Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   PT useri javite se (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24097)

milos 29-08-2008 12:14 PM

Re: PT useri javite se

Koju konfiguraciju imas?

RetroMan 29-08-2008 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214716)
da ali ni 48 kanala mi ponekad nije dovoljno..

Pa vec je receno da je ogranicenje 128, a ne 48 kanala, jedino sto ne mogu svih 128 da "sviraju" istovremeno, vec samo 48 (stereo kanala uz MPTK), odnosno 32 u osnovnoj verziji. Znaci, prvo proveri koliko kanala ti maximum "ide" istovremeno, pa ces videti da li ti je 48 stereo kanala dovoljno.

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214716)
original sx4 i po koji original plug..

Sto ti ne garantuje da ce sve biti u redu, ortak ima Cubase original i toliko ga je zezao da je presaso na "narodnu" verziju - i tu ima problema sa MIDI tajmingom (covek ima 15 externih synteva), ali manje nego sa originalom. Pokusaj da prvo sredis sistem, pa tek onda vidi sta ces dalje.

RM

Arthur 29-08-2008 12:23 PM

meni ni ne trepnem izadje preko 50 kanala aranzman sa zivim bendom. A kad sam poceo nesto i sa VST da sljakam, ouch ouch ouch. To su oni fazoni, po dva kanala za svaku dist gitaru u kombinaciji, pa po 4-5 ruku za svaki riff, a gde su tu bridge, solo, ili clean deonice? 5-10 FX kanala, 10-ak group kanala, pa jos jedno 4-5 rendanih externih reverba i sl.. O vokalima, lead i pratecim ni da ne pricam..
elem, sale, eto, moja preporuka za ff800, mada kejkz je nesto odlepio za TC ;)

e da, moje iskustvo sa PT, 3 radna dana na kosutnjaku, sa cveletom radili mastering na pt sa placenim kompletnim PT HD i legalnim Sonnox i stosta jos.
U 3 dana, barem jednom dnevno malki zakuc pa standardni PCijevski reset, pa i onda ok.

HeatMan 29-08-2008 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 214719)
Koju konfiguraciju imas?

intel core 2 duo na 2.2 ghz, zaboravih koju plochu.. plochu sam uzeo po preporuci sa rumskog, a kartu zvuchnu trenutno imam emu 1820m, 3 gb memorije i to je to.. :?

2,5 TB diskova (kad se sve sabere).. 8,4 (valjda) 'iljada obrtaja po minuti.. il kako god.. proshle godine to beshe kad sam je sklapao.. ne secam se ni da li sam jeo jutros, plashi me shto se i ovoliko secam konfiguracije..

poz

@RM: uhh.. nisi svestan.. u samoj matrici doguram bez problema do 48 kanala koji sviraju odjednom.. po 4 kicka, 4 snare-a, sve sekcije pravim iz solo instrumenata (i brass i gudachke), pa bar dva kanala gitare, gomila i gomila synthova, gomila nekih efekata.. udaraljke.. i sve je to poslato na grupe, i send kanale... i uglavnom sve to svira zajedno u refrenima.. a ponekad imam i dva drum kita.. jedan tvrdi "sintetichki" i drugi "akustichni" bubanj koji radi u pozadini.. bass linija (bar dva stereo kanala bassa ako ne i vishe..) jedan pravi centar i "mast" drugi je rashiren i daje srednej i visoke..

onda kada na to dodamo vokale.. kod kojih umem da preguram i 20/25 kanala koji idu odjednom..

ne bih bash da budem ogranichen kolichinom kanala, ako me razumesh.. :)

poz

@arti: uh uh.. voleo bih da mogu da probam i skapiram rad i jedne i druge karte pre no shto uzmem bilo shta i napravim kupovinu/greshku svog zivota..

poz

HeatMan 29-08-2008 12:45 PM

btw, jel se vidimo danas arti?

RetroMan 29-08-2008 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214728)
sve sekcije pravim iz solo instrumenata (i brass i gudachke),

onda kada na to dodamo vokale.. kod kojih umem da preguram i 20/25 kanala koji idu odjednom..

OK, pa rekao sam da sam najbolje znas koliko kanala MORAS da imas. Ipak, meni bi veci problem bio da sve te pojedinacne kanale mixam odjednom, mislim, kako da cujem da li jedan, od tih 25, vokala treba stisati, pojacati, ili bilo sta doterati. Cini mi se da bi mnogo lakse bilo uraditi podmiks po sekcijama, pa u mixu koristiti samo te podmikse, a pojedinacne kanale iskjucti da ne "sviraju" i ostaviti ih ako eventualno treba nesto da se promeni u podmiksu. Na taj nacin bi bilo preglednije i lakse za pamcenje, gde se sta nalazi u mixu.

RM

P.S. Vreme koje "izgubis" na podmiks ti se visestruko nadoknadi u brzini finalnog mixa i stabilnosti sistema.

DaBear 29-08-2008 05:13 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 214635)
Sto vise kanala to vise mogucnosti, ja ne mixam nista ispod 32 kanala i 240 midi kanala,kolko mu to dodje? Izleda da se u Londonu ne snalazite bas najbolje sa mnogo kanala

@ Ivan - ko god hoce da plati (koliko kosta!), dobrodosao je..zvezda ili amater...samo amateri slabije stoje sa finansijama..

@ Braca - 240 MIDI kanala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Pa molim te objasni mi sta ti sve tu svira....jel svaku notu stavljas na posebnu traku????

Mi smo svojevremeno u Soho Studiju, radili takmicenje ko ce da uradi miks / remix sa sto manje kanala ( a da zvuci do jaja) !!!!
Mislim da je pobednik bio miks sa 14 traka!!

kod nas su uvek megalomanisali !! svasta boze...

DaBear 29-08-2008 05:30 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214728)
intel core 2 duo na 2.2 ghz, zaboravih koju plochu.. plochu sam uzeo po preporuci sa rumskog, a kartu zvuchnu trenutno imam emu 1820m, 3 gb memorije i to je to.. :?

2,5 TB diskova (kad se sve sabere).. 8,4 (valjda) 'iljada obrtaja po minuti.. il kako god.. proshle godine to beshe kad sam je sklapao.. ne secam se ni da li sam jeo jutros, plashi me shto se i ovoliko secam konfiguracije..

poz

@RM: uhh.. nisi svestan.. u samoj matrici doguram bez problema do 48 kanala koji sviraju odjednom.. po 4 kicka, 4 snare-a, sve sekcije pravim iz solo instrumenata (i brass i gudachke), pa bar dva kanala gitare, gomila i gomila synthova, gomila nekih efekata.. udaraljke.. i sve je to poslato na grupe, i send kanale... i uglavnom sve to svira zajedno u refrenima.. a ponekad imam i dva drum kita.. jedan tvrdi "sintetichki" i drugi "akustichni" bubanj koji radi u pozadini.. bass linija (bar dva stereo kanala bassa ako ne i vishe..) jedan pravi centar i "mast" drugi je rashiren i daje srednej i visoke..

ne bih bash da budem ogranichen kolichinom kanala, ako me razumesh.. :)

poz

@arti: uh uh.. voleo bih da mogu da probam i skapiram rad i jedne i druge karte pre no shto uzmem bilo shta i napravim kupovinu/greshku svog zivota..

poz

ako pratite malo kako pravi mixeri (ljudi koji miksuju usvetu) rade...puno njih uradi "podmiks" vokala, gudaca, udaraljki itd....na stereo trake. Bounce audio, originalne trake pogase (oslobode compjuter) itd...itd

U PT moze lepo da se sredi prioritet playback-a da sa malo planiranja,mozeda se tera jako puno toga.
A za PT MIDI..ne znam sta tu specijalno treba sem duzine nota, velocity, kvantizacije i jos par drugih funkcija..??

lik koji je miksao Amy Winehouse, na primer...smanjuje broj traka dok mu sve trake ne stanu na monitor od 20Incha, da ih svevidi odjednom i da nemo ra da skrpluje gore-dole...

a to koliko PT ili Cubase trera traka i MIDIJA...nek tera ko koliko hoce.
Ja cu da ponovim, da jos nijednom nisam cuo nista od domace produkcije da zvuci kao da ima 60+ traka (i 240 MIDI instrumenata)...dapace, sve zvuci kao da je radjeno na 16 kanala...:rolleyes:

Arthur 30-08-2008 02:43 AM

jebiga, bounce podmixevi su izmišljeni davno zbog malog broja kanala na magnetofonima, što ne znači da se obrnuti pristup nikako ne može dati dobre rezultate. Lično, nemam uvek strpljenja da svaki detalj mixa podesim po sekcijama, više pravim kostur mixa dižući ga relativno brzo, pa se naknadno bavim detaljima. Tako mi neretko neki detalj i promakne, al ondak skontam da i nije bio bitan nikome osim meni, dok sam mix po sebi odlično radi, a za to ne smem da potrošim previše vremena.

Arthur 30-08-2008 02:49 AM

@Heatman
videsmo se ;)
nego, slobodno bani kad god do mene na kraću prezentaciju RuDaw/FF800 kombinacije. Možda je i neka majca ostala

All times are GMT +1. The time now is 01:54 PM.