na hardcore-tabli gdje ovo mogu podesiti. Kada pustim play projekta, na tabli od Hard Cora se vidi kako se pritiskaju dirke na klavijaturi kao da neko svira po njima, ali zvuk ne izlazi! Isti problem imam i sa "Artist Drums" - nema zvuka a dirke na tabli se same pritiskaju. Zna li ko kako da ovo podesim da se zvuk ?uje.

Hardcore bass prima midi samo preko 1. midi kanala. Obrati pa?nju u sekvenceru koji je midi kanal izabran, jer mi se dogodilo par puta da kada je izabrano "all" da ne svira. Zna?i u traci izaberi prvi midi kanal, i to bi trebalo da bude to. :)

EDIT: Sada sam video da je u pitanju Sonar, meni se ovo doga?alo sa Cubase-om, pa ne znam da li je ista stvar, ali mi se nije doga?alo sa Artist Drums-ima.

diviner 22-04-2005 01:13 AM

Najvjerovatnije je u pitanju previd na koji je Dushan ukazao.

Shady 23-04-2005 05:39 AM

Hminteresantno, sutra ?u da probam pa ?u da javim.
(da, radim u sonaru, kao ?to pokazuje i mudrost u mojoj signaturi). :wink:

Shady 23-04-2005 11:10 PM

Izgleda da kod mene nije neka ok verzija. Kad ucitam neku farbu sve kontrole na tabli su u startu smanjene na nulu. Volume, pan, atack, release... ba? sve. Onda poja?am potrebne kontrole otprilike i boja na kratko proradi, pa onda nestane. :?

puRe 24-04-2005 05:55 PM

Quote:

(da, radim u sonaru, kao ?to pokazuje i mudrost u mojoj signaturi). :wink:

muke.....nuendo? :roll: :wink:

Anonymous 24-04-2005 06:02 PM

Quote:

Ko nije muku mu?io sa Nuendom, ne zna prave vrijednosti Sonara

...ni ja jos nisam cuo da neko bas ima posebne muke sa Nuendom :roll:

Shady 25-04-2005 05:15 AM

Nisam mogao da nadjem bolji izraz pa sam stavio muke. :D

Prethodnih dana sam malo radio u Nuendu kao i u SX, mu?enje ?ivo. Recimo, u prostor za naziv trake mo?e da stane jedna rije? od desetak slova i ne mo?e? je pro?iriti da bi vidio du?i naziv. Ako ho?e? da stavi? malo du?i naziv trake, mo?e? da stavi? ali uvijek vidi? samo jednu rije?, pa onda mora? da pomera? lijevo desno da bi video puni naziv. Ja u Sonarovoj traci mogu ljubavnu pri?u da napi?em. :mrgreen:

"Vrh" je to ?to zasebni projekti u N-SX ne pamte presete na vst-ima. To jest, kada u jednoj odredjenoj pjesmi uradi? preset na kakvom fx vstu koji se tebi svidja i kada uradi? save as pa predje? u drugi projekat... i kada pozove? onaj isti fx ... u njemu nema onih preseta kakve si sejvovao u prethodnom projektu! :shock: Mora? ponovo da ih pravi? za taj projekat! Zar nije to muka, pure? :wink:

zvincic 25-04-2005 05:12 PM

Quote:

Nisam mogao da nadjem bolji izraz pa sam stavio
"Vrh" je to ?to zasebni projekti u N-SX ne pamte presete na vst-ima. To jest, kada u jednoj odredjenoj pjesmi uradi? preset na kakvom fx vstu koji se tebi svidja i kada uradi? save as pa predje? u drugi projekat... i kada pozove? onaj isti fx ... u njemu nema onih preseta kakve si sejvovao u prethodnom projektu! :shock: Mora? ponovo da ih pravi? za taj projekat! Zar nije to muka, pure? :wink:

ne znam ja sta si ti to sejvao ali presete bome nisi :lol:

ja bez problema vidim sve presete u svim projektima.

mozda si sacuvao fxbank a ne preset....u tom slucaju samo ucitaj taj bank sa diska i trebao bi imati sve na pladnju :)

puRe 25-04-2005 05:16 PM

Quote:

Prethodnih dana sam malo radio u Nuendu kao i u SX, mu?enje ?ivo. Recimo, u prostor za naziv trake mo?e da stane jedna rije? od desetak slova i ne mo?e? je pro?iriti da bi vidio du?i naziv. Ako ho?e? da stavi? malo du?i naziv trake, mo?e? da stavi? ali uvijek vidi? samo jednu rije?, pa onda mora? da pomera? lijevo desno da bi video puni naziv. Ja u Sonarovoj traci mogu ljubavnu pri?u da napi?em. :mrgreen:

Desni klik na traku pa track control settings ili tako nesto......tamo mozes namestiti duzinu polja za ime..

Quote:

radi kod mene kada se pravilno snimi.....kliknem na onu disketicu pored imena preseta pa onda store preset i upisem ime.....svaki put kada mi zatreba odem na tu disketicu i ucitam preset (pojavljuju se na dnu)...

Shady 25-04-2005 11:53 PM

Eto, par korisnih savjeta za ivana. :wink: On je radio u Nuendu i SX ja sam gledao sa strane.

?to se ti?e sejvovanja preseta, Ivan je pritiskao tu disketicu, i preset tada stvarno bude sa?uvan i vidi se u tom projektu. Ako kada otvori drugi projekt, pa potre?i onaj isti preset nema ga! Evo on ?e potvrditi.

puRe 26-04-2005 04:12 PM

Quote:

Eto, par korisnih savjeta za ivana. :wink: On je radio u Nuendu i SX ja sam gledao sa strane.

?to se ti?e sejvovanja preseta, Ivan je pritiskao tu disketicu, i preset tada stvarno bude sa?uvan i vidi se u tom projektu. Ako kada otvori drugi projekt, pa potre?i onaj isti preset nema ga! Evo on ?e potvrditi.

onda snimis kao fajl (save preset) i posle ucitas (load preset)...

STUDIOTON 27-04-2005 01:22 AM

Quote:

Sacuvaj preset nekog plugina kao STORE u nuendu pa idi u SX i nece ga zapamtiti .. Izgleda da shady brka pojmove :wink:

Shady 27-04-2005 01:23 AM

Hmstvarno... Mozda sam se ja prebacio posto je Ivan neke stvari radio u Nuendu a neke u SX-u. :D

STUDIOTON 27-04-2005 01:24 AM

shady verovatno misli na odredjen plugin konkretno na SPIN DELAY koji kada sacuvas PROJEKAT a ne preset i pozoves ga ponovo on ga ne pamti sto je do loseg **** .. sve ostalo je norlmalno .. ali pustiti shady-ja za SX ili nuendo je isto kao da si pustio malo dete u sred pijace :) .. :twisted:

Shady 27-04-2005 01:27 AM

Da, ne poznajem ih dovoljno, i djeluju mi preteski za rad. Ali zato u Sonaru radim 200 na sahat, kao sto si se uvjerio. 8)

:wink:

STUDIOTON 27-04-2005 01:37 AM

Quote:

Da, ne poznajem ga dovoljno, i djeluje mi pretezak za rad. Ali zato u Sonaru radim 200 na sahat. 8)

:wink:

E to jeste .. prosto neverovatno kako moze covek raditi u sonaru koji cak i nema mixer kako treba .. nego nesto sto lici :wink:

Sredio si shady sonara nema sta .. svaka cast

A sta ces .. nesto sto ja uradim sa 3 dvoklika shady u sonaru uradi jednim potezom na tastaturi .. pa sta ces sad .. shady je u stanju da pise ljubavnu pricu na mesto naziva neke trake a ja nisam znao da mu produzim karaktere u traci u sx-u :wink: :wink: ..

Shady 27-04-2005 01:41 AM

Hehe. Ne znam sta to imam SX-ov mixer, a da nema u sonarovom? 8)
Klikni u sonaru ALT + 3 i pogledaj mu mixer... Prvo je ljepsi bar dva puta. ;)
Ali ja ga rijetko koristim, jer uglavnom radim na glavnoj tabli... i sa precicama, naravno. 8)

STUDIOTON 27-04-2005 01:48 AM

Quote:

Ali ja ga rijetko koristim, jer uglavnom radim na glavnoj tabli... i sa precicama, naravno. 8)

E moj shady .. kada ce sonar imati mogucnost da biras izlged mixera i to od pravih legendarnih digitalnih mixera .. evo pogledaj i pari oci

http://www.pcmcentar.co.yu/Img/cubasesx3%204.jpg

A sto se sonara tice .. jebo te sonar i sve sto pocinje na slovo S

Sve ti Sabijem u Sisu zajdno sa Sonarom

:D :D

Shady 27-04-2005 01:53 AM

Pretpostavljam da je inzinjerima Sonara 4 (najinteligentnije osmisljenog i za rad najlakseg softvera na svijetu) valjda prevashodno bio bitan zvuk, zato se nisu bakcali sa tim perifernim stvarima za malu djecu, kao sto su biranje farbe i oblika mixera, i da li su dugmici plavi ili crveni. :P

Zapravo, to se vise nudi u komjuterskim igrama (posebno u strategijama) i raznorazlim 3D animacijama. Recimo, imas Hogara Strasnog i trebas da ga obuces, pa biras hoces li mu na glavu staviti kozije rogove ili od vola. heheeeeee.. :mrgreen:

Shady 27-04-2005 06:01 AM

?alu na stranu, evo koji problem mi se javlja kod Hard Core i Artist drumsa: Kada neki od njih pokrenem, izlazi mi poruka o postojanju problerma zbog kojeg zvuk ne?e izlaziti:

The Outputs configured in the loaded Multi Differ from the current output onfiguration.

Ovo ne znam da prevedem. :oops: ?ta treba da uradim da mi ovo ne izlazi?

milosjeftic 27-04-2005 08:45 AM

@Ivan , gde se bira izgled miksera ?
Da li se moze birati izgled posebno za mixer 1 , mixer 2 , mixer 3 ?
Koja je to verzija Cubase ?

Ad Fines 27-04-2005 09:01 AM

SX 3

Zid 27-04-2005 09:12 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Quote:

E moj shady .. kada ce sonar imati mogucnost da biras izlged mixera i to od pravih legendarnih digitalnih mixera .. evo pogledaj i pari oci

http://www.pcmcentar.co.yu/Img/cubasesx3%204.jpg

A sto se sonara tice .. jebo te sonar i sve sto pocinje na slovo S

Sve ti Sabijem u Sisu zajdno sa Sonarom

:D :D

Ivane gdje se mijenja skin mixete???
I moze li to Nuendo???

puRe 27-04-2005 10:45 AM

Ljudi, pa to sto vidite je Yamaha Studio Manager (sada integrisan u SX3 i Nuendo 3) koji sluzi za kontrolu Yamahinih digitalnih miksera...

STUDIOTON 27-04-2005 11:36 AM

Quote:

Originally Posted by puRe
Ljudi, pa to sto vidite je Yamaha Studio Manager (sada integrisan u SX3 i Nuendo 3) koji sluzi za kontrolu Yamahinih digitalnih miksera...

Upravo tako :wink:

Zid 27-04-2005 11:49 AM

Jasno sefe! :wink:

Shady 27-04-2005 09:10 PM

ah... pa Ivan je govorio u kontrolinim konzolama za eksterne mixere ("e moj shady, kad ?e to sonar da ima..."). Naravno sonar ima podr?ku za eksterne mixere. Ja, recimo, tako kontzroli?em VS-880. amo odabere? iz menija ?ta ti je spolja?nji uredjaj i ima? njegovu sliku u sonaru i kontroli?e? ga softverski. Emoj Ivo... ccc... :mrgreen:

STUDIOTON 27-04-2005 09:13 PM

:drunk:

All times are GMT +1. The time now is 09:09 PM.