Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Clip?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8606)

SandRob 30-01-2004 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Posalji mi to - mogli@ravangrad.net
Samo ne razumem zasto ga treba koristiti pored mocnog L2?
Interesuje me jos nesto. Ako koristim zvuk iz nekog Hypersonica, recimo, koji je ofarban kompresorom, da li kad taj zvuk pretvorim u wav, treba ponovo tretirati sa kompresorom. Kakvo je tvoje misljenje, da li zvuk treba snimiti suv, pa mu davati reverb ili koristiti taj koji dat sa Hypersonic-a? Ja uglavnom postavljam pitanja koja niko ne postavlja jer je to svima vec jasno. Ja sto vise ulazim u dubinu, sve mi je nejjasnije.
Dok se nisam ukljucio na ovaj forum, mislio sam da sam babaroga, a sad vidim da sam vise baba, nego - roga... :?

bbe sonic maximiser je kao sto sama ric kaze "sonic maximiser" iliti exciter. njegov efekt je najslicniji eq-u, samo sto eq potencira (ili reze) ves postojece frekfencije, a exciter generira takozvane alikvote.
l2 je "dynamic maximiser" iliti limiter. prakticki on je "pojacivac".
dakle, nema veze jedno s drugim :)

ma to su sve stvari oko kojih dvoje i puno iskusniji od tebe. vraga je "svima jasno". meni prvemu mnogo toga nije jasno, zato i sluzi ovi forum - da razminimo iskustva i ucimo ;)
sto se reverba tice tu nema velike filozofije. koristis onega koji ti najbolje zvuci, ali je mozda bolje u mixu svest broj reverba na sto je moguce manji broj. naravno da neces stavit isti reverb na glas i na bubanj (hm, u nekim produkcijama i to se radi), ali taj zvuk iz hypersonica i recimo neki strings moze bit bolje obojat istim reverbom.
i ne moras zvuk iz hypersonika pretvarat u wav. normalno, stavis kompresor (ako zelis) u insert na vst kanal.
sto se kompresora tice, zaista ti savjetujen da uzmes vladimirovu knjigu i proucis malo dinamicke efekte. mnoge stvari ce ti bit jasnije.

aj, sad cu ti poslat ovaj bbe.
btw: ako ne volis zvuk od bbe-a ne moras ga korstit. ni ja ne volin puno te sprave, ali san ti ga svejedno stavi u niz, pa ti odluci. ima jos excitera. onaj u ozoneu je jako dobar a ima izvrsne i onaj psp paket. pulsarov psy-q je fantastican, ali za sad se igraj samo sa bbe-om, pa kad skuzis igru mozes trazit onoga koji ti bolje zvuci.

Digital Cave 30-01-2004 02:20 PM

BBE exciter radi na principu stvaranja malog dileja izmedju visokih i niskih frekvencija i na taj na?in omogu?ava da ljudsko uvo jasnije registruje svaki od ova dva opsega.
Ovaj tip BBE-ja se ugradjuje i u SONY ku?ne biskope.

Shot 30-01-2004 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by sandrob
a jeli na kraju resampliras ili se sluzis nekim drugim podlim trikovima za pribacit na 44,1khz.
gubi li se kod konverzije vise nego sto se dobija snimanjen na vecon rezoluciji.

Pa za sad uglavnom nisam kompletne projekte radio na 48kHz ali kad krenem radit cu ih sve do kraja (masteringa) na 48. Onda cu u zadnjoj fazi, kad slozim cijeli master u Wavelabu samo reci "Render" i odabrati da mi to sve renderira u novi fajl na 16 bita s 44.1kHz. To mi se cini kao najsigurniji nacin. Znaci u zadnjoj, najzadnjijoj fazi da Wavelab prebacuje na 44.1

Mogli 31-01-2004 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by Shot
Quote:

a jeli na kraju resampliras ili se sluzis nekim drugim podlim trikovima za pribacit na 44,1khz.
gubi li se kod konverzije vise nego sto se dobija snimanjen na vecon rezoluciji.

Pa za sad uglavnom nisam kompletne projekte radio na 48kHz ali kad krenem radit cu ih sve do kraja (masteringa) na 48. Onda cu u zadnjoj fazi, kad slozim cijeli master u Wavelabu samo reci "Render" i odabrati da mi to sve renderira u novi fajl na 16 bita s 44.1kHz. To mi se cini kao najsigurniji nacin. Znaci u zadnjoj, najzadnjijoj fazi da Wavelab prebacuje na 44.1

Bio sam ti na sajtu, deluje dosta avangardno. Valjda ti je takva i produkcija? :wink:

SandRob 31-01-2004 06:41 PM

shot je mlad a lud... samo je malo sramezljiv i povucen :lol:

Shot 01-02-2004 01:07 AM

Quote:

a ti jedes zrnje i tjeras klape da pjevaju u ritmu! papak! hihihi!
:lol: :wink: :lol: :wink:

puRe 01-02-2004 09:39 AM

Quote:

Originally Posted by Shot
Quote:

a ti jedes zrnje i tjeras klape da pjevaju u ritmu! papak! hihihi!
:lol: :wink: :lol: :wink:

:rotfl:

SandRob 01-02-2004 11:58 AM

drzi ritam! je'n, dva, je'n, dva... :banghead: :da:

Mogli 01-02-2004 01:12 PM

Input phaze? Citam da su to dinamicka dugmad, ali ja nista ne primecujem. O cemu se tu radi?

Boskovic 02-02-2004 08:58 AM

Sluzi za korekciju faze.
Dobar primjer mi je dao dvuckovic (ako se usnimava dobosh sa 2 mic-a, odozgo i odozdo, onda je logicko da se jednome obrne faza).
Volio bih da cujem josh neke primjere.

All times are GMT +1. The time now is 09:03 AM.