Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Ajmo josh jednom rep (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23312)

HeatMan 11-06-2008 11:36 PM

Re: Ajmo josh jednom rep

hahahaahh.. jel te iscimao da mu smixash rmx? :)

ja lepo rekoh, daj meni. nemoj smarati choveka.. a on nenene.. dacu kejkzu.. :)

@tribal: pa reper si, normalno da ti se vishe dja original.. tvrdji je.. :0

Tribal_kg 12-06-2008 12:04 AM

Ma nisam ga ni slusao na nekim dobrim zvucnicima da bih cuo taj bass ali na sluskama (za komp, gaming) i nekoj mini liniji zvuci korektno. Svidja mi se i vokal.. Na onoj stvari za Beograd mi je zvucalo nekako losije od ovoga.. Sada zvuci super.. :)

Oggy 12-06-2008 10:47 AM

Remix zvuci "tvrdje" od originala. Odlican posao Baltazare.
Ono sto su mi zamerke su tihi i neubedljivi vokali kod remixa. Takodje mi je zamerka (ali blaga) donji opseg, koji iako bolje resen nego kod originala, trazi da se jos malkice utegne, da bi dobio konacan oblik. Kontradiktorno tome, a ustaljeno inace kod soft synth basova je da njegova gornja laga zvuci tanko i iskace, pa tu mora da se posveti vise paznje kako bi ceo bass dobro lezao u slici. Jos jedina zamerka na Baltazarov rad je jedna "pogresna" harmonska funkcija gde si na pocetku brejka ceo takt na tonicnoj funkciji umesto na dominantnoj (pre onog "...Svaki je dan meni dobar..."), ali to ne mora nista da znaci, osim sto bih ja drugacije. Moze i ovako.

Dobro je :wink:

balthazaar 13-06-2008 01:18 PM

Quote:

U ovom Balthazar-ovom beat-u se pojavljuje jedan poznati sample
Negde sam naleteo na njega vec..dal u nekoj pesmi ili u nekoj bazi sample-ova...Ali sve u svemu za mene bolji remix. poz
O, da sempl je iz Emu Mo Phatt mašine...tako, da je moguće da ima nešto slično i u e jay...jer mo phatt je devedesetih bio pozant u hip hopu...tj i pravljen je kao modul za hip hop, acid jazz, funk i tako to...ja nemam mašinu al imam sve semplove ;) Pravo da ti kažem da sam se dvoumio da li da ga ubacim jer inače preferiram da koristim svoje farbe...al kad je lego - neka ide! ;)

Quote:

Auuu Balti, extra..
Mozda da zamenis kick?

Posalji mi ovaj bit da pisem nesto na njega.. Svidja mi se do jaja..
Ne diraj mi kick :)

Nema probleja..šaljem ti beat!

Quote:

Remix zvuci "tvrdje" od originala. Odlican posao Baltazare.
Ono sto su mi zamerke su tihi i neubedljivi vokali kod remixa. Takodje mi je zamerka (ali blaga) donji opseg, koji iako bolje resen nego kod originala, trazi da se jos malkice utegne, da bi dobio konacan oblik. Kontradiktorno tome, a ustaljeno inace kod soft synth basova je da njegova gornja laga zvuci tanko i iskace, pa tu mora da se posveti vise paznje kako bi ceo bass dobro lezao u slici. Jos jedina zamerka na Baltazarov rad je jedna "pogresna" harmonska funkcija gde si na pocetku brejka ceo takt na tonicnoj funkciji umesto na dominantnoj (pre onog "...Svaki je dan meni dobar..."), ali to ne mora nista da znaci, osim sto bih ja drugacije. Moze i ovako.

Dobro je

Hvala na pozitivnom komentaru Ogi , mogu ti reći da si prilično u pravu za sve zamjerke koje si primjetio! Živa istina - vokali su dosta tiši nego što treba! Što se tiče bass linije..to je čisto mimimonsta koji je blago kompresovan, tako da bi malo eq-a ili nekog tube-a vjerovatno poravili stanje, al s obzirom da je prilično suv - tj iz soft sinta - dosta dobro zvuči i ovako, zar ne? Takođe, i na masteru nema nekih ozbiljnijih zahvata - samo malo vintage warmer-a !

bezsmisla 13-06-2008 02:15 PM

remix je apsolutno tvrdji od originala ;)

balthazaar 13-06-2008 02:34 PM

Quote:

Nema probleja..šaljem ti beat!

e, da ...evo ja kvotujem sebe ko ludak ;) Nego, moram napomenuti da treba i gospon heat da se složi, jer beat nije više samo moj ;)

Rhino 13-06-2008 04:15 PM

Aplauuz baltazare!:wink:

HeatMan 13-06-2008 04:23 PM

@balti: shto se mene tiche, meni je sve jedno.. mislim da bi tebi zbog tebe, bilo bolje da mu bacish neki drugi.. poshto bi bilo glupo da se na netu/izdanju/gde god nadju dve pesme sa istim beatom.. mislim, bar ja to ne volem.. al ono, na tebi je da odluchish..

@bezsmisla: definishi "tvrdo".. poshto drugachije kapiramo stvari, izgleda..

edit: @balti opet: el cesh bacati na mix tu traku?

balthazaar 13-06-2008 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 208264)

edit: @balti opet: el cesh bacati na mix tu traku?

Ne kontam te na šta misliš...:(

mada, ja izgleda dosta bolje radim kad imam vokale...jer ako me puštiš da radim beat , tada odem predaleko...uvijek na neki način odem van hip hopa ;)

HeatMan 13-06-2008 04:59 PM

nema veze ako odesh predaleko. predaleko je dobro.

btw, pitao sam te da li si bacio kukiju na mix? :)

All times are GMT +1. The time now is 03:23 PM.