![]() |
Re: Kick i bass u House glazbi?
Quote:
Quote:
2. stvar koju tvrdim je da los aranzman moze potpuno upropastiti dobru pesmu. A dobar aranzman ne moze izvaditi losu pesmu. 3. Sto tvrdim je da dobra pesma+ dobar aranzman + dobri sviraci moze biti snimljena sa bilo cime i uvek ce zvucati dobro, makar oprema bila losa. To nije neka mudrost, a svodi se na to da treba raditi na muzici. Quote:
Quote:
To bi bilo dosta po mom misljenju. Neki ekstremni eq, moze kod nekih zvukova koji trebaju da se cuju malo, iz drugog plana. Za sve sto je blizu, bar ja ne bih nista drasticno menjao. Quote:
Quote:
|
Mix radim na 48 000 24bit,al ste me zbunili s tim diterom sada:grin:
Više pojma nemam šta je to... Još nešto ako imam neke sampleove u 44.100 16bit dali je OK njih ubacivati ako je projekt 48 000 24bit? |
Quote:
|
Quote:
Fajl iz sekvencera izvezi na 32 bita. Seplove ne diraj, nek ostanu takvi kakvi su. Od ditera koristi mbit+ iz Ozone 4. To je sve sto ti je potrebno da znas o tome. |
Quote:
Našao sam neki tutorial o tome: http://www.izotope.com/support/cente...od_id=2&id=129 |
Quote:
Imas dobro odsviranih ritmova na netu za bubanj, moze se odlicno uraditi. Ima i bar dva odlicna vst bubnja gde mozes naci kvalitetnih zvukova. Bas bi bilo dobro da se odsvira, ako hoces da zvuci malo sinteticki, stavi neki efekat. To bi dosta popravilo utisak. Uz dobru ritam sekciju treba ti jos jedan interesantan 1. glas i 1-2 mala zvuka, koji povremeno sviraju. To je sigurna varijanta. |
Evo ne?to se radilo...
Ponovo sam smixao s novim kickom i bassom(triology) te na bass dodao Vintage Warmer.Jo? sam dodao novu sax dionicu,synth i tako.Kako vam se sada čini? jel to OK za slati na labele?:rolleyes: http://soundcloud.com/djtopa/topa-so...i-pokusaj-mixa |
Quote:
|
Quote:
Ako znaš koje labele za moj stil znači neki funky tech house piši! Btw,našao sam ja na myspaceu njih 10etak,ali tamo nema njihov mail,samo mogu poruku poslati? A većina nema svoj web.... A koliko sam čuo treba poslati demo na mail sa svojim podatcima itd... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:48 AM. |