![]() |
Re: OT: Kompresor (pomoc)
solidno. mozes ga namjestiti da manje i da vise farba. ali opcenito ima neki svoj smek. pogotovo je super sto imas tri opcije - kompresor, kompresor sa tzv. HP sidechainom (ne reagira na baseve), i posebno imas limiter , koji kad dosta radi nedaje plastiku ko recimo L2 ili nesto, vec farba onako malo 60s.. za neke stvari super, za neke nije.. ali da skratim : nebi imao nista protiv da ga imam i danas,,
jedan detalj da ne zaboravim: na nekakvim dubokim kickovima tipa 808, ako stavis prekratak attack ili release onda malo oce malo da distorzira odn. kao da fuzz-ira.. sto se dogadja i nekim skljupim spravama. medjutim, opet, to se dogodi na samom tranzientu pa neki put cak moze bit i pozeljno.. ja bi ga koji put namjerno ostavio da mi da dodatni click.. compounder i mastermix su jedine sprave koje vrijede iz cijele platinum serije. kolko para traze? |
Quote:
A što se "tube" tiće (warm sound) - to kao da i nije unutra. Apsolutno nikakva razlika u soundu njega i RNC. Mogu okačit demo ko nevjeruje. Prodat ću to prvom prilikom.... EDIT: ne znam. Možda je moj Aphex potrgan. Na ebayu sam ga kupio. |
Quote:
Ako je attack kraci od najnizje frekvencije koja se komprimira on ju distorzira. Zamisli si da u kompresor pustis sinewave od 100 hz koji prije nego napravi jednu periodu vec mjenja oblik zbog kompresije=distorzija. Sve sam malo pojednostavio a u osnovi to tako funkcionira. To mozebiti cool a moze i smetat, zavisi sta vam treba... ex: 100 cycla u jednoj sekundi = 100hz 1 cycle = 1 sec/100 = 0.01sec |
Quote:
trik je u gain stage-u rada 661 to je sprava koju mozes koristit i kao transparentni i kao COLORIRAJUCI compressor .... mada su APHEXI uglavnom transparentni MORAS POBUDIT LAMPU KOJA JE NA IZLAZNOM AMPU DA TI CIJEVKA PIJEVA GAINA MANJE NA ULAZU DA SE SLIJEVA PA NA PUCAJ IZLAZ DA SE WARMTH CUJE JER JACA STUJA KOD CIJEVKE CARUJE !!!!!!!! :D :D :D eto ;) |
Roginu za nasljednika Tadije!
|
:-)
|
Quote:
|
Quote:
kad kazem za compounder da oce da zakrcka, znaci da je osjetiljiviji relativno na to, dok za usporedbu npr. RNC i Joe Meek sa istim attack/release settings i GR to jos nebi poceli raditi. |
Quote:
Nisam jos covjeku napisao feedback, pa ako uredjaj ne radi, da znam, da mu hebem nanu uz prijetnju negativnog feedbacka. |
A sta bi preporucili od stereo kompresora?
Radim elektroniku (pa ma sta to danas vise znacilo), koristim analogne i digitalne syntheve, radim na kompu, imam dobru zvucnu & monitore i fali mi kvalitetan, ne bas superskup all-round kompresor. Koristio bi ga za syntheve, hardverske i softverske, za side chain, a htio bi provuc i cijeli miks iz kompa kroz njega. Bilo bi dobro da je cjevas, ali nije uvjet. Igra mi neka cifra od 1000 do cca 1500 eura. roginator, gregor z, vidim da ste domaci u ovoj temi. sta preporucujete? Thnx :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 04:01 AM. |