![]() |
Re: Najlepsi textovi EX YU scene...
Quote:
|
ima američki kantri jako zajebanih textova.. par puta sam se naje?io na neke stvari koje je Cash pevao a da nisu obavezno njegovi textovi... i skoro sam snimio neku kantri stvar sa delom FuzzBox benda, od koje sam se ozbiljno skenjao...
|
Razumem kompletno Idekius, nego meni koji sam odrastao na multi rimama...tzv multisi...teshko mi je adaptirati se na prost recnik.
Aca Lukas je za kafanu. Zato mi se svidjaju neki njegovi tekstovi u sklopu cele atmosfere pesama. Dadson-e, Koma..Pesma do bola... Alavuk- Ta lirika nije interesantna za neke, medjutim tebi pashe i to je sjajno. Multi je boldovan... Shto ochi vide, dusha oseti, ruka pishe, rep se ne bruka vishe, neka se muka lishe sve kukavice - shta je? u frku upali ste, mislili ste da lukavi ste, a niste, priche iste svi ste vi MC-evi plishani, pakujte se, nishani, neshto ste se stishali, a glasno ste sranja prichali i lazne idole velichali a mi smo rime pisali i nikad nismo pristali na kompromise, i najveci breg otopi se kada je dzep prazan najredje rokn'o bi se a svi se pale na dupe i sise, ja i ti se borimo jer hocemo vishe, duboko dishem, previshe Beograda u sebi nosim, svemu prkosim, rimom kosim, brate to si shto si i nema bezanja, nema nishta od rezanja, svaki dan je tezak dan, zato retko trezan sam, sada se zezam sam, Ikac neshto shljaka zivot pun oziljaka, mraka, laznih ortaka, svuda te cheka lakat, takav je zanat, batac, tezak je svaki zadatak, vazan je svaki podatak, ne smesh ostati kratak.. Refren: Jer ovaj zivot je biznis da popizdish, zato unovchi ono shto vidish nije bitno shta mislish vec shta imash, i zato brate morash da se cimash. Beograd - jedna rech mnogo govori, ovde zajedno bleje kloshari i snobovi i sve mog'o bi, ali da odem iz grada ne bi' mog'o nikada, ovde pripadam i kada gubim veru, i kada gubim meru, i kada ljudi seru, furam, nisam u leru, ja gradim karijeru, u svakom soliteru, V.I.P. gruva, istina izuva, mislim da blizu sam vrha, jer moja trka traje vec 20 'dina, u plucima dim, u grlu zestina, u ruci mikrofon, pod nogama bina, na drogama klinac svaki, i koga da krivim shto su dani kratki, k'o stoka da zivim necu, brate, shvati jer treba znati odigrati, treba znati znati, treba znati uzeti i treba znati dati treba znati stati i krenuti ispochetka, zivot je spletka koja traje od petka do petka, i opet ga svaki dan troshim, punim navikama loshim osim kada olovku vozim a ti chekash kao pichka moj poziv dok ja akcijam brate postavljam eksploziv na sve radio stanice, batice, shirimo granice, od Zemuna do Banjice pale se sve drugarice! Vreme ce pokazati ko ce kolach smazati, brate, morash paziti, tvrdnje dokazati, istinu kazati makar svi otkazali, lako je lagati, ochi svima mazati kazna ti sledi - neko ce te pichkom nazvati, glas sad ti bledi, ulica te nece maziti, pa sad ti vidi shta cesh, masa ti zvizdi brate a sam si kriv shto stacesh, neshvacen, neplacen, nestacesh? V.I.P. i Bassivity, i sve je istina, ziv mi ti, kristalno jasna slika kao DVD brate shvati ne morash nas gotiviti (samo nam plati) Svaki dan gledam jedan grad bedan, gde sam rodjen besan jer sam k'o lancem vezan za ulice pune stresa, bunim se, psujem nebesa, z a malo kesha u rukama gudre puna kesa, nauchio sve sam, na fore ne nasedam, iza coshka zaseda, beton klizav poput leda, ortaci paze da ne zgaze na polja kaznena, pogreshan potez koshta, brzo se sazreva, i ovde ljubav ima cenu, i mladi ljudi venu, pogreshnim putem krenu, skrenu, nestanu u trenu ortak puca se u venu, ima dete i zenu, i profi ima tremu, al' samo dotak'o sam temu i kako prkositi sistemu kad imash publiku nemu shto trazi rupu u svemu, i kazi napravicu scenu ako treba za svoje parche hleba, za svoje parche neba, iz kontejnera plache beba, e moj tebra bre, s druge strane voze se Bembare, koze se pale, sve bi se jebale za pare k'o od shale, stvari se krecu od glamura do socijale brate! Shkola shto je placam, dugovi shto vracam, svi ortaci k'o braca, kad izlaz je kradja, kad preterash, smiri jer volish da zivish, sranje, ko krivi shto ovde se radjaju deca ko predstavlja sveca kad ljudi svi kradu kad stignu, svi lazu, svi ginu, zatvor je nula, zandari josh tuku, mozda zivot je kurva pa kriminal pod ruku, zakon ne vazi, shta zelish to trazi, svi prave se vazni, i pravi i lazni, ko je sad ko, kol'ko placash za to, shta su haos i bol, i zashto osecam to? Jebem ti dinar, tezak kriminal, jeftina droga, to je Beograd uvek poslednje mesto, cilj opravdava sredstvo, >otmi< je slogan, to je Beograd lazni ortaci, sve vidi se po faci, realnost je stroga, to je Beograd niko ne zna za Boga, ko ima je bogat, i tek u dupetu noga?! Ovakvu pricu nema niko sa estradne scene. Ovaj nivo rimovanja i lirickih formi... |
ti si u pravu, svi ostali grese.. :rolleyes:
jos samo kad bih znao sta je to lepo u gornjim stihovima... ali o ukusima ne vredi raspravljati.. ima nas/vas raznih. |
__Marchelo__
__Jedan__ Zivim u senci senke, tvoje senke i znam da znas jos uvek sminkam stvarnost tvojom bojom jer drukcije ne umem, ne razumem ne zelim pred laznim svetom celim da se lazno veselim to nije osmeh, to je grc ljudi su slepi lepi dani, nasmejani, za tebe, za mene skice druge duge ulice, srce skitnice zgazeno nehotice znam da znas jer u svim snovima ti vrtim sve te prazne reci praznim danima, nestajes i prica odavno nije fer lepotica i zver, suvise razno sve je prazno prazno je zarazno, neprolazno vracam se njima, zar mislis da se stvarno ponosim time u mojoj glavi posle svega sve one nemaju cak ni ime samo te oci posecene vetrom koje sjaje bas kao i moje znam da znas al' ne vidis i ne cujes i ne znas koje male stvari se broje i dok porazi se roje plasim se da priznam da postojis, rane gnoje i da mi falis fali mi dodir, fali mi rec, fali mi osmeh, fali mi lice, fale mi lazi, fale sitnice, dosta krivice ptice selice nestaju ja ostajem i svi ti pogledi me plase prokleti srecni zagrljeni ljudi sve te uloge su bile nase samo moje i tvoje a gde smo sad gledaj u mene, nema mene samo sene uspomene, samo tragovi koliko dobijes, toliko das, ti nisi smela znam da znas, znam da znas, znam da znas Ref. Jedan zivot, gde prestajem ja gde pocinjes ti jedna ljubav, gde stali smo mi gde sad su drugi i reci sta je to ponos sta je to sram ne zelim da znam i kad se svet srusi na starom mestu bicu sam Sve suze sveta sprala je kisa na kraju nisi ni siguran da si uopste plakao niti da si dno dotakao a nagao kakav jesam slagao sam sebe da si laz i vratio se svojim starim stazama ali ni svi peroni sveta nimalo me nisu promenili i dalje isti blejer iz bloka uvek mastarskog oka nikad izvan svog toka mikrofon i dalje rokam na putu do doka luke srece i dan je taj sto me vara plavetnilo neba misli skrece a onda padne noc, prokleto dugi sati sakatim srcem shvatim sitnice, ponos, inati nece mi dati da pratim trag, a znam sve je nista, slomicu kazaljke vreme ce stati, kosmos ce cekati da samo umem da te vratim trazim te, sanjam te pijanim ocima u nocima, u tudjim licima u stanovnicima nekih drugih svetova gde je nas micem usnama bez glasa dok pada zaborava plast cutim jer znam da znas uvek si znala i uvek znas ti, jedina moja koja odavno nisi jedina svaka sekunda kao godina al' barem znam na cemu sam i barem znam da nema nas i spreman sam da budem nasmejan pred svima iako te kad sam solo i dalje oblikujem od oblaka dima i kroz paucinu vracam dane kad smo ti i ja jos bili tim oprosti sto nemam snage da te slazem da ti zelim srecu sa njim a i sta ce ti to od mene sve uspomene sa kaputa stresi samo budi to sto jesi, tu gde si sta god da se desi ti budi ok i nikad ne saznaj kako to boli kad nekoga volis, a mrzis kad mrzis, a volis i lomis se da izdrzis ostaje nada da ce nekad negde neko hteti da shvati mene moja lutanja, mastanja i sanjanja i znati da ih prati i ko zna mozda jednom nadjes me tamo gde prestajem ja gde pocinjes ti, gde stali smo mi gde sada su drugi ali sresces samo stranca slucajnog prolaznika i pogled leden iako te je taj neznanac nekada voleo vise od sebe meni je ovo dobar text...mnogo dobar |
hm, volim muziku bez teksta, nekada muzika govori vise o nama nego hiljade reci, jezik nije dovoljno precizan i dubok da iskaze sva stanja duha u koja mozemo doci i kroz koja prolazimo u zivotu...
|
Lesha..Ako ne procitash sve shto sam napisao ne javljaj se. Ja sam rekao da je to samo moje mishljenje i kao takvo ne ocekujem nikog da se kompletno slaze sa mnom. Nego necy ljude da uvredim i da se svadjamo. Kapish?;)
|
Quote:
Kuca na promaji Ne gledam vremensku prognozu unapred znam da bice ruzna rast'o sam u koprivama pa nisam postao ruza stvarnost tuzna i danas emituje uzivo, uzas metez i guzva, zivot k'o nuzda sto nista ne pruza Sipi jos koju da se zguzvam ogledala se gnusam dvaes' godina tu sam i skroz sam kao usran ma znam ja ustav zato cu sad svoje da kazem glasno na to bese jos imam prava E bas krasno, eno ga onaj reper sto sere kazu u glas, to je ta omladina na drogama pa takvi smo zbog vas stekam se za has, zivim ko pas a vlast moze da cedi mast i boli ih kurac za nas Promenili ste krupne zverke al� su ostale sitne gnjide pride lopovi svetske lige sto ne brinu nase brige, ljige standardno ne jebu dno drustvene piramide, ne ide znam da ne vide Taman smo se satro smirili a ono nova afera roknuse premijera narod u cudu zvera, alal vera u glavnom gradu po lepom danu, coveka na stakama a gde su bili momci u plavim jaknama E vidis oni su tad imali pametnijeg posla da startuju mene jer nosim kapuljacu preko kape a nikad ni jednog pravog krimosa da cape, cave a sad kao akcija k'o fol hapsi se Legija Udavite se bre svi u govna jebo vas Legija sta je do sad cekala Srbija epidemija orgija nas ubija i sve je kvazi, satro, nadri niko nikoga ne bodri, dani modri retko dobri, svi sa glavom u torbi, odbij Nisam ni ja vise onaj od nekada plasim se ljudi, raskida prekida, prekih pogleda srecu ponekad vidim preko dvogleda, srce od leda od prijava do poraza nema izlaza Ref. 2x I sada znam da nema nas mene je sram Srbija, kuca na promaji i znam, java je san ostajes sam Srbija, kuca na promaji Majko Srbijo, obrisi suze i oprosti kosti i ljudske pakosti svirace tebi opet oda radosti dajem ti rec neces mi vise gledati gadosti kada ljudi shvate Kad se vrsnjaci iz inostranstva vrate nazad na onaj zivot vedar sa svih strana vraticu Vanji kintu sto sam zajmio pre dva metra dana kupicu novo srce Jer je ovo prepuno rana iz starih dana dosta rata i krvavih megdana za kevu od mene barem dve zene da je u poslu odmene da mi ne vene kao do sad radeci sama u obe smene Za matorog cek pa nek mu krene nek mu svaka misao zauvek s dugova skrene a one picke iz SAD-a nek opet gadjaju raketom to nece da srusi moj mali svet U glavi pod kacketom i kunem se pred svetom nece nas vise smatrati metom rupom, getom prosli sito i reseto dosta je Ref. 2x Open your eyez and think first open your eyez I sada znam da nema nas mene je sram open your eyez i znam, java je san ostajes sam open your eyez I sada znam da nema nas mene je sram open your eyez i znam, java je san ostajes sam Srbija - kuca na promaji Open your eyez and think first open your eyez |
Ma slusaj ovo...zalutam skoro u nas kafic ovde kod mene u ZH i pici neki narodnjak poznatiji kao turbo folk, kad lik koji je sedeo do mene ustane i kaze "uh jebote kakva sranja ja moram da slusam" "sad ces da cujes sta je muzika" pomislih ja odlicno!!! menjaj ovo maltretiranje. Ode on do jukebox-a ubaci kintu....kada krenu pesma zamalo se nisam srusio..... dobra guma 15 zoll-a.... volan mi u ruci.......pa refren "soferi su najveci svaleri"....uh
mislim, text je odlican, samo ja nisam na tom visokom duhovnom nivou da shavtim sustinu....tako mi se cini. sto se mixa tice, mogu reci da je mogao i bolji da bude, slaba stereo slika i predugacak hall i delay( pod satorom poznat kao echo) na vokalu, snare je tih, a bas bubnja nema nigde, ali je zato ?rmonika odlicno uvezena u ceo splet dogadjaja :D |
Quote:
Енд нау лејдис енд ђентлмен Dobro vece...ce...ce...ce...ce..ce! "..ruke mi ka tebi lete, svi jos misle da si dete..." :rotfl::rotfl::rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 03:18 AM. |