Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Waldorf Pulse (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19601)

Don Solaris 21-10-2007 12:37 PM

Re: Waldorf Pulse

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 175621)
Nocas sam zajahao Korga i stvarno je mama kad ga ganjas midijem... Taj njegov filter mi je misterija/opsesija:p

Apsolutno! Ja znam da kada god upalim Polysix svaki puta dobijem skroz drugi zvuk, pa makar išao radit točno ono što sam i zadnji puta. Svaki pa i najmanji pomak na Cutoff (pri veči reso) rezultira potpunom promjenom boje zvuka. Skroz drugačije od npr "klasičnog" CEM zvuka kakav se svo ovo vrijeme emulira kroz razne digitalne synthesizere i na koji smo svi zapravo više manje navikli.

Ok, ja sam i dalje zaljubljen u Rolandove filtere, ali poštujem SSM sve više i više. Sa SSM-om definitivno TREBA znati raditi, nije tako jednostavan kao CEM, često nepredvidiv i jaaako organički.

Quote:

Ja vec nesto krenuo da radim:hyper: 122 bpm:cool:
Jel možeš samo mrvicu spustit na 120bpm, jer imam tu u delayu podešeno 375/750 ms što je točno triplet za 120 bpm. A neda mi se opet setovati....

Tonaliteti. Evo neka se vrti oko ovog chord progressiona:
Fmaj - Cmaj7 - Fmaj7 - Cmaj7 - Gmaj7 - Cmaj7 ....

Ritam: sirovi sampleovi iz TR-606. Evo stavio sam online.

Tuning: ehhhhhhh... da. Obavezno stisni A4 tipku i provjeri da je točno na 440 Hz. Ako ne, onda smo u problemima. Zapravo.... imam neki čudan osječaj da se ta stvar neće moći spojiti u jednu, pošto nam low i high registri od klavijature nisu jednako tjunani. Hmmm..... thinking..... thinking..... no idea.

silicon science 21-10-2007 12:43 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 175632)
Apsolutno! Ja znam da kada god upalim Polysix svaki puta dobijem skroz drugi zvuk, pa makar išao radit točno ono što sam i zadnji puta. Svaki pa i najmanji pomak na Cutoff (pri veči reso) rezultira potpunom promjenom boje zvuka. Skroz drugačije od npr "klasičnog" CEM zvuka kakav se svo ovo vrijeme emulira kroz razne digitalne synthesizere i na koji smo svi zapravo više manje navikli.

Ok, ja sam i dalje zaljubljen u Rolandove filtere, ali poštujem SSM sve više i više. Sa SSM-om definitivno TREBA znati raditi, nije tako jednostavan kao CEM, često nepredvidiv i jaaako organički.

Jel možeš samo mrvicu spustit na 120bpm, jer imam tu u delayu podešeno 375/750 ms što je točno triplet za 120 bpm. A neda mi se opet setovati....

Tonaliteti. Evo neka se vrti oko ovog chord progressiona:
Fmaj - Cmaj7 - Fmaj7 - Cmaj7 - Gmaj7 - Cmaj7 ....

Ritam: sirovi sampleovi iz TR-606. Evo stavio sam online.

Tuning: ehhhhhhh... da. Obavezno stisni A4 tipku i provjeri da je točno na 440 Hz. Ako ne, onda smo u problemima. Zapravo.... imam neki čudan osječaj da se ta stvar neće moći spojiti u jednu, pošto nam low i high registri od klavijature nisu jednako tjunani. Hmmm..... thinking..... thinking..... no idea.

O.K, 120 bpm. A za tuning:rolleyes: Ajd videcemo, ja sam sada na poslu:banghead: :banghead: :banghead: , i radim do 10 uvece. Kad dodjem kuci, snimam ti A4 na 440 i jos poneke tonove iz nizih oktava pa uporedi kuci. Moj je prilicno detune, kondenzatori su mu u ku*c*, ali ga stimujem preko soft tunera. Ajd javi dal moze tako

Don Solaris 21-10-2007 01:17 PM

Va?i!

silicon science 22-10-2007 12:58 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 175638)
Važi!

Jesil' uporedio?

Don Solaris 22-10-2007 01:37 PM

Ma nisam.... Imam posla. Sada sam u firmi. Ne znam kad ču doć kući....

silicon science 22-10-2007 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 175577)
Ja imam od firme ElektroServis MIDI interface za Juno. Koliko se sjećam bilo je samo jednom problema, ali od strane Cubasea (naravno). Brzina mu je ok.

Nego opasan momak je ovaj Keshanski. Svaka mu čast. Kolko on računa taj Midi converter para?

Evo sad sam pricao sa gos'n Keshanskim, iz razloga sto ima spremnih plochica moze da napravi jos par ovih CV/Gate modula po ceni od samo 50 eura. Napomenuo je da kablove i ispravljac morate sami nabaviti, sto je vise nego jednostavno a i jeftino. Jedini uslov je da se kaparise spravica, sto mozete preko mene (ne bojte se, necu pobeci u Ugandu), da se covek ne cima bez veze jer je jako zauzet. Eto, Cluster i Don i bilo ko, javite se na PM ako ste zainteresovani...:p

All times are GMT +1. The time now is 04:07 AM.