Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   M Audio & evolution kontroleri made in Hong Kong (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9198)

puRe 17-06-2004 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by nixylive
Sta je sad pa Andromeda. Valjda Vangelis il neko drugi ima pesmu sa tim nazivom, ali sta to znaci?

Ona klavijatura sto se pojavljuje dva puta na slici....polifoni analogni sint...

nixylive 18-06-2004 11:25 AM

Quote:

Originally Posted by purator
Quote:

Sta je sad pa Andromeda. Valjda Vangelis il neko drugi ima pesmu sa tim nazivom, ali sta to znaci?

Ona klavijatura sto se pojavljuje dva puta na slici....polifoni analogni sint...

Jes vala. Lepo si reko da ima dve Andromede nego nisam zapazio sta si napisao.

Ono mi fino izgleda. Cim ste tako zinuli verovatno je nesto strava.

Danas mi covek odgovorio na mail i reko da ce da poseti ovaj forum. Ole :wink: Taman cete moci da ga pitate sve sto zelite.

Pitam se samo da li je profi muzicaru neophodna sva ona oprema buduci da danas kompjuteri rade sve i da ti samo treba dobra zvucna. Jel sam u pravu ili gresim i da za neke stvari ipak treba masina a ne kompjuter.

puRe 18-06-2004 01:15 PM

Quote:

Pitam se samo da li je profi muzicaru neophodna sva ona oprema buduci da danas kompjuteri rade sve i da ti samo treba dobra zvucna. Jel sam u pravu ili gresim i da za neke stvari ipak treba masina a ne kompjuter.

Pa sve zavisi kako si navikao da radis i koliko si pedantan oko zvuka ("- Ne valja ovo nista... - Pa kako ne valja?! - Cujes valjda koliko mu je rezonanca ostra i ne lici na pravog Mooga?")

milos 19-06-2004 10:11 AM

Ja bih najradije voleo da radim samo sa hardverskim sintisajzerima ,analognom mixetom i magnetofonskom trakom,kao u dobra stara vremena.

nixylive 04-07-2004 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by milos
Ja bih najradije voleo da radim samo sa hardverskim sintisajzerima ,analognom mixetom i magnetofonskom trakom,kao u dobra stara vremena.

Ja bi se najradije vratio u ono praistorijsko doba ili doba starih Grka :roll:

Mala sala :wink:

milos 04-07-2004 07:16 PM

Najbolji sintisajzeri su se tada pravili.Pravi umetnici i ujedno pioniri su tada komponovali najbolje stvari.Mozda ti ta oprema izgleda primitivno sa stajalista racunarske ere ali kada bi se nasao u takvom okruzenju-verujem da bi ti se svidelo.Osim sintisajzera bilo je tu i drugih instrumenata.Oduvek sam se pitao kako je snimljen hor u Oxygene part 2
.Ispostavilo se da je to mellotron-instrument koji je radio tako sto kada bi ti pritisnuo neku dirku na mellotronu mehanizam bi premotao snimljenu traku sa semplovima rasporedjenim za razlicite note.Imas virtuelnu verziju mellotrona od kompanije G media

nixylive 04-07-2004 11:42 PM

Veruj mi da bi vise voleo da se nalazim u takvom okruzenju nego samo kompjuter i midi klavijatura. Lakse mi je da se snadjem sa fizickim instrumentima jer odmah sve vidis na licu mesta sta valja sta ne, sta treba da se sredi i sl. a ovde na kompu klikni misem ovamo, klikni onamo, blokira bla bla bla i smuci ti se kompjuterska tehnika. Jedino zasta bi koristio kompjuter, a to je za snimanje i mozda neki efektic i to bi bilo sve, ali naravno kad bih imao ovakvu opremu. Do tada moracu da se zadovoljim kompjuterom i klavijaturom :cry:

puRe 04-07-2004 11:59 PM

Quote:

Lakse mi je da se snadjem sa fizickim instrumentima jer odmah sve vidis na licu mesta sta valja sta ne, sta treba da se sredi i sl. a ovde na kompu klikni misem ovamo, klikni onamo, blokira bla bla bla i smuci ti se kompjuterska tehnika.

Majke mi pomislim da si retard kada procitam ovako nesto...nemoguce je da ti recimo na Nord Leadu znas da isprogramiras zvuk a na softverskom sintu ne. Ovo za klikni ovamo/onamo to je jedino moguce ako si prvi put ukljucio komp pa ti je to misterija.

E da, i kako ti to "vidis sta valja a sta ne" samo kod hardvera...zar ne treba da se slusa?!

I jos nesto, smuci ti se kompjuterska tehnika ako je ne optimizujes sigurno, zato pravac www.musicxp.net

milos 05-07-2004 08:01 AM

Kompjuteri danas imaju svoje prednosti.Najbolja kombinacija ti je da si okruzen sa kompjuterima i naprednim midi kontrolerima starim sintisajzerima.Nekada(sve do 80-ih)sintisajzeri nisu imali mogucnost memorisanja zvukova.Zamisli da imas ovakav kontroler-neka dobra klavijatura sa ribon kontrolerom i polifonim aftertouchom ,cak i ako vec nema ugradjene fejdere ti povezes na njega motorizovane fadere,ukljucis softversku emulaciju cs 80 i kada god promenis preset(mozes da ih snimis koliko zelis) fejderi se pomeraju kao na ekranu.Ili recimo kontroler sa endless knobovima u simbiozi sa bilo kojim sintisajzerom sa slicnim interfaceom(minimoog,pro 53,oscar i slicno).Jednog dana pravice se eksterni kontroleri poput pin matrice(za kontrolu buduces softverskog EMS VCS3) ili pak neka midi modular kutija(vec sada imas ms20 kontroler koji radi na ovom principu).Na mnogim kontrolerima cak mozes da podesis da sviras 2 ili vise virtuelnih sintisajzera.Tada se razbija barijera fizicko,opipljivo-virtualno i problem je samo u tome da li mozes da priustis te kontrolere.

STUDIOTON 05-07-2004 08:14 AM

Quote:

Najbolja kombinacija ti je da si okruzen sa kompjuterima i naprednim midi kontrolerima starim sintisajzerima
Ljudi otvorite oci .. o cemu pricate .. Koji ce ti k..... stari kontroleri i sintisajzeri pored kompjutera .. ovo o cemu vodite polemiku nema veze sa istinom .. softwer sigurno osvaja hardwer korak po korak .. pa osvrnite se malo unazad!! Pogledajte u buducnost!??? Pa koja je ta budala koja ce proizvoditi"napredne sintisajzere"i analognu tehnologiju(mislim za studio) .. sve se drugovi radi u softweru i to je vec sada nezamenljivo .. Nekada je bilo ono analogija i nista drugo .. svi su pljuvali digitalnu tehnologiju i ono kao mesali ANALOGNO-DIGITALNI STUDIO i na kraju samo DIGITALNI :wink: .. a sada .. sada si najveca budala ako jos uvek tezis ka analognim spravama jer jednostavno pravis elektronsko groblje u studiju .. Osvrnite se malo na danasnjicu i otvorite usi .. Svi rade na digitaliji koja je u ovom trenutku nezamenljiva!!! A ako neko gaji ljubav prema analogiji to je druga stvar , ali teme tipa nije isto kada klikces misom i kada osetis dugme je prica za malu decu !! :roll:

All times are GMT +1. The time now is 12:30 AM.