![]() |
Koja klavijatura za bend?
Koja klavijatura bi najbolja bila za svirku sa bendom?
|
Re: Koja klavijatura za bend?
Yamaha motif ES
|
Kakav bend?
|
Rok bend, sa naglaskom na dobre zvukove, ne trebam neke opcije kao sto je semplovanje...
|
Najjeftinija, a doobra kombinacija - Roland A33 + Roland jv1080 Session expanded, moze i Roland xp30 ili Korg Triton le (ako ne smeta losija dirka), pa i Yamaha s30, a najbolje, kao sto rekoh Motif ES 7(npr.), moze i Triton Extreme, Roland A37 + Fantom xr.........
A, ako je u pitanju budzetska varijanta, zavrsavaju posao i Korg X3, X5d, N364, legendarni 01w/fd.....Roland xp10..... ..a ono sto bih ja voleo da nosim na stage... Daj 15000e, pa ces da vidis sta je....;) |
Yamaha s90 - fantastičan piano (kojeg nema na MotifES), isti ton engine kao na Motif-uES, jedna od najboljih imitacija tipke klavira
Minus: 2000€, nezgodna za transport |
Ja uglavnom sviram tako neku muziku, i sviram na xp-30...
Apsolutno zadovoljan... Ako uspes da nadjes xp-30, to je to. |
E ovako, ja prodajem onaj gore spomenuti, legendarni KORG 01w/fd, ako te zanima, javi se. a sto se tiche zvukova imam ih preko 1000. to sve dobijes + gigbag... a imas i online podrshku od mene kad god nesto zatreba :)
Nju sviram poslednje 3 godine a i danas je koristim za svirke ali posto je stigao PC2 i jos ponesto onda je vreme da je neko preuzme i veruj mi da je odlicna za svirku... |
Ja koristim Yamaha DX 7
jeste da je stara ko Grčka,ali brate,?to je ta klavijatura dobra... |
jos par ideja za "rabljene" sinteve:
Triton Classic ili LE Motif 6 (classic) mislim da je motif bolji za klasicne klavijature tipa rhodes, hammond, piano itd. Triton nije los, ima dobrih sintova i padova, nelose orgulje, ali piano je sr.. ako u tvom bendu ima puno distorzije na gitari - dok sam ga imao, nije mi bio neka sreca za to. u svakom slucaju nebi isao na starije korgove od toga, obzirom koliko su ovi danas pristupacni po cijenama. Triton LE je super jer je mali i lagan. to covjek tek shvati nakon 30 i vise svirki koliko je to bitno.. :banghead: |
All times are GMT +1. The time now is 05:39 PM. |