![]() |
Re: Dali je dobar intro stvar tehnike ili inspiracije?
Quote:
Dok se nije znalo za nesvesno ko Coveka, moglo se to shvatati na nacin da tu je muza sletela na glavu i sl. Jednostavno, covek kada radi nesto sto mu je vazno, nastavlja da razmislja podsvesno o tome, kada resi, postaje svestan toga o cemu je podsvesno razmisljao dugo ili krace vreme. I to je to sto nazivas muzom. Nema muze, jbg. Dakle, u pitanju je nesto sto imaju SVI ljudi (nesvesno), a opet samo neki imaju dar da pisu muziku, a skoro svi drugi nemaju. Ako ti je lepse da se lozis, ti umisljaj da ce muza jednog dana sleteti i na tvoju glavu, ali to je jednako prici o deda- Mrazu... Valjda si dovoljno odrastao? Ili ti prica o muzama godi, iako je lovacka prica? :D |
Quote:
Ali, veoma si dobro napisao : DAR. Otkuda ta riječ koju si upotrijebio u ovom kontekstu ; ko te je to darivao i čime ? :) |
Quote:
I onda se tripuje na suvo, i vrlo dugo i vrlo ubedjeno. :da: Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Ne razumem pitanje. Jel' znas sta je mehanizam odbrane? Sublimacija, racionalizacija, projekcija, regresija...
Umetnost je nesto slicno sublimaciji. Nisam se nesto bavio time, jer me bas i ne interesuje...Samo sam sticajem okolnosti, dosta toga mogao shvatiti na samom sebi... |
Ma razumije? itekako. :grin:
Ali, nema veze. Dakle, da zaključimo : DOBAR intro je svakako plod inspiracije. Da bi se uradio, odn. mogao prenijeti 'naum' autora, potrebno je znanje. The End Fin :da: |
Quote:
Postoji podsvesno razmisljanje o necemu sto nas zaokuplja. Kada se postane svestan toga, onda se umislja "inspiracija". Ali to je iluzija, a iluzije su slatke. Mmmmm.... Predivno, imam nalet inspiracije- bolje od seksa. Quote:
Ili radi kontrasta (nesto slicno kao Zagor i Ciko), ili radi toga da se cuje 2. plan dobro, pre nego sto ga poklopi preveliki prvi glas (obicno u jazz produkciji ima takvih resenja. DA odmah ide tema ili vokal, losije bi se cuo 2. plan. ili bi se morao seci. Ovako majstor prvo krene sa drugim planom, ti ga, cujes, zapamtis, pa kad vokal pocne, onda se smrznes koliko to dobro zvuci)...ili kada ce temu poklopiti prevelika ritam sekcija. Krene velika tema, ok, cujes zapamtis, odvali ritam, opet se smrznes, a da uposte ne primetis da tema vise nema onoliki deo spektra kao na uvodu (odsecena je odmah posle uvoda, a ti je i dalje pamtis "veliku"). Ima vise slicnih psiho- akustinih resenja. Mnogo bolji efekat od drndanja sa eq/comp... Ima jos razloga za pisanje uvoda, ali nigde nema muza & inspiracije. Ali ti veruj u deda- Mraza, to je tako slatko...Jedino sto ste prerasli taj uzrasti i ti skladateljica... |
Quote:
A kako bi se i moglo takvo ?to nazrijeti ? Pogotovo ako govorimo o Aniti, njenom dosada?njem i 'odsada?njem' radu. Quote:
A na ostatak pisanije samo ovo : - neka mi oprosti gospodin kojeg ću pomenuti, ali nikako ne mogu da se otmem utisku da sam u?ao u dijalog sa 'Dra?enom Vrdoljakom' o uticaju klase trajne ?tampe ambala?e sinoć kori?tenog kontraceptivnog pomagala na večeras prikazani snimak Japan koncerta grupe Quin i gospodina koji se zove Freddy Mercury. Sorry - bez uvrede. Ali kad se malo prosearchuje Rumski i potra?e napisi od posljednjih mjesec dana sa oznakom 'google', nemam drugo opisno sredstvo osim prethodnog pasusa koji poče minusom. :cry: |
Quote:
To je kraj nesvesnog razmisljanja o necem sto nas zaokuplja- nista vise od toga. I to je svojstveno svim ljudima, jedino sto nemaju svi isto interesovanje ili, bolje receno: istu opsesiju. Dakle, to je nesto sto je poznato, nema potrebe umisljati "inspiraciju". Buduci da svi ljudi imaju nesvesno, a da je mali broj umtnika, ocigledno da umetnost ne zavisi od tkz. "inspiracije" ili "muza". To je bajkovito objasnjenje za nesto sto se nije znalo do pre 100 godina. Quote:
Quote:
Ako imam takvu pesmu (sa neubedljivim pocetkom), ja promenim taj pocetak i pisem bolji, dok ne uradim. Ako nemam dobru temu, ta pesma nije zavrsena, po mom shvatanju muzike. Quote:
Meni je jasno da ja busim oblak od sapunice u kojem lebdis. Puni ste tripova, a tripovi nisu dobri za rad. Prestani da tripujes i radi. Mada sam misljenja da ljudi se bave muzikom iskljucivo radi toga da bi se dobro nalozili, bez ikakve zelje da bilo kad, urade bilo sta... Ako sam pogresio, procitaj nesto od toga sto sam pisao, imas dosta toga sto ti moze koristiti- a besplatno je. Ako zelis da fantaziras, ignorisi moje postove. :wink: |
4 Attachment(s)
Quote:
Dakle, sve treba ovako : a/ Macedony, ili ovako : b/ crazy head, a ovaj ima totalno lo? početak pjesma (i melodijski i tekstualno) pa je ubačen ovaj početak : c/ always the same, kako bi izvukao Kovača iz muljike lo?e pjesme. A onaj ?to je poslao Korneliju d/ etida, je totalno ukakio motku, pa je Boček morao malko 'usi/krpi dupe resenje', kako bi izvukao Pejakovićev početak. A da ne pričam o onom L.V.Bethovenu ?to napravi uvod u 'Fur Elise'. Ja čudna kompozitora ; čak mu se pjesma niti ne pjeva. A ponovio refren na početku. :) I nije mu bilo dosta nego je to uradio i na kraju. |
All times are GMT +1. The time now is 05:15 PM. |