![]() |
Re: Najbolja zamena za pravi klavir ?
Ok Ok Ok Ok
Ma ne ljutim se. A moram i da priznam da sam od cele diskusije (pre no ?to sam i?ta napisao) pročitao tvoje pitanje i prva četiri mi?ljenja (Moritz je pretposlednji, a Tomislav poslednji). Sigurno se nisam dovoljno udubio u problematiku. Pozdravljam te, kao i sve ostale. :beer: |
Quote:
Pozdrav |
Ono sto znam su Boesendorfer 290 i MOTU MachFive(v.1.). Boesendorfer(MOTU library,ima ih 4 i prvi mi je najbolji - tj.A).
Grand 1 me je nakon nekog vremena iznervirao zbog CPU-a a i nije bas toliko realistican.Grand 2 nisam probao. Off topic: Brush sekcija pod drums mu je po meni najbolja od postojecih brush kitova. Imam Yamahu P90 i najbolja je od onog sto znam.P60,P80,P120,P200,P250 - ta serija;to je valjda arhitektura Clavinove,ne bih znao.Njen zvuk definitivno nije za na snimak ali ako pijanista svira kroz MOTU-a i latencija je u redu problema ne bi trebalo biti.Osjeti se drvo i toplina. P 250 i ostali Korgovi nisu u nivou Yamahe i tu stvarno nema zbora.Mislim na klavijaturu. Boesendorfer 290 mi je djelovao kao nesto iskljucivo za K.Jarreta ili se nisam mozda ozbiljnije pozabavio sa njim. Cinjenica:treba ti pravi klavir! Steinway,Boesendorfer,Yamaha(samo visa klasa iste npr.S6 do CFSIII). Ostalo uglavnom nije ono pravo bez obzira sta kazu na sajmovima ili reklamnim endorsments-ima.Pitaj pijaniste kojima vjerujes. Jbg,snimajte na Kolarcu ili onom studiju pri radiju(zgrada radio Bdg) ako bas mora da bude pravi klavir a svi zajedno.A i dobro. |
Duplikat.
|
|
All times are GMT +1. The time now is 12:32 PM. |