Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Kupovina mikrofona, molim za savjete. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35633)

MD 02-11-2010 02:51 PM

Re: Kupovina mikrofona, molim za savjete.

Quote:

Originally Posted by jimitom (Post 290146)
To je možda i najpametnije... hvala.

Još sto eura nije neka para, nekoliko gajbi dobre pive, par boca solidnog viskija... a u toj klasi bi moglo činiti veliku razliku....

A ako imaš samo 100 eura, onda sigurno nisi u nekoj žurbi...

Quote:

Hehe, a ja ću ko onaj đavo koji sedi na suprotnom ramenu od onog na kom sedi Ivan da šapućem: "uzmi nešto, bilo šta (za šta imaš pare) i snimaj. Bolje je da snimaš na nekom golom gov..tu nego da trpiš i tripuješ na suvo. Pare u džep, odeš u Artist/Audiosystems, kupiš neki mikrofon i kabl za sve pare, dođeš kući pa na licu mesta isprobavaš sve one tehnike koje si pročitao u knjigama o kućnom snimanju."

Onda shure sm57, da služi i kada uzme nešto drugo....

:)

awacs 02-11-2010 02:59 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 290149)
Onda shure sm57, da slu?i i kada uzme ne?to drugo...

Razmi?ljamo na isti način :) Ali čak i da nije SM57 (ili ne?to od onoga ?to sam neć naveo) - čak i Behringer na stalku je bolji od Rode na dimnjaku... ili tako nekako.

Pozdrav,

Vasa

STUDIOTON 02-11-2010 03:12 PM

dok ne skupi za nesto pristojno ako je vec tako, sm58 cak moze i da pozajmi pa da proba sve sto zeli da proba. danas svaki kafanski pevac ima sm58 :)

8-)

jimitom 02-11-2010 03:13 PM

Haha, carevi ste, nema ?ta. Je, muzika je na prvom mjestu, a čekanje je retardirano. :grin: Treba svirati i snimati, grije?iti i uspijevati. Mo?e jedno podpitanje vezano za shure: da li je bolje kupiti sm57 ili sm58, pri tome mislim koji je univerzalniji (snimanje vokala i instrumenata)?? Čitao sam negdje da oba zapravo imaju identičnu membranu...

STUDIOTON 02-11-2010 03:32 PM

sm58 i mozes da tezgaris :wink:

ako je vec do igre i ucenja, evo za 6 eura mozes da nadjes na svakoj pijaci i kineskoj radnji .. jos je i wirelles, mozes i da setas kroz sobu :)

http://www.limundo.com/slika-Bezicni...135176x640.jpg

A mozes i da ga licitiras ovde

gde ces bolju kupovinu

awacs 02-11-2010 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by jimitom (Post 290153)
Može jedno podpitanje vezano za shure: da li je bolje kupiti sm57 ili sm58, pri tome mislim koji je univerzalniji (snimanje vokala i instrumenata)?? Čitao sam negdje da oba zapravo imaju identičnu membranu...

Ako su ti pevanje i akustična gitara prioriteti onda je SM58 bolja varijanta. To što si čitao je istina - ista je kapisla, samo su im drugačije rešene zaštite kapisle, pa SM58 ima bolji pop filter (i samim tim malo drugačiji zvuk) pošto je više orijentisan ka vokalu. Inače su oba zapravo "all-rounderi". Kupi onaj koji je jeftiniji i ostatak para daj na što kvalitetniji kabl.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Jedna usputna napomena - koji god da kupuješ, kupi nov (iz prodavnice). Ne želiš da razmišljaš ko je iz neposredne blizine pljuvao u zaštitni sunđer i ko ga je sve bacao po podu.

66musicman 02-11-2010 04:47 PM

Quote:

Originally Posted by ivan (Post 290142)
probaj da ne kupis nista vec da skupis jos malo i da imas nesto pristojno .. Ovako , to je premali budget pa cak i za dobar vokal :)

+1

jimitom 02-11-2010 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290157)
P.S. Jedna usputna napomena - koji god da kupuješ, kupi nov (iz prodavnice). Ne želiš da razmišljaš ko je iz neposredne blizine pljuvao u zaštitni sunđer i ko ga je sve bacao po podu.

Mora biti novi, s time se slažem u potpunosti.

Ivane hvala na prijedlogu, vidim da na boxu piše ''Super professional microphone'' :rotfl::rotfl::rotfl:Kud ćeš bolje. Odma 5 komada nabavit i snimati se u super surround wireless zvuku.

Ništa, idem tražiti gdje da pazarim sm58. Ebay ih je pun ali ima toliko lažnjaka da je to bruka... pozdrav

Bockie 03-11-2010 11:09 AM

Ne uzdajte se u Thomann-ove "preview-e",snime jedan i svuda ga kace za sve...!

At 2020 je stvarno odlican u budzetu! Nema greske!

NT-1a je mozda i najbolji izbor,ali nesto vise kosta.

AKG je brutalna firma,meni omiljena, ali je "perception" serija najgore smece svih vremena!

Kazem, at 2020 je dobar izbor, i za pocetak, i za kasnije ce uvek koristiti, jeftina je, ima je svuda...
Poz'

sira 07-11-2010 08:27 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 290121)
Snimao sam isti vokal sa MD421 i sa SM58 i po meni Sennheiser je dosta bolji. Ipak, ubeđen sam da će za vokale kondenzatorski SP B1 biti bolji. Još nisam probao, ali nadam se da će zvučati OK. MD421 se onda seli na bas bubanj.

Prije par dana smo baš radili usporedni test dinamičkih mikrofona za snimanje razgovora u studiju i ušokirali se kako su Sennheiseri 421mkII i 441 loše ostajali, Sennheiser e835 i Shure Beta 58 su nam bili za koplje bolji, 421 presvjetao, kao da preko telefona snimaš, 441 poprilično mutan

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290157)
Ako su ti pevanje i akustična gitara prioriteti onda je SM58 bolja varijanta. To što si čitao je istina - ista je kapisla, samo su im drugačije rešene zaštite kapisle, pa SM58 ima bolji pop filter (i samim tim malo drugačiji zvuk) pošto je više orijentisan ka vokalu. Inače su oba zapravo "all-rounderi". Kupi onaj koji je jeftiniji i ostatak para daj na što kvalitetniji kabl.

Ili kupi 58-cu i "rezervnu" kapicu za 57-cu, pošto je isti navoj, možeš ga koristit i kao 57-mu i 58-mu

All times are GMT +1. The time now is 08:21 AM.