![]() |
ime nije vazno uopce, iako bi ja voli cut neku maxovu produkciju... evo san bas dobi vladove snimke i sad iman konpletniju sliku o njemu. :roll:
|
Mozda bi nam od pomoci bila i neka stara garda npr. prof Djorde Petrovic.
Veliko znanje, iskustvo,odlican predavac. Mozda Cvele, Oliver....Znam da bi bilo STUDER ovo, STUDER ono,ali ipak su tu kilometriu pitanju.... Sta mislite? |
bdv: koga zanimaju iskustva svjetskih producenata neka kupi knjigu behind the glass.
|
g. Aralica , g. Bregovic
|
Quote:
Svako ima svoje razloge. Ako covjek zeli ostati amoninan, neka...a mi cemo pitati Nurka kako ga najlakse naci ;) Stvarno Max, jesi li se ti konacno predstavio ? |
Re: === NajJa?i doma?i producenti === .. a i ?ire
Quote:
Kod Gibonnija je početak bio nečuven, Manu Katche i Pino Palladino, world-class ritam sekcija snimljena u Metrou, Ljubljana. Onda se oti?lo u drugu krajnost, sitnozrnato nasnimavanje po brojnim hrvatskim studijima. Sve bi bilo OK da se nakon toga nije ?tedjelo na miksu i miksalo vlastitim snagama u filmskom(?!?!) studiju u Zagrebu. Dvorana od 100m2, stari digitalni SSL i Pro Tools. Nik?a Brato? je briljantan muzičar, aran?er i producent. On je i dovoljno kompetentan snimatelj za hrvatske standarde produkcije, uključujući i miks. Ali ovdje se radilo o albumu koji je te standarde trebao pomaknuti u svakom smislu. U tome se samo djelomično uspjelo zbog krajnje dvojbenih odluka u kritičnoj fazi projekta. Oliver je snimao u Italiji, s njihovim aran?erom i sviračima koji su izuzetno korektno, gotovo filigranski odradili posao. Sudeći po prilo?enom videu, radilo se u prosječnom digitalnom studiju, ni po čemu boljem od sličnih hrvatskih osim mo?da po dekoru, a album je miksan na digitalnom Mackie-u. Miks je definitivno radio majstor od formata, to se odmah čuje, ali koji majstor će iz takvog digitalnog miksera izvući toplinu Mediterana? Predrag |
Quote:
Ostale ti traume iz ?kole, ha? Opusti se. Ne ispitujem i ne ocjenjujem nikoga i ni?ta osim ono ?to je u topic-u. Daj komentar na temu, nisam ja tema. Peace! Predrag |
Meni je to uvek jako zanimljivo kad cujem sta se desavalo na licu mesta ...... jer sam Gibbonijev album slusao na nekoliko mesta i stalno mi nedostaje atak .... kao i na produkciji NIkse na pesmi Aleksandre Radovic ...... Siroki srednji , leeeep aranzman ....... sve super ....... a timpani i sl ....poootpuno bez ataka .....
Ili je pristup , ili su sto Predrag kaze .... oprecne odluke Podrav |
Quote:
Čitav bubanj bez ataka, ?uta, puncha. Čuje? da svira Manu Katche, ali ne zvuči kao Manu Katche. Zvuči kao ka?a. A ni?ta od toga nije lo?e snimljeno niti se izgubilo u masteringu, naprotiv. Janez Kri?aj je jedna vrsta čarobnjaka. Za?to mu nisu dali da i izmiksa barem pjesmu-dvije? Opet, da ne bi ispalo da poku?avam uzdići sebe na račun drugoga, Mirakul je po mnogo čemu vanserijski album i Nik?i Brato?u se klanjam za sve ?to je u njega ugradio. I naravno, Gibonniju prije svih. Kupio sam CD isti dan kad se pojavio u prodaji. Ali ovdje raspravljamo o produkcijskim dometima. Koliko god da je izvrsnog produkcijskog posla napravljeno u sferi aran?mana i produkcije emocija, nedostajao je taj zadnji korak prema ekstra klasi u produkciji zvuka. A to je bilo dosti?no kao nikad prije. Taj album je trebao biti kamen međa?. Predrag |
predrag, jesi slusa 'melodije, irske i kvarnera' od belfast fooda? meni je ono fantasticna ploca. :da:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:07 PM. |