Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Reaper 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47614)

phil.milmax 28-03-2017 09:58 PM

Re: Reaper 5

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 373473)
Evo posle par meseci poceo sam da radim u reaperu tj. zavrsih prvu pesmu jednom bendu.
Za svo vreme snimanja nije mi se desio ni jedan jedini bag iako mi je u projektu pola plugova x86. Reaperov bridge je keva za JBridger!
Projekat sam zavrsio sa opterecenjem CPU-a ispod 50% (evo i slike) sto je u C5 bilo nezamislivo iako imam relativno slabu masinu (AMD Phenom II X4 i 8GB RAM). Nije bilo potrebe da povecavam latenciju u toku mixanja niti da radim freez. Doduse, nemam preveliki broj instanci ali sam dosta koristio "teskase" iz S.Slate kuhinje.

Cim zavrsim sa ovim bendom definitivno kupujem Reaper bez obzira sto mogu da ga koristim za dzabe iz vise razloga: doneo mi je kintu, nije skup i ekipa iz Cockosa je napravila malo cudo od 10-tak MB i treba ih podrzati, znaci ono, "try before you buy" ;)
Ostatak para koje bih recimo pukao za C9 je pametnije uloziti u neki komad opreme...

Amin! :grin:

Od broja 5.40 Reaper je poceo da svinguje :)

https://www.youtube.com/watch?v=_ux8fsgB4h0

Igor 04-04-2017 10:08 AM

Ljudi,

da li postoji mogućnost da u Reaper-u, kao u Sound Forge-u, bez obzira na koliko mi je podešen Playback Rate klizač, renderujem uvek u normalnoj brzini. Treba mi to zbog posla, slušam materijal ubrzano, i onda, posle tri sata posla, desi mi se da zaboravim da resetujem na nulu (navika iz SF), i onda mi on izrenderuje onako ubrzano, a to onda povlači trista komplikacija...

Rek'o, ako postoji mogućnost, zašto da je ne iskoristim.

awacs 04-04-2017 03:30 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373493)
Ljudi,

da li postoji mogućnost da u Reaper-u, kao u Sound Forge-u, bez obzira na koliko mi je podešen Playback Rate klizač, renderujem uvek u normalnoj brzini. Treba mi to zbog posla, slušam materijal ubrzano, i onda, posle tri sata posla, desi mi se da zaboravim da resetujem na nulu (navika iz SF), i onda mi on izrenderuje onako ubrzano, a to onda povlači trista komplikacija...

Rek'o, ako postoji mogućnost, zašto da je ne iskoristim.

Sad si me naterao da tražim po manualu, i ne nađoh. Izgleda da misle da je normalno pre eksporta proveriti kako miks zvuči u željenoj brzini :) A kakve komplikacije nastaju kad eksportuješ sa pogrešnim playrate-om osim što moraš ponovo da renderuješ?

Pozdrav,

Vasa

Igor 04-04-2017 10:28 PM

Ma problem je zbog specifičnosti samog posla. Monitoring medija, radio stanica konkretno. Slušam program, seckam ga na segmente (priloge), sukcesivno obeležavajući regione, i onda ih na kraju renderujem. I često, majku mu, zaboravim da vratim onaj pimpek, jer preslušavam ubrzano. Ma nema veze, ući će u rutinu.

Sent from my ME173X using Tapatalk

awacs 05-04-2017 12:07 AM

1 Attachment(s)
Kapiram. Ali i kad bi ta funkcija postojala onda bi se ko zna kome desilo potpuno suprotno: umesto da eksportuje miks sa izmenjenom brzinom eksportovao bi ga u originalnoj jer je zaboravio da odštriklira tu opciju.

Pozdrav,

Vasa

Igor 05-04-2017 03:53 AM

Jasno ko dan.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Igor 07-04-2017 05:23 AM

Uffff, kako ljudi, šta je ovo?

Dakle jedan fajl, iseckan na regione, obeleženi regioni, rendering (tih regiona kao posebnih fajlova), i onda 70% obrađenog materijala nema ton, ostatak ima?!?!????

Neverovatno! Neshvatljivo! Ajd' da je sve mute, ili da sve ima neki drugi zajeb, ali nasumično da dva fajla imaju ton, pa treći nema, pa četvrti i peti imaju, pa šesti nema???! E, ovo je rebusčina.

Igor 07-04-2017 05:28 AM

Portabilna verzija, trial period, ima još dvadesetak i nešto dana do isteka.

Rendering je u mp3, pošto je i izvorni fajl mp3, pa sam skinuo kodek, stavio ga gde treba i tako radim. Nedeljama unazad nijednom mi se nije tako ponašao, i skroz sam zbunjoza.

Da nije neko njihovo ograničenje, majku mu?

Igor 07-04-2017 06:57 AM

Renderovaću nadalje u WAV-u i proveravati da li se ovo i nadalje dešava.
Možda je nešto do mene, ali ne znam šta bi bilo, jer anomalija ima random karakter. :confused:

Ghost Dog 07-04-2017 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373504)
.... Da nije neko njihovo ograničenje, majku mu?

Koliko je meni poznato, osim nag screen-a na početku, demo verzija nije ni na koji način unazađena u odnosu na full verziju.

awacs 07-04-2017 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373503)
Uffff, kako ljudi, šta je ovo?

Dakle jedan fajl, iseckan na regione, obeleženi regioni, rendering (tih regiona kao posebnih fajlova), i onda 70% obrađenog materijala nema ton, ostatak ima?!?!????

Neverovatno! Neshvatljivo! Ajd' da je sve mute, ili da sve ima neki drugi zajeb, ali nasumično da dva fajla imaju ton, pa treći nema, pa četvrti i peti imaju, pa šesti nema???! E, ovo je rebusčina.

Iskren da budem nikada to nisam radio, ali mi deluje kao bag koji bi valjalo prijaviti. U međuvremenu, ako te ne mrzi, možeš da mi pošalješ projekat (zajedno sa originalnim fajlom, naravno) pa da probam da ponovim zajeb. Ali svakako liči na bag, zaista.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Bar napiši koji su parametri ulaznog mp3 fajla i sa kojim podešavanjima renderuješ finalne mp3.

Igor 07-04-2017 02:10 PM

Da, deluje kao bag. Međutim, problem je u tome što ja tu nemam projekat, ne treba mi, takav je posao.

Na jednoj lajni radim sve. Uzmem sa servera određeni snimak, preslušavam ga, seckam, dajem regionima određena imena, i na kraju balade eksportujem, a onda konvertujem, ubacujem u sistem klipinga prema određenim pravilima vezanim za klijente i.t.d...

Nije to montaža, pa da ideju razrađujem po kanalima, radim sa VSTi, efektima, ne. Reaper mi se jaaaako, jako dopada, i polako ga učim, što kući (mada sam tu prilično iscrpljan od ovog ovde), što za tu dečju rabotu na poslu. Ali dobro, prečica po prečica, fora po fora, ovde mi je samo bitno da u tim osnovnim radnjama steknem brzinu, pošto, realno, ništa drugo ni ne mogu da usavršavam.

Elem, ovo stvarno deluje kao bag, ali moram da vidim da li će još kad kad da se ponovi, pa da mogu da kažem da koje su okolnosti. Evo, danas sam sve renderovao u WAV-u i sve je ok. Ako se ponovi, javljam prvo ovde, pa da se, eventualno, dojavi kome treba...

awacs 07-04-2017 03:25 PM

Probao sam sâm sa nekim svojim fajlom. Doduše, fajl je kratak (18 minuta) i napravio sam relativno mali broj regija (14), ali nije mi se desilo to što se tebi dešava. Čak sam namerno za eksport postavio drugačije parametre za MP3. Izvorni fajl je bio CBR 128kbps, a izlazni parametri su VBR, quality 80. I sve OK. Izem li ga.

Pozdrav,

Vasa

Igor 10-04-2017 02:32 PM

Ma ja u sebe prvo sumnjam, pa tek onda u sve drugo.
99% da je bio neki "kvrc" u postupku kojeg sam nesvesno izbrisao iz memorije.

Reaper je savršenstvo od programa. Tako mali, a tako uffff...
nego me nervira što je epilog nelogičan, pa ne mogu da po'vatam konce. Al' dobro...

awacs 11-04-2017 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373518)
Reaper je savršenstvo od programa. Tako mali, a tako uffff...
nego me nervira što je epilog nelogičan, pa ne mogu da po'vatam konce. Al' dobro...

Njegova najveća mana se krije u njegovoj najvećoj prednosti, tj. mogućnosti da ga nateraš da radi baš kako ti hoćeš. I istina je da nije teško pogubiti se u svim tim opcijama i zadati mu neke kontradiktorne zadatke. Ali kako god, to jeste bag. Otkrij gde je pa ga prijavi. Tome služe proizvođački forumi i tehnička podrška.

Pozdrav,

Vasa

alavuk 11-04-2017 11:04 PM

nego hmmm , midi editor isti li je kao u cubase-u ? lajne i partove sam da siris/skupljas po zelji ???? za pocetak i jel podrzava prokleti sysex , posto ableton NE PODRZAVA !

idvi 12-04-2017 07:13 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 373525)
nego hmmm , midi editor isti li je kao u cubase-u ? lajne i partove sam da siris/skupljas po zelji ???? za pocetak i jel podrzava prokleti sysex , posto ableton NE PODRZAVA !

Ne da nije isti nego nije ni približno isti.
Nemoj ulaziti u dubinu jer izgubit ćeš životno vrijeme kao ja.
Drži se Cuba 5 i to ti je zakon a sve ostalo su "nijanse".
Razumije se za normalan rad a ne experimente ..razna probavanja...itd..itd.:wink:

awacs 12-04-2017 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 373525)

Pa editor svakako nije isti, ali partove (Iteme u Cockosovom rečniku) svakako možeš da širiš i skupljaš po želji. I da, podržava sysex. I svašta još nešto.

Ako te mrzi da hodaš Idvijevom stazom probavanja i eksperimentisanja, u PDF-u od skoro 450 strana sve piše (i Search šljaka bez greške) :)

Pozdrav,

Vasa

phil.milmax 12-04-2017 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 373526)
Ne da nije isti nego nije ni približno isti.
Nemoj ulaziti u dubinu jer izgubit æeš životno vrijeme kao ja.
Drži se Cuba 5 i to ti je zakon a sve ostalo su "nijanse".
Razumije se za normalan rad a ne experimente ..razna probavanja...itd..itd.:wink:

E ovo mi nece nikada biti jasno... Drzi se cubase 5???!!! Ma ne bre najbolje Cubase VST 32 to moze i na digitronu da se instalira...

Sent from my D6503 using Tapatalk

phil.milmax 12-04-2017 03:16 PM

Ili najbolje je olovka i papir to ti je vrh! Ne moraju drajveri nikakvi da se instaliraju.

idvi 17-04-2017 05:34 PM

Quote:

Originally Posted by phil.milmax (Post 373532)
Ili najbolje je olovka i papir to ti je vrh! Ne moraju drajveri nikakvi da se instaliraju.

... ili ugljen i spilja..:D

Igor 28-04-2017 03:20 PM

Ljudi, da li postoji mogućnost da "markirane" regione povlačim zajedno sa item-ima?
Znači, kada određeni item povučem levo ili desno, da mi sa njim ide i ona gore lajna koja obeležava region.

awacs 28-04-2017 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373601)
Ljudi, da li postoji mogućnost da "markirane" regione povlačim zajedno sa item-ima?
Znači, kada određeni item povučem levo ili desno, da mi sa njim ide i ona gore lajna koja obeležava region.

Za to ne znam, ali zasigurno znam da može obratno – da pomeraš ili kopiraš sve ono što se nalazi u regionu tako što vučeš oznaku za region (sa ili bez Ctrl). Eksperimentiši, provalićeš koja funkcija šta radi, a moš i user gajde da konsultuješ.

Pozdrav,

Vasa

Igor 28-04-2017 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 373603)
Za to ne znam, ali zasigurno znam da može obratno – da pomeraš ili kopiraš sve ono što se nalazi u regionu tako što vučeš oznaku za region (sa ili bez Ctrl). Eksperimentiši, provalićeš koja funkcija šta radi, a moš i user gajde da konsultuješ.

Pozdrav,

Vasa

Ceo item se zajedno sa "region markerom" pomera kada pomeraš "region marker" (bez ikakvih ALTova i CTRLova).

Obratno, jok! Pomera se item, "region marker" ostaje gde je bio.

Pogledaću.

awacs 28-04-2017 06:51 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373604)
Ceo item se zajedno sa "region markerom" pomera kada pomeraš "region marker" (bez ikakvih ALTova i CTRLova)

Pa da, ali pomeraju se simultano. Zar ti nije to cilj? Ili daj objasni šta hoćeš da postigneš.

Pozdrav,

Vasa

Igor 28-04-2017 07:06 PM

Pa baš mi je to bio cilj, da se pomeraju simultano. Nisam cepidlaka, nego mi je bilo malo nelogično da se oni gore region-labeli (mislim da je ovo premijernije nego "marker regioni"), ne pomeraju sa pomeranjem item-a, jer, koja je poenta da ostanu razdvojeni u bilo kojoj kombnaciji pomeranja?

Naravno, možda je problem u perspektivi iz koje posmatram korišćenje samih labela. Oni su meni od izuzetne važnosti, tj. ja njima dajem određene naslove, renderujem ih (kao regione) sa tim naslovima, i te naslove koristim kao link za neke baze podataka. Čisto, onako najgrublje i najkraće da objasnim šta radim.

Kažem, verovatno većini koja Reaper koristi za muzičku produkciju regioni služe za neke druge, zapravo primarnije stvari, pa logika simultanosti koja je ovakva kakva jeste, nije, da tako kažem, pipava i nelogična kao meni.

A možda postoji i neka fora da se namesti da se pomeraju pomeranjem item-a. Reaper je to! :grin:

Pogledaću.

awacs 28-04-2017 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373606)
Pa baš mi je to bio cilj, da se pomeraju simultano. Nisam cepidlaka, nego mi je bilo malo nelogično da se oni gore region-labeli (mislim da je ovo premijernije nego "marker regioni"), ne pomeraju sa pomeranjem item-a, jer, koja je poenta da ostanu razdvojeni u bilo kojoj kombnaciji pomeranja?

Fora je u tome što Region uopšte ne mora da se poklapa sa dužinom Itema. Item može da bude i kraći i duži od regije, a ni regija ne mora da uključuje sve Iteme na svim kanalima koji se nalaze u datom vremenskom rasponu. Reaper u mnogim stvarima ima sasvim drugačiju logiku od Steinberga. Na primer, automatizacija jačine trake nema nikakve veze sa fejderom – automatizacija envelope pravi relativan odnos jačina na kanalu, a fejder je tu za globalnu jačinu kanala (mada i on može da se automatizuje). Ovo sa regijama je nešto slično. Iteme na svim pojedinačnim kanalima možeš slobodno da mrdaš levo-desno u okviru regije, a ako hoćeš da mrdaš sve đuture onda mrdaš celu regiju. Mene je baš ta hijerarhičnost privukla Reaperu. Uostalom, postoji stavka Loops, Markers and Regions pa pogledaj.

Pozdrav,

Vasa

Igor 28-04-2017 08:45 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 373607)
Fora je u tome što Region uopšte ne mora da se poklapa sa dužinom Itema. Item može da bude i kraći i duži od regije, a ni regija ne mora da uključuje sve Iteme na svim kanalima koji se nalaze u datom vremenskom rasponu.

Suština. Logika je 100% na mestu, jer je program namenjen muzičarima, grubo rećeno, a ne seckačima radio-priloga i "arhivatorima" istih. :)

phil.milmax 01-05-2017 11:18 AM

Evo jednog dobrog skina za Reaper https://www.youtube.com/watch?v=YvW6...ature=youtu.be

Nije besplatan ali koliko sam ja shvatio, doniras koliko hoces i on ti posalje link na mail. Ovakve varijante bi mogle da budu resenje za ljude koje Reaper odbija jer moraju sve sami da namestaju. Izgled je ok a covek se pomucio da napravi da sve bude pod ruku. Kaze da sprema nesto i za retina displeje. U svakom slucaju vredi pogledati.

http://forum.cockos.com/showthread.php?t=187971

Ghost Dog 01-05-2017 02:43 PM

Taj isti baja trenutno pravi jednu jako zanimljivu temu, samo se sve to malo oteže (da, puno vremena treba za pravljenje teme; da nije tako, moja bi tema još odavno bila gotova, ali, ako je već rekao da će to sve biti gotovo pre tri meseca, ipak je verovatno tako i trebalo da bude). :)

obicni user 04-05-2017 05:39 PM

Kao totalni amater koji je iz dosade počeo petljati s reaperom, mogu reći da sam mjesece i mjesece majmunirao sa postavkama, isprobavao teme ne bi li se priblizio onome sto sam imao u kjubejzu. I što sam se više približavao zadanome to sam sve više shvaćao da sve ono što sam u reaperu htio mijenjati ima više smisla nego ono što sam želio postići. Samo je problem rijesiti se starih navika.

Igor 15-09-2017 08:01 PM

Its finally here, the latest and greatest version of the thinking persons favourite daw. :)

Changelog
v5.50a - September 16 2017
+ Automation: fix combining of trim/main volume envelope with different scales
# Automation items: ensure item edge points are square-shaped for mute envelopes
# Envelopes: fix insert 4 env points before an AI [p=1885418]
# Envelopes: fix possible crash when clearing envelope from envcp
# linux: improve Python auto-detection

changelog for 5.50:

+ Actions: automatically make capitalization consistent for non-localized action description strings
+ Audio: allow frequencies up to 100MHz when using dummy audio driver [t=195153]
+ Audio: avoid changing device samplerate to default samplerate when loading projects [t=193651]
+ Audio: add option to flash transport status yellow on possible audio device underrun
+ Audio: improve various playback/recording behaviors when using background project tabs [t=193849]
+ Automation items: add automation item support, to contain, move, and transform portions of envelopes
+ Automation items: items mask the baseline envelope, but overlapping items all affect playback
+ Automation items: items may be pooled or unpooled, looped, stretched, skewed, and phase-shifted
+ Automation items: items may be named, saved, and loaded
+ Automation items: support separate baseline, amplitude, and looping for individual instances of pooled automation items
+ Automation items: alt+drag in envelope lane (by default) to draw automation items
+ Automation items: add automation item and automation item edge mouse modifier contexts
+ Automation items: add actions to insert, duplicate, split glue, delete, etc
+ Automation: prevent latency adjustment when playback is stopped [t=193321]
+ Configuration: support import/export of more configuration files
+ Envelopes: add envelope lane mouse modifier context, deprecate preference to respect envelope segment modifiers in envelope lane
+ Envelopes: remove envelope lane click mouse modifier context, add envelope lane double-click context
+ Envelopes: add mouse modifier to freehand draw envelope points respecting snap
+ Envelopes: add actions to reverse envelope points, reduce number of points by half, insert envelope point ignoring snap
+ Envelopes: fix a few non-working send envelope menu items [t=190902]
+ Envelopes: add option to prevent mouse edits of single envelope points from moving past other envelope points
+ Envelopes: preserve envelope curvature during "move envelope segment preserving edge points" edit
+ Envelopes: preserve envelope curvature when moving points with media items, or within time selection
+ Envelopes: preserve envelope curvature at time selection edges when initiating envelope segment edit within time selection
+ Envelopes: improve behavior when freezing/unfreezing with send and pre-fx envelopes [t=195398]
+ Envelopes: fix initial value when auto-adding FX parameter envelope [t=192204]
+ FX: improve support for wet/bypass/VST3 parameter IDs on MIDI learn, TCP knobs
+ FX: do not auto-increase track channel count when loading FX chains that have multichannel FX but were saved from stereo tracks
+ FX: fix potential bugs relating to bypass/wet envelopes when loading automation and FX parameter counts change
+ FX: fix issues related to user-preset navigation [t=195699]
+ FX: add ReaCast, a shoutcast/icecast source plug-in
+ FX: improve ReaEQ/ReaXcomp analyzer accuracy [t=194328]
+ FX: fix project save of JSFX preset names that contain spaces
+ FX: add mix-in and auto-update options to allow some spectral smearing capabilities for JSFX spectral_hold
+ FX: improve display updates for some JSFX scripts
+ Grid: sanitize grid values on project load/entry [t=190108]
+ LAME: bundle libmp3lame 3.99.5
+ MIDI: restore keyboard focus to piano roll after changing CC lane via dropdown
+ MIDI: fix action to explode MIDI by pitch (and some related behaviors) [t=190905]
+ MIDI: fix project MIDI export when project start time is not zero [t=194713]
+ MIDI: fix project MIDI export SMPTE time when using ND timecode [t=194710]
+ MIDI editor: handle click on track title exactly like a click on the activate icon in the MIDI track list
+ Metronome: support triplets in metronome pattern [t=192992]
+ NINJAM: improve cross-platform compatibility of clipsort.log import
+ Notation editor: fix PDF export when "bracket tracks by folder" option enabled [p=1844292]
+ Notation editor: preserve notation for non-displayed notes when edits are made with channel filter active [t=185286]
+ Pan: allow very small track pans in fine adjustment mode
+ Pan: display sub-1% pans with increased precision
+ Pan: decrease media item properties pan snap-to-center threshold [t=190557]
+ ReaScript: improve undo/update behavior for InsertTrackAtIndex(), DeleteTrack() [t=135573]
+ ReaScript: avoid setting console focus on reaper.ShowConsoleMsg("")
+ ReaScript: improve display updates for some scripts
+ Sends: set focus for temporary single-send adjustment windows
+ Spectrogram: add spectral editing support, action to insert new edit regions [rv=vSBO_VC9q3E]
+ Theme: fix incorrect separators with grouped tracks [p=1874859]
+ Undo: improve undo efficiency
+ Undo: automatically make capitalization consistent for non-localized undo point description strings
+ Undo: fix behavior when reordering FX with automation [t=191588]
+ Undo: fix behavior with FX TCP parameters and learn [p=1845984]
+ Undo: fix parameter modulation settings
+ Undo: fix behavior when modifying stretch markers via swing grid
+ VST: support VST3 extended functionality with Softube Console 1
+ VST: improve macOS bundleExit VST3 compatibility
+ VST: improve resize behavior of various plug-ins [t=193099]
+ VST: send 10 channel speaker arrangements as user-defined [t=194176]
+ VST: use VST3 parameter IDs for tracking envelopes/parameter modulation across sessions
+ Video: fix rounding behavior with alpha-blended gfx_xformblit/gfx_deltablit
+ Web Interface: add fancier.html
+ Windows: increase FLS slots available on x64 for improved plug-in compatibility
+ Windows: support receiving ASIO overload notifications
+ macOS: add CoreAudio option to ignore project samplerate
+ macOS: support receiving CoreAudio overload notifications
+ macOS: improve scroll behavior of non-REAPER windows on 10.11+ [t=195544]
+ macOS: improve mixer drag and drop behavior [t=190761]
+ macOS: preserve parameter modulation window position when auto-resizing

Enjoy!

Also a quote from Justin in the pre release forum
"Oh also, it's not mentioned in the above changelog, but the linux builds of 5.50 have elastique3 included! "

Happy days for the linux user, you know who you are, lol.

Ghost Dog 16-09-2017 07:11 AM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 374324)
Its finally here, the latest and greatest version of the thinking persons favourite daw. :)

Changelog
v5.50a ....

Gledam šta propuštam u celoj priči, ali, ja tamo na download stranici i dalje vidim samo verziju 5.40?!:confused:

Igor 16-09-2017 11:11 AM

Easy amigo.
Biti će.

:)

jocasrb 16-09-2017 12:17 PM

jel ima neko da je imao iskustva (najvise sa mixanjem) u FL 11 i Reaper-u, koja je bolja opcija po njemu i zbog cega? jer me malo sendovi napinju u fl-u, pa ako riper ima tu prednost (i nadam se jos neku) mislim da bih preso na njega, hvala unapred :)

Jan 16-09-2017 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by jocasrb (Post 374330)
jel ima neko da je imao iskustva (najvise sa mixanjem) u FL 11 i Reaper-u, koja je bolja opcija po njemu i zbog cega? jer me malo sendovi napinju u fl-u, pa ako riper ima tu prednost (i nadam se jos neku) mislim da bih preso na njega, hvala unapred :)

Ja radim u Reaper-u, mozes da rutujes sve u sve, da sendujes sve u sve, dakle ruting je najfleksibilniji koji sam ja video... Plus sto ga vise upoznajem sve vise me odusevljava

Igor 16-09-2017 08:17 PM

Ako nije revolucija, Reaper je sigurno korak napred.

Do sada neviđena funkcionalnost i fleksibinost, pa onda stabilnost, a da ne pominjem cenu koja je prilagođena i onima koji nemaju para.

Ja nisam primetio do sada da je ijedan proizvođač audio softvera hteo/uspeo ove tri stvari da pomiri.

jocasrb 16-09-2017 08:38 PM

u pa extra, hvala vam...da li preporucujete neku verziju konkretno ili su sve slicne?
npr fl 11 i 12 su po meni dva sveta, tu najnoviju verziju ne zelim da vidim na mom kompu :D
i da zaboravio sam da kazem, u fl-u je grupisanje takodje muka..nadam se da je i tu riper bolji

playtimer 20-09-2017 10:40 AM

Postoji samo jedna verzija Reaper-a :D x64 ili x32 za PC/Mac i (uskoro zvanično) za Linux.
Ne možeš pogrešiti :)

jocasrb 20-09-2017 02:10 PM

skinuo najnoviju verziju...perfektna...prelazak sa fl-a na riper mi je skoro kao paint na fotosop :D ovo je najjaci forum, steta sto nije vise aktivniji

All times are GMT +1. The time now is 07:16 PM.