Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Evropjesma - Zbogom muziko! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10699)

Boskovic 04-03-2005 11:01 PM

Evropjesma - Zbogom muziko!

DNO DNA !!!

Ovakvu gomilu bezidejnosti mogu da krase samo domaci festivali i domaca muzika.
Ja sam razocaran!

Kratki osvrt:

Ivana Popovic - Iako je aranzman osakacen ogranicenjem od 3 minuta jedina pjesma koja ima SMISLA i jedina interpretacija koja ima SMISLA.
Ne mislim na klasicne muzicarske faktore (tacnost, fazon, boja, produkcija, aranzman itd. BLABLA) vec jednostavno na emotivno/energetski sadrzaj koji prenosi.

Teodora i Andrea - Dobre pjesme kojima fali ono shto Ivana ima.

Ana Cvetkovic i Svetlana Raickovic - Interesantno

Koktel i Tasha - Bagra!!!!

Marko Vukcevic - Jako dobar glas ali tek dobro odradjen hitic u fazonu Sase Vasica, Vlada G, i sl. (tjah)

Eh, da
Jutro i Cica - bla bla bla...tresla se gora rodio se mish.

Sve u svemu pun kurac modulacija (izgleda je to vrlo jak faktor "kvaliteta" pjesme), vokalnih vratolomija, punjenih aranzmana i pumpane produkcije.

Sa citave EVROPJESME jedino mi je ostalo u memoriji
"Jer ti si mi sve, cvrste grudi, za moje sne" - FANTASTICNO !!!!!

Boskovic 04-03-2005 11:09 PM

I josh jedan komentar nevezan za muziku vec za neke druge stvari.

Scena ok mada malo skuchena. Ton vrrrlo klimav. I najgore od svega (za sprdnju) REZIJA. Platitli su 7k evra najam krana za kameru samo ocigledno nisu kranistu i kamermana. Plus koliko sam ja chuo sam kran koshta 9k evra. Neko se omastio. A reditalj je slobodno moga kuci da na miru gleda predstavu bar bi bilo manje gluposti.
Vrhunac je bio kadar u kome se ona 3ica "baletana" pentraju jedan na drugog krijuci se iza Ane Cvetkovic a sve da bi puhnuli iz ruke neke konfete koje potom kao padaju po Ani. Pokidao sam se od smijeha. :lol: Debilizam strogi!!!!

Pedja 04-03-2005 11:20 PM

Beovizija, Montevizija i Evropesma sve gore od goreg.....jad i beda i tolika gomila gluposti i bezlicnog filozofiranja da vise ne znas sta je sta :roll: Pesme su toliko bezlicne da ne znam.........
Maa sramota me bilo dok sam gledao :oops: :oops: :oops:

idekius 04-03-2005 11:45 PM

Rezija, kamera, "kostimi" voditelja kao da su pozajmljeni iz garderobe Niskog Narodnog Pozorista ( predstava "Tamni Vilajet" :D ) ... retko gde se moze videti ovoliko neukusa...

O muzici da i ne pricam...

Boskovic 04-03-2005 11:49 PM

Quote:

Originally Posted by Pedja
Maa sramota me bilo dok sam gledao :oops: :oops: :oops:

Nisi jedini.

Evo se i glasanje zavrshi. Pobijedili "NoName".

Komentar "Neciji tata ima puno para"

Pa shta da se i ocekuje kad ima piljara koji pune lovom ove nabiguzice koje se i dalje vode kao muzicari/muzikolozi/muzicki pedagozi/profesori muzike itd.
Neka mi svi popushe kurac u paketu! Ko ih jebe!
Ako ikada napravim taj jebeni studio ima u njega da udje samo 10ak ljudi i to ne za pare no za muziku.

BEDA

lesha 04-03-2005 11:49 PM

ljudi, ja ovo nisam gledao, samo sam uhvatio na kraju pobednicki sastav i posle prvih 15 sekundi pevanja promenio kanal....

uglavnom, sramota !!!!!!

ljudi veze sa vezom nemaju, a kamoli sa pevanjem...
drugar mi rece da su oni vec danas bili planirani kao pobednici i da je pobedio neko iz srbije, doslo bi do opsteg picvajza....

stvarno sramota sto nesto takvo uopste mozemo da gledamo na tv-u...

puRe 04-03-2005 11:56 PM

nisam gledao, ne kajem se.....znam odavno da je sve sto cu videti na "festivalima" krs...

dr.Ru 05-03-2005 12:18 AM

covece..... i srbi i crnogorci mogu u paketu da skoce sa mosta... mislim da tonemo sve dublje.... nekako, zeleo sam da pobedi jos gora pesma (recimo viktorija), kako bi pred ocima evrope dotakli samo dno.... mozda bi nas to opametilo :cry:

ProkDu 05-03-2005 12:40 AM

Odlican provod. Puno smeha uz ekipu i komentare sa ove strane ekrana :lol: .
Zamislite ovu EuroP(j)esmu kao show slican LetecemCirkusu MontyPytona i sve dobija sasvim novi smisao.

NoComment just Smile :lol:

A sada nesto sasvim drugacije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oggy 05-03-2005 01:20 AM

Zato ja od 1. Marta pratim samo Sanremo, koji je ove godine, kako sam u nekom postu najavio, definitivno odlican, da ne kazem fantastican. Scena je u isto vreme diskretna i raskosna, jer je komplet u LCD-ima koji se ne primecuju dok ne pocne ludilo. Cela moze biti jedan ekran, a svaki njen deo moze biti poseban monitor koji emituje animacije, osvetljenje ili background. Pesme odlicne ( mozda ima 3-4 sto smaraju), orkestar svira uzivo i dobar kao i svih godina, nema silikona, nema seljanki i seljaka (cast individualnim poljoprivrednim proizvodjacima), rado bih usvojio malu Federiku Felini (voditeljku), a novina ove godine je sto su promenili tradiciju dugu 54 godine. Ne postoji vise samo kategorija mladih i sampiona vec su ove godine to klasifikovali kao: 1. Zene, 2. Muskarce, 3.Debitante, 4. Klasike i 5.Grupe. Prve tri veceri su bile eliminacije, a veceras su izvodjene te iste pesme, ali u drugacijem aranzmanu sa raznim gostima... Sutra (Subota)finale, prenosi i RTS. Pravi spektakl! Ni nalik onome sto smo ikad mogli da vidimo kod nas, mada... Postoje izgledi da jedan festival ove godine malo unapredi svoju koncepciju (ako nista, a ono barem malkice, u granicama mogucnosti)... :wink:

p.s. @Boskovic:
Ako ikada otvoris studio, moraces mnogo da radis za pare jer kada nemas studio, nemas ni troskove, ali zato kad ga imas, pocnes da uvidjas da niko nece platiti racune umesto tebe, niko nece kupovati opremu umesto tebe, niko nece da peva backove za dz, niko nece da ti svira za dz,a mora se od necega i ziveti dok radis stvari iz ljubavi. OK, sad ja zvucim malo surovo ili kako vec, ali kad budes imao studio imaces i mnogo vece obaveze i odgovornost, a niko te ne uzima za ozbiljno dok nema para i opet se svodi na osrednjost ili cak i gore, tj. stvari koje te sad nerviraju kod drugih. Normalno je da svi koji se bavimo ovim zaradjujemo i normalno je da dobro zaradjujemo i nije sramota kada uzimas pare za ono sto radis, ali je sramota ako uzmes pare, a za uzvrat ne uradis posao kako treba. Na kraju, niko ne ocekuje da kad udjes u prodavnicu i napunis korpu prodjes pored kasirke uz sarmantni osmeh ili kad odes kod majstora za kola da on radi, a ti da ga potapses po ramenu. To je u redu da se plati. Isto tako je u redu, pa jos vise (zato sto se ipak bavimo poslom koji ne moze da radi bas svako) da i nama neko plati za nas rad, i to dobro. Eto, to je moj stav.

kVu 05-03-2005 02:47 AM

moj komentar: JEBEM IM MATER!

seljacine nijedne... koga mi saljemo na evropsko takmicenje... male tatine i mamine pedercice... sto ? da im mozda pokazemo kako idemo u korak sa svetom ? hehehe

c c c c c c

BEDA!

Boskovic 05-03-2005 02:47 AM

@Oggy
Ma to je vishe bilo u afektu, jer bih radje radio sa Ivanom Popovic za Dz nego sa NoName za pare. Naravno da studio nosi sa sobom troshkove zato se ja drkam sa InDesign-om. :)

ProkDu 05-03-2005 03:10 AM

Quote:

Originally Posted by kVu
moj komentar: JEBEM IM MATER!

seljacine nijedne... koga mi saljemo na evropsko takmicenje... male tatine i mamine pedercice... sto ? da im mozda pokazemo kako idemo u korak sa svetom ? hehehe

c c c c c c

BEDA!

"....Always look @ the bright side of life
tu tu, tu tu, tu, tu tu tu tu tu ....... :lol: "

"... i sta se desava dragi gledaoci, evo jedan gnevni posmatrac ove priredbe ulazi sa motornom testerom....i poceo je da juri izvodjace.... spasavaj se ko moze .... brrrrrrmmm, brrrrrrmmmm..... " :lol: :lol: :lol:

"Evrovizijski masakr motornom testerom" - Novi dokumentarac by ........... :lol: :lol:

Oggy 05-03-2005 03:12 AM

Pozdravi Ivanu. Kazi da je pozdravio Ognjen iz Zrenjanina. Bila je kod mene sa malim Ljubanom iz Idola (kome sam radio pesmu za Sunflower i za fest u Bugarskoj) u vezi radijskog festivala, ali se nesto izjalovilo, pa nije bilo nista od saradnje. Inace Ivana je super lik. Stvarno je pozdravi.

Boskovic 05-03-2005 03:30 AM

Naravno, cim je vidim.

Zid 05-03-2005 10:10 AM

Gledao sam..Iskreno...Bezveze! Neko je uzeo dobru lovu.

diviner 06-03-2005 03:43 AM

Ljudi, sve je na mjestu...samo malo manje psovanja molim.

Pozdrav svima!

Max 06-03-2005 04:28 AM

Nikad gore ....ali sam se slatko nasmejao .....hehehe.......

Valjda se nista vise nece ni dogadjati u crnoj gori vise .....jer je ovo totalna sramota.......nemogu ni da krenem da nabrajam lose stvari ... u stvari bolje da nabrojim sta je bilo dobro .....NISTA ! ......hehehehehe

Ja sam imao svog "pulena " Marka V. totalni estradni anonimus ....Sasa Vasic radio pesmu .....neko je poceo da mixa ....pa zabrljao pa ja vadio fleke ( kao i uvek ) .... doduse mali dobro peva .....iiiii sesti !!!!!

Kako smo se nadali .....

Gianfranco 06-03-2005 09:14 AM

Kakvo raspolozenje u narodu vlada zbog evrovizije,najbolje odslikava
broj poruka uglavnom "zadovoljnih" posetilaca foruma na RTS-ovom sajtu
:lol:

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/forum.jpg

Da,dobro ste videli !

148 strana!!!!!

Shady 07-03-2005 04:49 AM

Ovo je pre?lo u horor. U?as! :( Puno dobrih vokala, i puno lo?ih kompozicija. Zapravo, jedino ?to je ove godine vrijedelo jesu - mnogi vokali. A nisam ?uo dobru pjesmu ni na beoviziji, niti na monteviziji! Nisam ni imao za koga glasati pa sam si u?tedio jedan SMS.

lesha 10-03-2005 02:18 PM

sta kaze zeljko joksimovic...

http://www.rts.co.yu/euro/

Shady 11-03-2005 09:17 PM

Ja ovo za "nepo?tenje" (o ?emu govori Joksimovi?) nisam ba? shvatio... :?

Ukoliko ?iri glasa, pa ne da niti jedan glas nekom odredjenom predstavniku (u ovom slu?aju predstavniku Beograda) - to nemora zna?iti da su nepo?teni, jer niko valjda ne glasa po partijskoj du?nosti, nacionalnoj pripadnosti, itd. Uostalom, ovi iz CG uvijek mogu da ka?u: "Jednostavno nam se nije svidjela pjesna Jelene Toma?evi?".

Zato nije fer govoriti o nepo?tenju sada, kada je sve ve? tako kako jeste... jer se tako remeti ugled ionako lo?e pobjedni?ke pjesme, prije nego li je Evrovizija i po?ela. Pogotovu nije fer govoriti da je Pjesma grupe "No Name" plagirana! Iako je uvodni dio doista preuzet iz stare crnogorske pjesme "Poljem se vije" (?ija je melodija pak preuzeta iz sevdalinke "djevojko moja, napoji mi konja") - to ipak ne zna?i da se radi o plagijatu! Umjetnost ima svoje razloge!

Dushan_S 11-03-2005 10:44 PM

Quote:

Ukoliko ?iri glasa, pa ne da niti jedan glas nekom odredjenom predstavniku (u ovom slu?aju predstavniku Beograda) - to nemora zna?iti da su nepo?teni, jer niko valjda ne glasa po partijskoj du?nosti, nacionalnoj pripadnosti, itd. Uostalom, ovi iz CG uvijek mogu da ka?u: "Jednostavno nam se nije svidjela pjesna Jelene Toma?evi?".
Ne mora da zna?i, ali te?ko da je slu?ajno.

Quote:

Zato nije fer govoriti o nepo?tenju sada, kada je sve ve? tako kako jeste... jer se tako remeti ugled ionako lo?e pobjedni?ke pjesme, prije nego li je Evrovizija i po?ela.
Za?to da ne? U stvari, da je ovo normalna dr?ava, njih bi odmah posle one prve pri?e stavili "na led" da ispitaju stvar, a ubrzo ih i diskvalifikovali. Ovako, sramota je sve ve?a, i do?i ?e dotle da nam predstavnika diskvalifikuju stranci, umesto da mi sami to reguli?emo, plus, izgleda?emo kao kreteni koji ne interesuje da li je to plagijat ili nije. Uop?te, sama ?injenica da je toliko sumnji bi valjda trebalo da u nekoj idealnoj varijanti uti?e na "?ojstvo i juna?tvo" doti?nih pa da sami odlu?e da ne "blate obraz domovini" ve? da se lepo sami povuku.

Boskovic 12-03-2005 01:07 AM

Apsolutno!

lesha 12-03-2005 01:56 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
Ukoliko ?iri glasa, pa ne da niti jedan glas nekom odredjenom predstavniku (u ovom slu?aju predstavniku Beograda) - to nemora zna?iti da su nepo?teni, jer niko valjda ne glasa po partijskoj du?nosti, nacionalnoj pripadnosti, itd.

mislim da je svima jasno da su glasali za "no name" ne zbog toga sto imaju bolju pesmu, vec zato sto su crnogorci.

ProkDu 12-03-2005 02:01 AM

"Revolution callin', revolution callin', revolution calling YOU"

:wink:

Ma sve je jasno da jasnije ne moze biti :vitez: :wc: :kesa: :taz: :drunk: :scared: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kVu 12-03-2005 12:54 PM

pre ce biti ono iz simpsona: Join the Navy, Join the Navy (kada pustis pesmu unazad) :D

fipke 12-03-2005 05:30 PM

Quote:

Originally Posted by kVu
pre ce biti ono iz simpsona: Join the Navy, Join the Navy (kada pustis pesmu unazad) :D

heeheheee toooo! 8)

Boskovic 12-03-2005 06:02 PM

A shta se dobija?

"I will enjoy"?

Boskovic 12-03-2005 07:27 PM

http://seljak.users.cg.yu/plagijat2.wmv

Cekirajte ovo :)

lesha 12-03-2005 08:30 PM

no comment...

akowalee 13-03-2005 12:14 AM

Ma toga je vazda bilo,pa cak i u vrijeme kad su ljudi mislili da je zemlja
ploca,a da je na ledjima nose velike kornjace;Betoven od Hendla,
Hendl od hrvatskih seljaka,seljaci od...Rubens sa rimskih skulptura,
Rimljanin sa nekog egipatskog sarkofaga,ovaj sa...a o knjizevnosti i
filmu da ne pricamo.
Danas je sveopsta poplava Resavaca.Pogledajte samo svjetsku scenu :?
Mene nervira sto se to kod nas aktuelizuje samo kad neko napravi
uspjeh.A to mi je onako malo... :roll:
Svjez primjer iz moje "kuhinje":radim narodnjaku aranzman (vidi topic
Produkc. i teh. p.prod-vokal vibrato),i on hoce da se to nakiti samo tako.
Stalno mu nesto fali ali ne zna sta.Ja sta cu kud cu,kroz citavu pjesmu
(nekakva nar. rumba) mu provucem iz zezanja riff iz Black Betty-Ram
Jam (stariji forumasi ce se sjetiti-jedan od najzaraznijih git. rifova).
Covjek samo sto se nije upiskio od srece.To je to!
I tako ce Black Betty da zakuca na vrata Sase Popovica.
A Ram Jam su je ionako uzeli od nekog starog bluzera... 8)

zvincic 13-03-2005 01:52 AM

Quote:

Originally Posted by akowalee
riff iz Black Betty-Ram
Jam (stariji forumasi ce se sjetiti-jedan od najzaraznijih git. rifova).
Covjek samo sto se nije upiskio od srece.To je to!
I tako ce Black Betty da zakuca na vrata Sase Popovica.
A Ram Jam su je ionako uzeli od nekog starog bluzera... 8)

OT ali, genijalna stvar :)

a cuo sam i neku noviju nabrijanu verziju koja isto nije losa :)

All times are GMT +1. The time now is 02:26 PM.