Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Reaper 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47614)

phil.milmax 22-10-2016 12:44 PM

Re: Reaper 5

Ako sam te dobro razumeo ti bi da ti traka sa referencom zaobidje pluginove na master kanalu?
Potrebno je da na traci gde ti je referenca udjes u routing prozor, ugasis master send i dodas novi output u "Audio Hardware Outputs" u zavisnosti od toga na koje ti kanale izlazi slusanje.

obicni user 22-10-2016 02:08 PM

Da,to. Probat cu kad dođem kuci....ako se snađem :banghead::banghead:

phil.milmax 22-10-2016 05:42 PM

Nema razloga da se ne snadjes. Jako je prosto. Par klikiva misem :-)

Sent from my D6503 using Tapatalk

awacs 22-10-2016 07:00 PM

1 Attachment(s)
Ma prosto ko pasulj. Samo u polju "Add new hardware output..." izaberi iste one izlaze kojima Å¡aljeÅ¡ i Master ka zvučnicima.

Pozdrav,

Vasa

phil.milmax 22-10-2016 07:51 PM

Al ovo je na starom skinu :-D nemojte da zbunjujete ljude :-P

Sent from my D6503 using Tapatalk

awacs 22-10-2016 08:24 PM

1 Attachment(s)
Å*ta ću kad sam retro :) Na Reaperu sam od v3.xx, pa sam selio taj skin na svaku sledeću verziju :)

Pozdrav,

Vasa

phil.milmax 01-11-2016 09:29 PM

https://www.youtube.com/watch?v=XVl2i8AZO28

ReaperTv odlican kanal za sve koji hoce da prate novosti vezane za svaki Reaperov update i sl.

LAMPASH 02-11-2016 12:43 PM

Poceo sam polako da ulazim u Reaperov svet i sto ga vise provaljujem sve vise mi se svidja , izuzetak je MIDI editor.

A pazite ovo, trenutno radim jedan projekat u kom imam Addictive Drums 2 koji su ofarbani kompresorima,eq, saturatorima itd. i u C5 mi cimaju CPU oko 30%, a kada sam sve to poukljucivao u Reaperu CPU ne prelazi 10%(ista ASIO podesavanja)!!! I kod drugih VST instrumenata postoji razlika, ali ne toliko drasticna.

phil.milmax 04-11-2016 07:11 AM

Quote:

Poceo sam polako da ulazim u Reaperov svet i sto ga vise provaljujem sve vise mi se svidja , izuzetak je MIDI editor.
Sad mi pade na pamet nesto da te pitam. Iskreno ne koristim stalno midi ali desava mi se cesto da mi zatreba i do sada nisam naisao na nesto sto ne mogu da izvedem u Reaperu. Posto nisam tako zahtevan korisnik sto se midija tice, meni on zadovoljava sve potrebe.

Interesuje me sta ti to smeta u njegovom midi editoru i da li ima nesto sto u njemu fali od opcija i sl. Nisi jedini koji se zali pa me zanima da znam sta je u pitanju.

Pozdrav

LAMPASH 04-11-2016 11:02 AM

Quote:

Originally Posted by phil.milmax (Post 372455)
Sad mi pade na pamet nesto da te pitam. Iskreno ne koristim stalno midi ali desava mi se cesto da mi zatreba i do sada nisam naisao na nesto sto ne mogu da izvedem u Reaperu. Posto nisam tako zahtevan korisnik sto se midija tice, meni on zadovoljava sve potrebe.

Interesuje me sta ti to smeta u njegovom midi editoru i da li ima nesto sto u njemu fali od opcija i sl. Nisi jedini koji se zali pa me zanima da znam sta je u pitanju.

Pozdrav

Nisam rekao da je neizvodljivo, samo mi je sporiji za rad u odnosu na Cubase i fali mu par opcija koje meni jako usporavaju rad. Editovanje bubnja u onom triangle modu mi je isto sporije nego editovanje u GM modu u Kocki. Kada selektujem neki ton ne vidim sve njegove parametre iznad i menjanje vrednosti selektovanog tona prostim obrtanjem na misu, da li to moze nekako da se ukljuci? Zatim mi fali brz prelazak sa pencil tool na eraser i ostale sto u C5 odradim desnim klikom. I to nije strasno ali jbg, fali mi i usporava me. Ne mogu da otvorim VSTi iz editora ili to mozda nisam provalio:confused: Kako da u 2 klika selektujem samo tonove iste visine? Ne mogu ni kod midi controlera da ih grupno secem linijski, nego prakticno svaki posebno. Nema meni jako bitnu opciju izjednacavanja velocity-a selektovanih nota iliti "fixed note velocity". Ima tu jos dosta stvari poput MIDI pluginova kao sto je Chorder za koje ovde na forumu imas odradjene i terce ( hvala Branoy):) i fali mi jos dosta toga ali trenutno ne mogu da se setim... ALi ponavljam ono sto si i ti rekao, sve moze nekako da se uradi i sredi oko MIDI-ja, samo je pitanje kako i koliko brzo:wink: Ali ej, ne zaboravimo da je Reaper DAW od samo 10-ak MB! A i rekoh da sam tek poceo da upadam u dimenziju zvanu Reaper i da mi se generalno koncept sve vise i vise svidja.

I jedno pitanje vezano za plugine u Reaperu. Posto sam brdgeovao sve 32bit plugove(VST folder), a to je proslo kao po loju:) i sada recimo odradim projekat sa tim pluginima, da li ce ubuduce u slucaju pada sistema i instalacije pluginova opet morati da instaliram te 32bitne i bridzujem ih ili ce u tim projektima raditi njihove instalirane 64bitne verzije? Pitam zato sto jos uvek pri instalaciji plug-a ako imam ponudjene obe verzije uvek instaliram 32bitnu zbog C5 a planiram da kao sto rekoh u nekom od prethodnih postova da potpuno predjem na x64 DAW.

Pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 04:26 AM.