Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Marko Mandić feat. Sara Jo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44361)

Arthur 04-07-2013 12:40 PM

Marko Mandić feat. Sara Jo

Evo i ovo pre?lo neku cifru na YT pa reko da vidim kako se vama čini?

<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/VK_FVeXhS4Q?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

u mom studiju snimani vokali samo, i mix uradio ja. Imam i sam sebi tu i tamo ?to?ta da zamerim, opet je bio prekratak deadline, a previ?e haotičan cubase projekat, pa sam izvuko ?ta sam mogao, i nisam nezadovoljan ;)

VladaNS 04-07-2013 02:48 PM

Re: Marko Mandić feat. Sara Jo

Lepo si smiksao! Ako bih morao da trazim dlaku u jajetu, mozda mi nije bas najjasniji. Cujem da on nesto "rije" ispod, tako da je na nekim frazama mogao vise da izleti, posebno na slap-u. Al to je vise moj licni afinitet nego sto je problem u miksu. Koliko su kanala nakrcali odlicno si se snasao da ih ukopis!
Inace za mix tih punchy basova ovo mi je najbolja referenca http://www.youtube.com/watch?v=uldpc4rWNXQ

P.S. posle dva slusanja teenage efekat teksta je krenuo da me klepa u glavu pa sam zveknuo jednog jelenka i pustio bob dylana

Dushan_S 04-07-2013 03:51 PM

To ?to ti je rekao čovek, ne?to je u basu čudnjikavo. Mo?da zato ?to očekujem drugačiji tip miksa, nekako mi je rok miks, tačnije i bas je nekako tako farban, nema ga dovoljno dole a ima te neke gunđave srednje. Inače sve super za ostalo, nemam primedbi :) Zapravo mislim da te je mo?da zezao aran?man bas gitare, mnogo mi je aktivno na pogre?an način, imam utisak da bi bolje ispalo da ide neki jednostavniji gruv na basu koji bolje podr?ava bubanj.

Bockie 04-07-2013 05:42 PM

Zna? ?ta mislim...

:thumbsup:

DzoniPFC 04-07-2013 10:31 PM

Re: Marko Mandi? feat. Sara Jo

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 348005)
Inace za mix tih punchy basova ovo mi je najbolja referenca http://www.youtube.com/watch?v=uldpc4rWNXQ

Uh, kako je ovo groovalo live u Areni! Odlicni su zaista, a i mixevi su zaista toliko dobri da mogu biti referenca za taj stil muzike . :)

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 348005)
P.S. posle dva slusanja teenage efekat teksta je krenuo da me klepa u glavu pa sam zveknuo jednog jelenka i pustio bob dylana

hahaa :) meni se desilo tako da vec pijem pivo pa sam imun na to :D

Arture, Lepa pesma, mix nije los, ali... steta sto se uvek tako juri neki "deadline" kao da je sklopljen ugovor sa EMI izdavackom kucom pa sad frka-panike da se sto pre objavi pesma/album. Tehnicki, mastering je previse zeznuo stvar, suvise mi je je to zakucano "do daske". Ne mora sve bas da bude tako glasno, to potvrdjuje novi Daft Punk album recimo, ili od Vlade G. - Daljina, lepse sviraju ovi manje "sprzeni" mixevi na radiju u odnosu na one "preglasne".

Arthur 05-07-2013 01:52 AM

mastering nije posledica deadlinea, više je to uticalo na kompresiju vokala (što dule S u svom topiku gore lepo opisa, kako je pametnije prvo editovati vokal do te mere da ti kompresija ne služi za nivelaciju, već više koloraciju), mastering je posledica ciljne grupe i ideje samog projekta, mainstream, šira masa i sl. A i sam aranžman je poprilično pretrpan, a sve je moralo da "izađe", pa se tu dodatno gubi taj momenat dubine i dinamike.
Slična je fora i sa bassem, dosta "bizzi" svira, a nema mnogo mesta oko njega da se sve lepo razume. ja sam ga želeo držati glasnijim i impozantnijim, al mi se redovno klao sa koječime što je klijentima bilo bitno.

VladaNS 05-07-2013 02:14 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 348044)
Slična je fora i sa bassem, dosta "bizzi" svira, a nema mnogo mesta oko njega da se sve lepo razume. ja sam ga ?eleo dr?ati glasnijim i impozantnijim, al mi se redovno klao sa koječime ?to je klijentima bilo bitno.

ZNAO SAM. Pevači i gitaristi... Odlično odsviran bas je povredio teritorijalni suverenitet njihovih deonica. Poslu?ajte gore link koji sam okačio. Motherfuckin' jamiroquai je dozvolio da bas zvuči duplo veće od njegovog vokala.

Arthur 05-07-2013 02:39 AM

ma sve to u rok službe ;)

Danilo S 06-07-2013 07:12 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 348045)
ZNAO SAM. Pevači i gitaristi... Odlično odsviran bas je povredio teritorijalni suverenitet njihovih deonica. Poslu?ajte gore link koji sam okačio. Motherfuckin' jamiroquai je dozvolio da bas zvuči duplo veće od njegovog vokala.

Kada si veliki čovjek i umjetnik nema sujete i kompromisa.

Jan 06-07-2013 07:21 PM

Arture, na čemu si snimao Saru, mislim koji si mikrofon odabrao za nju, s obzirom da ima dosta svetao glas, ovde je taman, mislim ne taman (dark), nego tamAn kako treba :).

All times are GMT +1. The time now is 02:33 PM.