![]() |
pocetniku treba pomoc! saveti iskusnih!!
cao ljudi pozdrav. Treba mi pomoc oko izolacije u mojoj sobi.Bavim se produkcijom elektronske muzike (house/big room/dubstep),i planiram da u proteklih nekoliko meseci dok skupljam pare od plate ,odradim izolaciju u mojoj sobi da valja koliko toliko.Nemam puno para i budzet je ogranicen,tako da bih voleo da prodjem najbolje za najmanje para ( Do 25.000 dinara posto mi je tolika plata). Planiram kupiti KRK Rokit 6 G3 (ima LF u novoj generaciji tako da je dobro da mogu optimizovati bass u odnosu na moj sobu -smanjiti ga ili pojacati ako je potrebno ako se ne varam) i zvucnu focusrite scarlett 2i2.Ljudi iz muzicke prodavnice u Beogradu su mi rekli da bi kombo napomenutih monitora i zvucne kartice davao odlican zvuk.Soba mi ima 11 kvadrata i dal se tu nesto moze uraditi - tacnije ,da li se isplati ? I sa druge strane komsije do mene su u garsonjeri tako da ih cujem kao da su u drugoj sobi u mom stanu.Zivim u zgradi btw.Treba mi hitno neka izolacija sobe em zbog komsija em zbog produkcije (jer bilo bi glasno zar ne? :rotfl: ) hvala najlepse pozzz
|
Re: pocetniku treba pomoc! saveti iskusnih!!
Izolirati ne mo?e? za te novce nikako. Akustički tretirati sobu mo?e? donekle, ali to ti neće rije?iti problem sa susjedima. Teoretski bi absorberi trebali smanjiti buku koja ide van i unutra (ali to je teorija, realno neće pomoći).
Ovo da će zvučnici zvučati super u toj kombinaciji je vrhunska provala :D. Ali zvučna je definitivno best buy. Koliko sam ja upućen, taj LPF nije za popravljanje mana prostorije, već za slučaj da se doda subwoofer u sistem, pa da ne pokrivaju oba isto frekvencijsko područje bespotrebno. I pogledaj si druge teme o monitorima i izolaciji (ima tona na rumskom). Svi hvale JBL, a izgleda da je i jeftiniji ako se ne varam. |
@bubu ideja mi je da se prekoputa u garsonjeri gde komsije zive nista ne cuje(ne zelim da mi lupaju u zid kucaju na vrata i sl.) ,a da pritom mogu da radim glasno produkciju jer mi je neophodno. Usput ,u tom stanu zivim ,dakle tu sam svaki dan ,tu spavam blejim itd i nisam podstanar student ili slicno. Iz tog razloga zelim uloziti u svoju sobu u smislu izolovati je ili akusticki opremiti kako god 8-). Znaci onda su me lagali iz muzicke prodavnice? ne kontam malo sam zbunjen :confused: btw,licno mi se svidjaju krkovci iako ih mnogi hejtuju,cak moj uzor skrillex ih koristi i radio je produkciju na njima koji su dali odlicne rezlutate! Treba mi takav neki bass koji je neophodan a mislim da bi mi krk rokit 6 g3 sa scarlett 2i2 zajedno dali to zadovoljstvo! Nesto sam razmisljao i o adam a3x mada oni su skuplji za oko 50E. Prelistavao sam druze mnogooooo postova o tome,ali niko za sada nije spomenuo nista da bih se ja pronasao u tome sta mi treba ,zato sam i otvorio novi :rolleyes:
Nesto sam citao i o azmafonu ,ali iskren da budem to je za mene spansko selo,nista nisam razumeo.Tako da sam zbunjen i ne znam sta cu :/ Sta mislis o kartonskim jajima ili slicno? Kao sto sam naveo ,znaci hocu da prodjem najjeftinije a najbolje. pozzz |
:banghead:
i po ko zna koji put, neko trazi da mu se potvrdi njegova zamisao jer mu se ne svidja ono shto se toliko puta vec ponavljalo po forumu i van njega... |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
@granata okej druze ,verovatno mislis na monitore? ajde da batalimo onda monitore...kad bude legla plata oticicu u mitros,poslusati ih i kraj price...ja sam samo trazio savet za taj kombo a ne moja zamisao :banghead:
sta cemo onda za ostalo? ima li resenja? |
Quote:
ima reshenja, uloziti malo vishe i unajmiti akustichara ako vec ne razumesh kako akustika funkcionishe, ili da je nauchish... ili da lepo nabavish slushalice, a da kontrolu radish tiho na zvuchnicima. |
Da dodam samo, da se ne zeznes pa da ih vracas posle :rolleyes:.
Quote:
|
@ awacs hvala na savetu za sluske :) ako budem isao na slusalice icicu na ove Audio-Technica ATH-M50x , cuo sam samo pozitivne komantare o njima :) i jel bi mogao njih na primer u scarlett 2i2? :)
@Granata budzet mi ne dozvoljava da iznajmljujem akusticare,hocu sam da pokusam zajedno sa vasim misljenjem da prodjem sto bolje ako vec uzimam monitore :) @Filip hvala filipe na savetu :) za dubstep mi treba bas onako heavy bass ,e sad ne znam koliko bi mi te sluske znacile sa scarlett 2i2 (ako je uopste moguce spojiti ta 2 i kolko bi kvalitetno bilo) pozzz |
Quote:
Za razliku od prodavaca u muzičkoj radnji (koja god ona bila) ovde niko nema nameru da ti i?ta proda, nego da te posavetuje. Motivi su nam potpuno različiti. Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 09:05 AM. |