![]() |
Re: Primena Master Buss kompresora
Odgovorio sam ti na tvoje odgovore ali u zelji da ovo nastavi kao KONSTRUKTIVNA rasprava , posto vidim da je tesko biti pravilno shvacen kad se pise na forumu . Znavi ovo sto sam odgovorio su moja iskustva i voleo bih da me ispravis ako mislis da negde gresim . Ako ( opet ) shvatis ovo kao prepucavanje ( sto ne bih voleo ) samo mi odgovori na pp , a ja cu moj post izbrisati
Quote:
Quote:
A sto se tice SSL bus kompresora MENI se licno ne dopada jer suzava stereo polje .... ( to je naravno moj SUBJEKTIVNI ) stav Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrav.:) |
Quote:
Quote:
Quote:
Nemoj da pricash... Stvarno?:D Mislim da se niko sem tebe samog nece sloziti sa tobom samim! Hahaha, ima i te kako... U Londonu si sigurno bio mlad i napaljen, a i sta god da si radio tamo, uglavnom si gledao kako neko treci to radi! E, da si ostao jos 6 godina, mozda bi mi pricao kako izgledas miksati u Abbey Roadu. Bez ljutnje, ovo nije nikakva provokacija... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Eto, sjajno... Ako uspevas da "stanes na crtu" omiljenim produkcijama, sjajno! Svaka chast! Max, ne shvataj ovo kao prepucavanje, ali unositi ovoliko filozofije u jedan sasvim subjektivan proces je budalastina... Svako ima svoj trip i svoje navike. Ponavljam, ne radimo na istom principu, ne bavimo se istom muzikom, pa je i to nemoguce porediti. Svakako, dovoljno smo naslusani i kreativni, nadam se, da znamo kada je nesto ispalo kako treba, a kada nije... Pozdrav!;) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ti si sigurno momak koji dosta zna , koji je u toku i koji se informise .... cenim tvoje znanje ali mislim da nije uslovljeno spravama koliko kreativnoscu . O ukusima necu raspravljati , ali ako neko uradi 250 aranzmana , taj je svakako kreativan ..... Ja se bavim prvenstveno produkcijom i mixom .... u aranzmane ulazim toliko da kazem aranzeru sta da menja i sta mi smeta i fali ..... ali se trudim da ostanem producent . Ako mozemo da nastavimo konstruktivno ok , ako ne opet kazem , odgovori na pp a ja cu pobrisati sta sam napisao Pozdrav |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Da pricas o aranzmanima, verovao bih ti... Ovako, mislim da haluciniras! Ja to ne mogu i ne zelim da izjavim, bez obzira na "potraznju" koja godinama postoji za nama... Ali, suvise pretenciozno zvuci, ok? Svejedno. Quote:
E, tu si se zajebo! Da tako ide, ni mi ne bi spucali ovoliko novca nakon dugogodisnjeg "digitalnog" rada! To je vec preterano... Quote:
Hvala ti. Sprave ionako tek od skora "spavaju" kod nas! Mislim, ove, kao, zajebane! Quote:
Pozdrav!!!;) |
Quote:
Pitanje je postavljeno sa danasnjeg pogleda na mixdown, a radi se o uredjaju koji je napravljen daleko pre ikakvog pogleda i razmisljanja u pravcu softwera! Ono sto zelim da kazem je...rezon je softwerski...ako imam brdo plug-ina i mogu komprimirati sta i kada mi se svidi nema neke logike za skupim bus compressorom, ali ako se vratimo dve decenije unazad gde su resorsi bili jakooo ograniceni jedan bus comp je bio zlata vredan da bi se bar mali delic dinamike sabio i bio jaci od konkurencije svojim produktom. Primena bus compresora je danas flexibilna...ja bih ti preporucio sledece: blaga compresija na kanalima i busevima i jaka na masteru jaka compresija na kanalima i blaga na busu i masteru u oba slucaja eq je pre comp-a( na kanalu) Da budemo realni...mi danas smatramo sretnim coveka koji u studio ima skup studerov trakas i pusta kanale kroz njega....ali u analognom svetu bitno je bilo sto vise izbeci kopiranje signala i samim tim izbeci sum po svaku cenu... razmisljamo digitalno....tezimo da zvuci analogno....zestoko smo mutirali... jos nesto...imao sam na faxu profesora stereo mik. coveka koji je radio od P. Gabriela pa do Floyda i ne mozes da shvatis kako je mrzeo sve sto ima veze sa kompom i sequencerima, ali na Neve VR-u je izgledao i vise od profesionalca....sada zamisljam njemu ovo pitanje da postavis on bi ti sa danasnjeg aspekta dao pogresan odgovor jer je razmisljanje skroz drugojacije... bez sumnje je ssl jedan od najboljih uredjaja na planeti i gde god danas da ga insertujes(plug in ili hardware) neces pogresiti nimalo... nisam probao waves ssl, ali ne sumnjam u obe firme i mislim da je to stvar koju vredi pogledati |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrav!!!;) |
@ Manley ...... lep post ..... ijako se slazem sa tim sto si napisao
Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Quote:
Ne zelim da zalazim u diskusiju sta i kako (djelom zbog manjka vremena, a djelom i zbog toga sto mislim da ovu materiju ipak poznajete bolje) vec samo zelim da doprinesem opste boljoj atmosferi (ok, jesam samo tebe "popravljao", ali iskreno Max je u svemu ovome malo korektniji diskutant, i u tome ce se sloziti mnogi)...Nadam se da ne radim jalov posao :). @ Manley Mudro zboris :) |
Ma opusteno. Na kraju se Max i ja skapiramo... Nastavili smo sinoc pricu na Chatu, nije bilo ljutnje... Hvala Bogu, ne o Master bussu....
Pozdrav!;) |
All times are GMT +1. The time now is 11:30 AM. |