Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   === NajJa?i doma?i producenti === .. a i ?ire (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9700)

SandRob 08-03-2005 10:47 AM

ime nije vazno uopce, iako bi ja voli cut neku maxovu produkciju... evo san bas dobi vladove snimke i sad iman konpletniju sliku o njemu. :roll:

OFF 08-03-2005 11:13 AM

Mozda bi nam od pomoci bila i neka stara garda npr. prof Djorde Petrovic.
Veliko znanje, iskustvo,odlican predavac. Mozda Cvele, Oliver....Znam da bi bilo STUDER ovo, STUDER ono,ali ipak su tu kilometriu pitanju....
Sta mislite?

SandRob 08-03-2005 11:39 AM

bdv: koga zanimaju iskustva svjetskih producenata neka kupi knjigu behind the glass.

milosjeftic 10-03-2005 03:29 PM

g. Aralica , g. Bregovic

diviner 27-04-2005 12:50 AM

Quote:

Originally Posted by vlado
Max, ne tripuj se zivota ti s tim skrivenim identitetima. Sta sam ja trebao da budem? Djoko? Ti ko da si Norman Cook...svasta...

E ovo sam tek sada vidio...provala :mrgreen: !

Svako ima svoje razloge. Ako covjek zeli ostati amoninan, neka...a mi cemo pitati Nurka kako ga najlakse naci ;)

Stvarno Max, jesi li se ti konacno predstavio ?

Predrag Trpkov 16-08-2005 01:03 AM

Re: === NajJa?i doma?i producenti === .. a i ?ire

Quote:

Originally Posted by SandRob
stvar ukusa. novu doris nisan slusa a sa 'talijanskim' oliverom sam jos manje zadovoljan nego sa gibonijem. prije svega zato sto su lose pjesme a drugo sto to nije onaj oliver na kojega smo navikli. glas mu je ko da nije njegov. sve mi je nekako sterilno... backovi pretanki... neznan, misljenja su jako podiljena sto se tice toga olivera.
oni koji poznaju njegove stare ploce uglavnon nisu zadovoljni.
to mi je nesto ko onaj osjecaj kad san prvi put cuo kako gilmour pjeva watersove pjesme. u pocetku mi je to bilo bljah, a sad san se vec naviknu. dobro, u slucaju olivera nije toliko drasticno. ;)

Na obadva albuma, i Gibonnijevom i Oliverovom, aran?mani i svirka su zanatski besprijekorni, često i vrlo nadahnuti, ali zvuk ispa?ta zbog trulih kompromisa.

Kod Gibonnija je početak bio nečuven, Manu Katche i Pino Palladino, world-class ritam sekcija snimljena u Metrou, Ljubljana. Onda se oti?lo u drugu krajnost, sitnozrnato nasnimavanje po brojnim hrvatskim studijima. Sve bi bilo OK da se nakon toga nije ?tedjelo na miksu i miksalo vlastitim snagama u filmskom(?!?!) studiju u Zagrebu. Dvorana od 100m2, stari digitalni SSL i Pro Tools. Nik?a Brato? je briljantan muzičar, aran?er i producent. On je i dovoljno kompetentan snimatelj za hrvatske standarde produkcije, uključujući i miks. Ali ovdje se radilo o albumu koji je te standarde trebao pomaknuti u svakom smislu. U tome se samo djelomično uspjelo zbog krajnje dvojbenih odluka u kritičnoj fazi projekta.

Oliver je snimao u Italiji, s njihovim aran?erom i sviračima koji su izuzetno korektno, gotovo filigranski odradili posao. Sudeći po prilo?enom videu, radilo se u prosječnom digitalnom studiju, ni po čemu boljem od sličnih hrvatskih osim mo?da po dekoru, a album je miksan na digitalnom Mackie-u. Miks je definitivno radio majstor od formata, to se odmah čuje, ali koji majstor će iz takvog digitalnog miksera izvući toplinu Mediterana?

Predrag

Predrag Trpkov 16-08-2005 09:12 AM

Quote:

Originally Posted by simemot
trpkov ti kao da smo u osnovnoj skoli.

Ostale ti traume iz ?kole, ha? Opusti se. Ne ispitujem i ne ocjenjujem nikoga i ni?ta osim ono ?to je u topic-u.

Daj komentar na temu, nisam ja tema.

Peace!

Predrag

Max 16-08-2005 04:43 PM

Meni je to uvek jako zanimljivo kad cujem sta se desavalo na licu mesta ...... jer sam Gibbonijev album slusao na nekoliko mesta i stalno mi nedostaje atak .... kao i na produkciji NIkse na pesmi Aleksandre Radovic ...... Siroki srednji , leeeep aranzman ....... sve super ....... a timpani i sl ....poootpuno bez ataka .....

Ili je pristup , ili su sto Predrag kaze .... oprecne odluke

Podrav

Predrag Trpkov 16-08-2005 09:57 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Meni je to uvek jako zanimljivo kad cujem sta se desavalo na licu mesta ...... jer sam Gibbonijev album slusao na nekoliko mesta i stalno mi nedostaje atak .... kao i na produkciji NIkse na pesmi Aleksandre Radovic ...... Siroki srednji , leeeep aranzman ....... sve super ....... a timpani i sl ....poootpuno bez ataka .....

Ili je pristup , ili su sto Predrag kaze .... oprecne odluke

Podrav

Čitav bubanj bez ataka, ?uta, puncha. Čuje? da svira Manu Katche, ali ne zvuči kao Manu Katche. Zvuči kao ka?a.

A ni?ta od toga nije lo?e snimljeno niti se izgubilo u masteringu, naprotiv. Janez Kri?aj je jedna vrsta čarobnjaka. Za?to mu nisu dali da i izmiksa barem pjesmu-dvije?

Opet, da ne bi ispalo da poku?avam uzdići sebe na račun drugoga, Mirakul je po mnogo čemu vanserijski album i Nik?i Brato?u se klanjam za sve ?to je u njega ugradio. I naravno, Gibonniju prije svih. Kupio sam CD isti dan kad se pojavio u prodaji. Ali ovdje raspravljamo o produkcijskim dometima. Koliko god da je izvrsnog produkcijskog posla napravljeno u sferi aran?mana i produkcije emocija, nedostajao je taj zadnji korak prema ekstra klasi u produkciji zvuka. A to je bilo dosti?no kao nikad prije. Taj album je trebao biti kamen međa?.

Predrag

SandRob 16-08-2005 10:01 PM

predrag, jesi slusa 'melodije, irske i kvarnera' od belfast fooda? meni je ono fantasticna ploca. :da:

All times are GMT +1. The time now is 06:07 PM.