SandRob |
29-12-2004 12:14 PM |
pita san vladimira rackovica za misljene o AEA R84 i evo sto mi je napisa:
Quote:
Naravno, nisam imao prilike da ga cujem, jer ga niko u ovoj sjebanoj zemlji nema. Ali tesko da ista moze da se promeni u njegovim osnovnim PROBLEMIMA, a to je cinjenica da je UZASNO osetljiv i na najmanji udar, (a o vlazi da ne pricamo), jer je ribbon veoma tanak. Zvuk je zaista plemenit, ali ga moras nositi kroz studio kao nedemontiranu explozivnu napravu. Jebes ga, sto je mnogo, mnogo je.
|
ima jos jedna stvar koja mene muci. naime, klapa, da bi funkcionirala, mora se postavit u polukrug, a i moj prostor je mali za a-b tehniku. znaci ostaju mi ortf i xy tehnike, tako da u oba slucaja dobijan (zbog bidirekcione karakteristike) tu 'djetelinu sa cetiri lista', sto kaze fipke. obzirom da klapa stoji u polukrug oko mikrofona, nije problem samo zvuk koji se reflektira, nego i direktan zvuk koji dolazi na straznje strane mikrofona. ovakva konbinacija mi se cini idealna za nekakve brass sekcije, back vokale, ali za klape i zborove mi se cini da bi ipak trebalo koristit a-b tehniku ili kako se vec zove, obzorom da mikrofoni nisu kardoidni nego figure8. u protivnom klapa nebi bila panirana kako treba, odnosno onako kako ona stvarno stoji. mozda bi se ove 'moderne klape' tipa cambi, fortunal i sl. mogle tako snimat, ali ove moje otocke, sa maximano 6 pjevaca, moraju zvucat prirodno i 'ogoljeno'.
|