![]() |
midi quantizing
Da li je moguce auto quantizirati midi tako da dok sviram cujem quantizirane udarce a ne da oni budu quantizirani nakon svirke.Probao sam upaliti autoQ na transportu u Nuendu ali udarci se cuju nequantizirani i tek poslje kad pogleda usnimak trake bubnja su quantitirani.
Naime to mi treba kod elektricnog bubnja u zivoj svirci da namjestim,jer cijeli bend ide preko kompjutera i Nuenda umjesto vanjske mixete . Unaprijed hvala. |
Re: midi quantizing
Koliko ja znam nije moguce!
A i ne vidim cemu bi sluzilo, da me u hodu ispravlja dok sviram,sta?! Pa bolje promeni bubnjara... |
Quote:
|
Vinnie Colaiuta ......
..... seci ......:rolleyes: :D Pozdrav |
znam poprilicnu dozu bubnjara koji uspesno sviraju uzivo preko matrica, nije neka nauka za ozbiljnog muzicara.
|
Pa naravno...
A uvek mozes da mu pustis click u slusalice,a ako i tad ne prati.... :rafal: |
Quote:
|
Da je to uopste moguce, ne bi vise postojali "muzicari", "muzikanti" , "tezgarosi" i "prodavci vazduha" !
|
Quote:
Pretpostavljao sam da ne moze ali rekoh mozda ima pametnijih glava kad ono :banghead: Po meni sve sto bi trebalo je da ,kad midi impuls npr dobosa dodje ranije ili kasnije procesor to cuje ili vidi i kaze necu proizvesti zvuk sad, nego prije ili poslije i to na mjestu koje je najblize odredjeno quantize brojkom,sto ustvari i radi ali u usnimku a ne u real time. Ali u svakom slucaju hvala na teoriji relativnosti |
Ma to ne moze, Slowstar ti je plasticno objasnio iz kojih razloga.
A s'druge strane, ako vec imas "zivog bubnjara", i ako on ne pravi prevelike greske (u smislu tempa), zasto bi hteo da sve bude toliko kockasto i ultra tacno. Pa fora je upravo u tim finim nijansama odstupanja! A opet, ako to i nisu bas fina odstupanja..... .... znas vec... :rafal: :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 06:42 PM. |