![]() |
Re: Waldorf Blofeld
donesi ga u radionicu i ja cu da ga zakujem :P
|
Bio u beogradskom Artistu da se igram s ovim malo, i moram da potvrdim da je super i jako moćna igračka! Nego, pošto u ovom našem Artistu ne radi nijedan klavijaturista, nije imao ko da me uputi kako se osposobljava multitimbralno sviranje (daklem više patcheva odjednom), i da li može da se uradi Keyboard split (i kako). Pa bih zamolio cenjene forumaše da odgovore :)
|
Quote:
|
na keyboard verziji moze. neko je spomenuo i vise zona ali nisam provjerio u manualu.
sad neznam dali je u tom pogledu OS ista drugaciji na desktop originalu.. |
Quote:
|
jel? hmmm mozda sam pomjesao..znam da ga netko ima i prico mi je o tome. keyboard verziju..
|
Jao kakve sam bolesne patcheve napravio na Blofiju... Jos jednom da izjavim da je sint neveroje*enovatan 8-)8-):grin::grin::shock::shock:
Kupujte ga, ne gubite vreme |
blofeld sample manager
konacno je izasla beta verzija sample managera za blofeld !
cita i semplove u kmp (korg) formatu. http://www.waldorfmusic.de/en/archiv...lofeld/Spectre Quote:
|
da se nadovezem na prethodni post, artist poklanja free licence za blofeld modul, vise informacija ovde
|
Quote:
|
Jel jos neko otkljucao sample playback? Ja imam izvesnih problema, tj. ne cuje se ni s od semplova. Kada izaberem sample u oscilator meniju tishina.. I tako sa fabrickim, kao i sa mojim semplovima koje sam loudovao..:banghead::confused: Ima li koga kome ovo radi kako treba?
|
Quote:
Al dobro, sprava nije ni predvidjena da radi bas kao sempler... Sumnjam i da taj njihov dsp moze to sve da izgura... U svakom slucaju sound semplova kroz Blofeld filtere je extra, a pogotovo mi se svidja kada kroz mod matrix propusts neki sempl (zezao sam se sa nekim bitovima i u kombinaciji sa lfo dobija se chudo :rolleyes::rolleyes:8-)). U svakom slucaju vrlo isplativa investicija (ko se odluchi da kupi)... Jos jedan poljubac Waldorfu za ovu akciju sa semplovima.... Ljudi rade i razmisljaju "unapred" za razliku od konkurentskih firmi koje su se razmazile i prodaju "one stvari" za bubrege... Mislim na ACCESS naravno |
od danas još jedan vlasnik više na ovom forumu. :grin: još sam u fazi proučavanja, ali prvi utisci su jako dobri.
|
|
Babe vs Zhabe...
Access Virus TI vs Blofeld? :D Uboscu jednom neki polovan C ili KC kad tad jer mi se cini da je Virus uvek bio THE synth za progy house... |
Quote:
|
Quote:
Evo poslusaj ovog garija :) svi sintovo su Virus Indigo 1 ako se ne varam... Pogotovo stvar Devotion gde mi je jedan od omiljenih sintova u tranceu u poslednje vreme (znaces koji) :wink::) http://www.myspace.com/liquidsouliboga |
uzeo sam novi midi kontroler, edirol pcr300. spojio midi kabelom njegov out na blofeldov in. ne bi li vec ovdje midi lampica blofelda trebala svijetliti kad se diraju kontrole klavijature? ne svijetli.
kontroler je polovan. prodavač mi nije poslao strujni adapter s njime. :rolleyes: tako da ga moram spojiti usb-om kako bih ga upalio. daje li kontroler prioritet jednoj od veza (usb / midi) glede slanja midi podataka kada su obje veze spojene (usb-om kontroler s kompom, a midi out kontrolera s blofeldom)? uglavnom, novim kontrolerom ne uspjevam svirati blofelda. :banghead: hvala! |
Usb ulaz u Blofledu mozes koristit samo preko rachunara, ne mozes direktno kontroler preko usb u Blofelda :wink::)
Ubodi kontroler u rachunar preko usb, takodje u Blofelda isto usb iz rachunara, pogigni neki host u kome radis, otvori midi kanal i tu setuj. Verovatno ce ti trebati driver za kontroler pa to prvo instaliraj... |
Quote:
ali očito mi to suvišno pored usb-a, kako kažeš. u abletonu se je... već neko vrijeme. negdje griješim. odabrao blofelda sa stereo ulaza kartice u audio kanalu. na midi kanalu odabrao edirol. ništa. klikam po klavijaturi midi kanala u abletonu i zvuk je tu. mamicu... |
1 Attachment(s)
Quote:
Proveri da li na klavijaturi pored midi izlaza imas switcher... Klikni levo ili desno i trebalo bi da radi... To mi jedino pada na pamet :confused::confused: Tako je kod mene na M-audio Radium 49... Evo ti dole na fotki vidis da ima 2 midija, tj. kod mene ima jedan sa swicherom. |
greška u koracima naravno. krivi midi out mi bio odabran u abletonu.:rolleyes:
hvala svejedno. :wink: |
pozdrav,
prije neki dan kupio sam Blofelda, i na prvu sam prilicno zadovoljan sa saundom, ali... igrajuci se malo sa lfo-ima i clock delayom skuzio sam da malo cudo uopce ne slijedi vanjski midi clock. Naime, radim u WinXP, i koristim sequencer Abletona (7 i 8) i Orion Platinuma. Pokusao sam i USB i MIDI vezu, ali nista. Note se lijepo prenose i ostale kontrole, i midi lampica blica, ali midi clock nista. Da bi stvar bila jos gora, kada vratim na internal clock mode i mijenjam BPM (u arp modu ili multi modu), Blofeld također ne reagira ili reagira na cudan nacin. Sve u svemu, jedan midi clock kaos. Pokusao sam sa 1.12 i 1.13. verzijama firmwarea. Pretra?ivajući internet saznao sam da dosta ljudi ima problem sa midi clockom na Blofeldu, i da ekipa sa Waldorfa brise mailove srodnog sadrzaja sa sluzbene mailing liste. Ja sam napisao jedan mail Waldorfu, i dobio automatski ogovor da su na godisnjem. Vrlo jedna lijepa stvar za saznati o Waldorfu i podrsci! uglavnom, htjeo sam pitati, da li je netko imao slicnih problema, i ako da, da li ih je i kako rje?io? hvala, goran |
da nije problem do abletona?
|
čini mi se da nije, jer sam pokusao i preko Orion Platinuma, a i pokusao sam sa dve verzije Abletona. Danas cu pokusati i preko nekog hardwera, pa cu vidjeti.. Ali gotovo sam siguran da je u Blofeldu riječ
|
yes u blofeldu je problemcic, poznati bug navodno ce (on i jos poneki crvici) "sooooon" biti rijeseni novim F.ware-ommmm...:wink:
|
Hi all,
we have watched the recent discussion regarding bugs in the Blofeld and can confirm that we are going to release a Blofeld update with bugfixes by the end of September. Sorry for the inconvenience you experience. Wolfram Lobotom aus Leidenschaft ....eto rijecima jednog od programera , obrati paznju na... the end of September ...hm... vrijeme je cudna i relativno-nestabilna "pojava" u glavama nekih vjerovatno poslom preopterecenih ljudi </pre> |
Dobro pomenuste, ja taj problem nisam primetio, jer ne koristim Blofeld na taj nacin, naime sva arpeggia odsviram (umem cak i da sviram, zamisli) a ako treba da recimo filter sledi neki clock, "usviram" i to, ali je dobro da ste me obavestili, pa i ja da ispratim ta desavanja. Na drugim spravama (Roland, Korg) sam koristio MIDI clock, bez problema, ali napominjem, kada se radi sa clockovima, nije lose imati sto bolji MIDI interface, a ovde po forumima vidim (samo ovde, na Balkanu) da se od MIDI-ja bezi sto dalje, a to je po meni glupo, jer MIDI jos uvek VLADA!!!
|
ma je blofeld je. pokusao sam i hardverski clock, ista stvar. samo je interesantno da arp uglavnom radi kako treba tj. prati external midi, ali lfo i delay nikako. također lfo i delay ne reagiraju niti na promjenu internal clocka, sto je nevjerojatno. nije mi jasno kako si jedna firma kao sto je Waldorf moze dozvoliti nesto ovakvoga. Virus i Machinedrum su imali bugova, ali su ih brzo i efikasno rjesavali, i nisu bili "na godisnjem". zamislite:
Dear Waldorf Customer, we are on a short holiday vacation! The Waldorf Support is closed from 14th until 21st of October 2009. Emails won' t be answered during this time. Thank you for understanding! vrlo interesantno radoblje za godisnji! inace, meni osobno je sint bez valjanog lfo-a, delaya i arp-a neupotrebljiv. |
Quote:
|
zadnja poruka od waldorfove podrske:
....You have found a known bug. We are already preparing a new firmware version which fixes this behaviour when using MIDI clock. ... the firmware will be available this year. pozdrav |
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jdXWsv41lx8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jdXWsv41lx8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b9rbprK_EpA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b9rbprK_EpA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> no comment ! |
Ijaaaooo, e to sam chekao da chujem, kad ovaj sajko dovati blofija :shock::shock::shock:8-):)
|
kod tog lika svaki synth zvuci isto! ja ne znam kako to on usnimava i sta radi(svirao blofelda ili neki drugi synth kod njega je svaki synth bukvalno isti), meni je deset puta ovaj snimak bolji:
<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HFofAhlc9UY&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HFofAhlc9UY&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="295" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> |
gde zvuci isto , ahahahha e sad si ga odvalio onako podobro ... namerno je sve distorzirano ili sta vec raspanjeno do kraja , ali lik je freak lud lik , samo je razocarao sa demonstracijom jx8p-a , njegovi demoi zvuce smesno u poredjenju sta stvarno moze da se odradi sa spravom ... ali blofelda je iskidao posteno
|
ovog lika pratim od pocetka, i ja imam slican utisak da sve klipove pusta kroz isti boxzor.
sto i ne cudi, evo ga njegov bivsi bend :rotfl: http://www.youtube.com/watch?v=WArQYjwYR5c |
@alavuk:
pa uporedi njegove ostale snimke sa ovim, i videces da ne mozes razaznati po kvalitetu zvuka razlike u synthovima. ne znam da li je lud ili ne, ako jeste onda valjda treba na lecenje, al demonstracije su mu lose bas zbog kvaliteta(ne)kvaliteta snimka, tj. kako kazes distorzije. |
a to da , mislio sam na nesto drugo da je u pitanju :D
|
Hehe, "basket case" u Nord Lead 2x demosu:shock:
|
ja sam imao isti utisak...svaki sint zvuci isto i uvek su manje ili vise slicni patchovi - zanimljiv je video editing, osim kad pretera sa nekim tezim glupostima...ali super je popularan (1640 subscribers) 8-)
|
All times are GMT +1. The time now is 08:32 PM. |