Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   ESI nEar08 experience??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34506)

The Violinmaster 11-07-2010 11:10 PM

ESI nEar08 experience???

Pozdrav, zanima me moze li mi neko reci nesto vise o ovim monitorima. Znam da su u cenovnoj klasi sa truthovima, i da mogu ocekivati isti ili slicni kvalitet, ali za sada sve sto sam procitao (a nema mnogo toga na netu) o ovim monitorima je da su iznenadjujuce dobri dobri s obzirom na cenu. Da li se neko susreo sa ovim monitorima i kakvo im je iskustvo?
Unapred hvala :)

Sandzama 18-07-2010 09:03 AM

Re: ESI nEar08 experience???

Bolje mi sviraju od truta (ne zvone visoki) i maudia bx8a (ne brunda bas toliko). Imaju dosta snage.Nisu detaljni kao Dynaudio i Adam ali mislim da moze da se radi s njima.
Za sad me nista ne iritira, prilicno sam zadovoljan.

Procitaj malo i ovde http://www.rumski.com/forum/showthre...t=33304&page=3

I da, dobrodosao na forum.

slowstar 18-07-2010 03:05 PM

Opet ce da me okarakterisu kao "radikalnog" diskutanta, ali, na osnovu visedecenijskog iskustva, i slusanja stotina monitora moram da izjavim da ZA OVAJ NOVAC (cca 330 eura) NE MOZE DA SE KUPI BOLJE ZVUCECI MONITOR!
Potpisujem, i odgovaram za izjavu.
Maudio, po mojoj proceni nije do sada izbacio nijedan monitor vredan paznje osim onoga misli EX66, nisam siguran, ali je preskup za ono sto daje. Adam A7 je naravno bolji, ali za dupli novac.
Ja sam se srecno otarasio svojih yamaha NS 10, koji su mi se smucili, i sada sa uzivanjem radim, slusam i miksam na NEAR 08, i moram da primetim da im je "translacija" na druge sisteme, kao i na velike P.A. sisteme jako dobra.
Najtoplija preporuka!

Jan 18-07-2010 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 282962)
Opet ce da me okarakterisu kao "radikalnog" diskutanta, ali, na osnovu visedecenijskog iskustva, i slusanja stotina monitora moram da izjavim da ZA OVAJ NOVAC (cca 330 eura) NE MOZE DA SE KUPI BOLJE ZVUCECI MONITOR!
Potpisujem, i odgovaram za izjavu.
Maudio, po mojoj proceni nije do sada izbacio nijedan monitor vredan paznje osim onoga misli EX66, nisam siguran, ali je preskup za ono sto daje. Adam A7 je naravno bolji, ali za dupli novac.
Ja sam se srecno otarasio svojih yamaha NS 10, koji su mi se smucili, i sada sa uzivanjem radim, slusam i miksam na NEAR 08, i moram da primetim da im je "translacija" na druge sisteme, kao i na velike P.A. sisteme jako dobra.
Najtoplija preporuka!

Ja takodje razmisljam da uzmem ove monitore...Pokusavam da skupim novac za Adam A7X, ali tesko ide :)

Maiv 18-07-2010 04:51 PM

Ne znam kakvi su ovi ali ja uzeo A7X i svemir mi se otvorio :D

Sigurno da ima i boljih monitora od a7x ali za ovu lovu ja sam skroz zadovoljan...transparentan zvuk bez hype basa, fin osjecaj prostornosti, nimalo ne zamaraju...:wink:

Jan 18-07-2010 04:59 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 282974)

zvuk bez hype basa, fin osjecaj prostornosti, nimalo ne zamaraju...:wink:

To mi i treba, ne volim basovite zvukove, par puta sam miksao na KRK Rp8, do duse u maloj netretiranoj sobi, nisam mogao da se snadjem... Ali zato na ne secam se kom modelu PMC-a kad sam jednom radio instant sam se privikao...Kod kuce sam na Alesisima, tako da mi treba nesto bolje, jer im ne verujem, mada sam ih za ovo vreme proucio dobro. Al kapiram da mi treba nesto bolje, i prva zelja je Adam A7x

Maiv 18-07-2010 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 282976)
To mi i treba, ne volim basovite zvukove, par puta sam miksao na KRK Rp8, do duse u maloj netretiranoj sobi, nisam mogao da se snadjem... Ali zato na ne secam se kom modelu PMC-a kad sam jednom radio instant sam se privikao...Kod kuce sam na Alesisima, tako da mi treba nesto bolje, jer im ne verujem, mada sam ih za ovo vreme proucio dobro. Al kapiram da mi treba nesto bolje, i prva zelja je Adam A7x

Ehehehhe!

Ja i presao sa Alesisa m1 na njih...preporod, vjeruj mi...zvuce malo manje basisticno ali je bas puno vise kompaktan, precizan...visoki su puno otvoreniji...ja ti savjetujem da ustedis jos malo :wink:

Jan 18-07-2010 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 282983)
Ehehehhe!

Ja i presao sa Alesisa m1 na njih...preporod, vjeruj mi...zvuce malo manje basisticno ali je bas puno vise kompaktan, precizan...visoki su puno otvoreniji...ja ti savjetujem da ustedis jos malo :wink:

Verujem i poslusacu te...
Trebace mi 3k Evra uskoro, treba da padnu prvo Adami, pa FF800, pa Violet Amethyst (samo se dvoumim izmedju Vintage i Standard verzije)...

The Violinmaster 24-07-2010 01:46 PM

Ljudi hvala na savetima i dobrodoslici. Ostaje mi samo da odem do playera, poslusam, i ako se slozim sa vasim pozitivnim misljenjima - pazarim :)

magnum 27-08-2010 05:55 PM

Gde ima da se kupe ovi esi 08 monitori u beogradu, koja prodavnica je u pitanju ?

All times are GMT +1. The time now is 03:42 PM.