Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Mikrofon do 500 ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38676)

mandrak 14-12-2011 11:51 AM

Re: Mikrofon do 500 ?

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318191)
Ljudi, koje preampe vi koristite sa K2 ? Pocecu da sumnjam da je moj pokvaren. Moj je dosta taman, nema nikakvih problema sa sibilantima kao Nt2a i definitivno ima jako puno srednjih.

Ne brini...nije pokvaren.

VladaNS 17-12-2012 10:05 AM

Odlucih da postujem u ovaj topic da ne bih otvarao nov...

Uglavnom, skupnih neku lovu za novi vokalni mic... Koristio bih ga iskljucivo za snimanje vokala a raspolazem sa max 800e. Rode bih zaobisao jer vec imam 2 komada, neumann entry levele isto, u glavi su mi at i akg mikrofoni.

At4040 imam i ne znam vredi li prelaziti sa njega na at4050? At4040 ima izuzetno prijatan i smooth sound ali ima ozbiljan presence peak koji istice sibilante. Najgore je sto mi treba mic univerzalac koji ce sluziti i muskim i zenskim vokalima. I ne treba mi multi-pattern, kardioida je dovoljna.

Samo jedno znam sigurno - ne zelim tvrd i sibilantan mikrofon....

Arthur 17-12-2012 10:25 AM

čini mi se da u tom rangu nemaš ništa osim AT4050, a tu si već blizu sa 4040. Moj savet - kupi Shure SM7b, i uživaj. Kod mene je postao apsolutno najpopularniji u 90% aplikacija, pored živog at4050 i k2.

OFF 17-12-2012 11:32 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 310582)
Eto, lično, počeo sam uveliko da preferiram mikrofone koji su tamni po prirodi, (sm7b, MD441, Oktave male za overheade), jer su mi u upotrebi linearniji, i nemaju tu la?nu svetlinu i presence koje imaju tipa AKGc451 i sl. Tako da laganim i selektivnim cut-om vi?kova i preciznim dodavanjem onog dela spektra koji mi u tom konkretnom slučaju treba (iako je to la?), dobijam veoma kompaktne i iskontrolisanije mixeve.

Ide to sa godinama..... ja takodje sebe hvatam da sve manje koristim c451.....
imao sam cesto snimanja manjih narodnih orkestara u poslednje vreme..... violine sa c451 jedva da uspem da utoplim i da izbaim ono zezanje u visokim ....zato dok imam md441 - stavljam, pa onda prelazim na oktave (mk 012)....

OFF 17-12-2012 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 339331)
Odlucih da postujem u ovaj topic da ne bih otvarao nov...

Uglavnom, skupnih neku lovu za novi vokalni mic... Koristio bih ga iskljucivo za snimanje vokala a raspolazem sa max 800e. Rode bih zaobisao jer vec imam 2 komada, neumann entry levele isto, u glavi su mi at i akg mikrofoni.

At4040 imam i ne znam vredi li prelaziti sa njega na at4050? At4040 ima izuzetno prijatan i smooth sound ali ima ozbiljan presence peak koji istice sibilante. Najgore je sto mi treba mic univerzalac koji ce sluziti i muskim i zenskim vokalima. I ne treba mi multi-pattern, kardioida je dovoljna.

Samo jedno znam sigurno - ne zelim tvrd i sibilantan mikrofon....

uh, tako si blizu cenom violet amethist mikrofonu. Po meni najbolja kupovina ubedljivo za taj novac. Kod nas su oko 900e, ako ima? nekoga preko, mo?da ga nadje? i u tvom bud?etu. Ja imam model standard, ka?u da je vintage jo? bolji. Sva?ta sam snimao, i veoma je dobar (vokali, acc gitara, sax, kontrabas, frule, gajde, harmonika )

VladaNS 17-12-2012 12:16 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 339333)
čini mi se da u tom rangu nema? ni?ta osim AT4050, a tu si već blizu sa 4040. Moj savet - kupi Shure SM7b, i u?ivaj. Kod mene je postao apsolutno najpopularniji u 90% aplikacija, pored ?ivog at4050 i k2.

Arthure, hvala na savetu. Sm7b mi je odavno ?elja ali problem je ?to snimam uglavnom tihe vokale tj. najče?će radim close-miking a Sm7b je bas i nije za to. Drugo, njemu treba dosta gain-a a jedini preamp koji ja imam a koji bi mogao da ga "istera" je GAP73. On mi ipak nije prvi izbor za usnimavanje vokala....

Voleo bih mic koji moze da uhvati detaljan i topao zapis a da nije tako osetljiv na artefact-e koji glas ispusta (s,c,z,k,p...). Jebiga, sve to upucuje na činjenicu da su dinamicki mikrofoni bili i ostali zakon :wink:

Arthur 17-12-2012 12:49 PM

mislim da za te pare i nemaš nikakav izbor kondenza koji su topli, bar ne da ja znam. Nekima prija SolidTube, al ne znam kolko on sad košta i gde. Vredi razmisliti o preampu nekom ozbiljnijem, naročito ako snimaš tihe vokale, pa da lepo uđeš u divan svet dinamičkih mikrofona ) md441, sm7b, moji favoriti koje koristim na 90% izvora.

Arthur 17-12-2012 12:49 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 339338)
Ide to sa godinama..... ja takodje sebe hvatam da sve manje koristim c451.....
imao sam cesto snimanja manjih narodnih orkestara u poslednje vreme..... violine sa c451 jedva da uspem da utoplim i da izbaim ono zezanje u visokim ....zato dok imam md441 - stavljam, pa onda prelazim na oktave (mk 012)....

ja bi moj par c451 odavno prodao da mi nisu prilično korisni za koncerte.

VladaNS 17-12-2012 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 339344)
mislim da za te pare i nema? nikakav izbor kondenza koji su topli, bar ne da ja znam. Nekima prija SolidTube, al ne znam kolko on sad ko?ta i gde. Vredi razmisliti o preampu nekom ozbiljnijem, naročito ako snima? tihe vokale, pa da lepo uđe? u divan svet dinamičkih mikrofona ) md441, sm7b, moji favoriti koje koristim na 90% izvora.

Koji preamp preferira? sa Sm7b? Pretpostavljam neki svetliji?

Arthur 17-12-2012 05:31 PM

hm, pa nisam u životu imao puno izbora. Svojevremeno sam imao prilike da snimam md441 na api512c i odlično mi je ispalo, a sm7 sam uglavnom snimao preko MCI MJH500 i Focusrite Voiceboxa (onaj matori mali zeleni). Na oba je radilo jaako lepo.

All times are GMT +1. The time now is 09:19 PM.