Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Slab nivo signala i pored 0dB (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9290)

66musicman 27-04-2008 04:56 AM

Re: Slab nivo signala i pored 0dB

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 201530)
ja sve to pripisujem (mom) dobrom monitoring sistemu.

Da li nam mozes napisati na kom monitoringu radis ?

DaBear 27-04-2008 09:37 AM

@ Miha....nema para za koje bi radio te narodnjake ili demo bendove..nemam strpljenja....pa ja sam poznat po tome sto sam vracao demo bendove kuci i nisam hteo da ih snimam i uzimam im pare!!
Muzika kao USLUZNA industrijska grana, me ne zanima vise (studio, miksanje, remiksi..)
Ima tu jos drugih oblasti da se istrazi...he,he.

@66musicman - Dynaudio M2 / Chord amp; NS10 / Bozo zuti; Auratone 5C / samson
svi sa VanDamm kablovima..

cela poenta je bila - uradite / nabrijte / napanjite / ekvalizujte pre masteringa...ako ne zakiva noga - promeni nogu, ako nema basa - drugi bass zvuk, itd...pa onda malo u masteringu..

Jan 27-04-2008 10:42 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 201627)

cela poenta je bila - uradite / nabrijte / napanjite / ekvalizujte pre masteringa...ako ne zakiva noga - promeni nogu, ako nema basa - drugi bass zvuk, itd...pa onda malo u masteringu..

To je to...Ako se ubodu pravi zvuci miks ide ko po loju, ako promasis zvuke i prchis se sa miksom nikad nece ispasti kako treba.Najvise mrzim kad mi daju pesmu na miks koja ima lose zvuke (kick, snare, bass, - po meni tri najkriticnije stvari, mada je sve presudno, ali kolko tolko moze biti zamaskirano) i ne dozvoljavaju da te zvuke promenim.

@ DaBear:Jel si imao ti te probleme da se producent instrumentala prchi ako mu promenish zvuke ili je to karakteristichno samo za ljude na ovom podneblju?

DaBear 27-04-2008 11:09 AM

@ DaBear:Jel si imao ti te probleme da se producent instrumentala prchi ako mu promenish zvuke ili je to karakteristichno samo za ljude na ovom podneblju?

[/quote]

ovde , dosad - Ne! Sve moze samo da zvuci bolje...

Kod nas - bune se (uglavnom)! Cak mi neki nisu dali neki ni da menjam odnose instrumenata !? I nije samo Srbija u pitanju...sva nasa podrucja dele isti mentalitet!

Jan 27-04-2008 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 201637)

ovde , dosad - Ne! Sve moze samo da zvuci bolje...

Kod nas - bune se (uglavnom)! Cak mi neki nisu dali neki ni da menjam odnose instrumenata !? I nije samo Srbija u pitanju...sva nasa podrucja dele isti mentalitet![/quote]

Taj fazon, zaboravio sam i za odnose da pitam:)

Rhino 27-04-2008 03:15 PM

Nemojte slucajno da mi poremetite odnose imedju dipli i fruli:D

kVu 28-04-2008 02:55 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 201548)
Mozda ce KVu naci odgovor posle 3 godine napokon:rotfl:

Ovo je bila sala da me neko ne shvati pogresno.

jel mi verujes da ne smem ni da citam sta sam tad pisao... plasim se da cu umreti od blama :))))))

Jan 28-04-2008 05:55 AM

Quote:

Originally Posted by kVu (Post 201759)
jel mi verujes da ne smem ni da citam sta sam tad pisao... plasim se da cu umreti od blama :))))))

Verujem...Jer je proslo 3 godine, ja sam skoro isto gledao neke svoje stare postove i bilo me blam:)haha

google 03-05-2008 08:46 PM

Quote:

Originally Posted by nESbo (Post 69868)
Da, bas tako. I ja se ponekad zagledam u analyser i pokusavajuci tu da sredim stvar ja ubijem zvuk i onda se smorim! Na kraju batalim sve to i bacim se 100% na sluh. E kada tako odradim posle opushteno pogledam analyser i vidim - sve OK!

Ja ne koristim analazere.

Quote:

Originally Posted by nESbo (Post 69868)
Nego jedno pitanje - da li koristite efekte na master izlazu u toku rada sa projektom (svim kanalima) ili tek kada se zavrsi taj mix, pa se onda dodaju, l2, eq, enhancer, neki kompresor, bilo sta drugo (za master)???

Ne drzim nista na master sini. U masteringu imam limiter + dither.

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 201525)
al ga pretera !!! 30- 40 % !!!!!!??????

ne bih se slozio. Mastering bi trebao da bude max 10-15% od miksa.

A najbolje je kad dodjes na mastering i netreba NISTA da se radi!!

I ja tako mislim. Vaznije je kako sacuvati zvuk miksa, nego kako ga popraviti.

All times are GMT +1. The time now is 12:21 PM.