Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Ritchie Hawtin izmislio toplu vodu (opet) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24483)

alavuk 29-09-2008 12:09 PM

Ritchie Hawtin izmislio toplu vodu (opet)

http://www.dailymotion.com/video/x6n...or-setup_music

Mika Technika 29-09-2008 05:54 PM

Re: Ritchie Hawtin izmislio toplu vodu (opet)

pa da, on radi za toplovod :D

kruko 10-10-2008 10:19 AM

meni je ovo gotivno :D ok, nista revolucionarno, ali je tradicionalni DJing (iako i dalje radi posao, i radice) koncepcijski prevazidjen i ogranicen. samo napred richie :)

lesha 10-10-2008 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by kruko (Post 219952)
meni je ovo gotivno :D ok, nista revolucionarno, ali je tradicionalni DJing (iako i dalje radi posao, i radice) koncepcijski prevazidjen i ogranicen. samo napred richie :)

slazem se, ovakav nacin rada pruza dosta slobode u radu i prelazak na nesto sto bi se moglo nazvati remiks uzivo.

silicon science 10-10-2008 02:30 PM

Da super je on to sve setapovao. Skroz okej

Color 10-10-2008 03:09 PM

Izmislili su to likovi iz NI, da nas malo bolje upoznaju sa mogucnostima poljoprivredne masine :D

Plonk 10-10-2008 03:47 PM

ne znam jeli neko ovo vec kacio....
ima dosta zanimljivih intervjua i predavanja...vecina traje preko 60 min...
nadam se da ne remetim topic sa ovim...

http://www.redbullmusicacademy.com/v...hive/lectures/

super011 24-10-2008 03:00 PM

pa ne bih se slozio da je on izmislio toplu vodu u ovom slucaju. npr chris liebing je u drugoj polovini 2005. poceo da koristi gotovo identican setup, samo je koristio faderfox-ove midi kontrolere, a&h xone xd serija tada jos nije ni postojala (3d se pojavio krajem januara 2006 a 1d vise od godinu dana kasnije)... chris je verovatno svoj setup "izvukao" iz setupa "live/dj acta" collabs (speedy j + chris). ustvari, collabs su radili ono o cemu richie danas prica... njihovi nastupi su bili mesavina dj seta i "elektronskog" live act-a tj tehnologija koja je bila dostupna u to vreme (2005e) im je to omogucavala. danas, richie se slika i reklamira traktor kao da se taj softver juce pojavio i kao da ga je on otkrio... ovo je primer odnosa marketinga i dj industrije danas. richie je dobio gomilu para da bi nam otkrio deo "njegove" magije i da bi nam objasnio kako je sasvim ok da dj-evi koriste samo lap top za pustanje muzike... i kako danas gotovo svako moze da ima osecaj da je dj.

DaBear 26-11-2008 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by super011 (Post 222256)
pa ne bih se slozio da je on izmislio toplu vodu u ovom slucaju. npr chris liebing je u drugoj polovini 2005. poceo da koristi gotovo identican setup, samo je koristio faderfox-ove midi kontrolere, a&h xone xd serija tada jos nije ni postojala (3d se pojavio krajem januara 2006 a 1d vise od godinu dana kasnije)... chris je verovatno svoj setup "izvukao" iz setupa "live/dj acta" collabs (speedy j + chris). ustvari, collabs su radili ono o cemu richie danas prica... njihovi nastupi su bili mesavina dj seta i "elektronskog" live act-a tj tehnologija koja je bila dostupna u to vreme (2005e) im je to omogucavala. danas, richie se slika i reklamira traktor kao da se taj softver juce pojavio i kao da ga je on otkrio... ovo je primer odnosa marketinga i dj industrije danas. richie je dobio gomilu para da bi nam otkrio deo "njegove" magije i da bi nam objasnio kako je sasvim ok da dj-evi koriste samo lap top za pustanje muzike... i kako danas gotovo svako moze da ima osecaj da je dj.

jos jedan mit iz nasih krajeva!!
NIKO ne dobija "ogromne pare" da bi reklamirao neke sprave!! Pogotovo ne Traktor...pa ne prodaje se to na milione!!!

Sve sto DJ/producent dobije je (mozda )neka besplatna spravica ili software i recimo 60% popust na njihove sprave!

Dok sam bio u Soho Studiju, MJ Cole je reklamirao Focusrite...samo je dobio popust na par njihovih sprava (koje je posle prodao! da izvuce neke pare..he,he)
I Grant Nelson je promovisao Korg - par dzabe spravica, one po 100 Fuca,,
Dvojica Jevreja promovisu Waves, isto samo mali popust (30%)

to je sve..

nema velike zavere, nema ispiranja mozga za velike love..samo DJ-evi pokusavaju da se skrpe za neku kintu!!

Max 26-11-2008 12:36 PM

Mnogo objasnjava , a u stvari mi se cini kao da se pravda sto ne radi nista :(

Jednom sam video tipa koji skrechuje 4 gramofona .... i to mi je bilo za respect .... ovo mi je malo retardirano ..... sve u sinku i on kao nesto radi :(

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 07:42 PM.