![]() |
Re: Studio u izgradnji(studio Garaza)
Dobro pustimo sada oko isplativosti u BG i Srbiji... očitno se nadje netko da mu se tako ili drugačije isplati.
http://www.independentrecording.net/...in_display.htm Da se ne ponavljam, jer nečemo tako nikuda dospjeti ako neče svirati instrumente ispod "te i te" frekvencije do kuda demfuje soba (to ne znam, jer ne znam akustičke specifikacije vune, mo?e da se izmjeri, predviđamo na pamet da če biti "umirena" do 100Hz), neče imati probleme i to je to. Jo? jednom; iz izkustava neče imati problema sa instrumentima u vokalnom području i navi?e ako zatreba. |
to je to, manje više ovo što sam i rekao. Obzirom da retko ko od nas snima orkestarske timpane i tube :)
e i nije na pamet, prošao sam ovo isto što i kolega, sa istim projektantnom, mogu odgovorno potvrditi da to stvarno radi posao do 100hz jako dobro, čak i na 20-30cm debljine. |
Quote:
A sto se tice refleksija, bice ih dovoljno, s obzirom da je tu parket, kamen je jako refleksivan, a tu su i prozori i vrata i jos dosta drveta. Sto se tice frekvencije ispod 100hz, misli da tu nece biti nikakav problem s obzirom da ima preko 200m/2 vune kao i da su zidovi debeli i do 80cm. |
Pretpostavio sam na odgovoru Arthur-u... prečitaj jo? jednom za?to sam do?ao do tog "zaključka".
Oko refleskija - samo kamena stena i refleksivan pod te prozori, neče biti dovoljno refleksija ali ako če biti jo? dosta drveta - super. Oko bas trapinga - ok verujem da čete napraviti oko toga ne?to (ako uop?te trebate kao ?to sugerira Arthur). Masivni zidovi su zbog soundproofing-a - izolacije od okoline i obrnuto, nema veze sa bas traping - om unutra samog sagrađenog bunkera! Ok vidjet če? kako i ?to. Lepo odradite! Quote:
|
Quote:
A sto se tice zavrsnih refleksija, ako nam budu nedostajale, mislim da uz sve ostalo sto je vec uradjeno, to ce da bude sitnica za dodati, zato je i po meni najbolje da cujemo sobu i onda vidimo dal stvarno nedstaje nesto, a do tad valja nam se odmoriti malo. Jer mislim da se posle ovog bolje razumem u mesanje maltera nego u samu produkciju :rotfl: Pozzz |
1 Attachment(s)
poz svima, proslo je malo vremena bili smo u frci, pa nismo stigli da izbacimo slike ranije. Live room je skoro zavrsen, ostalo je da se doda jos malo drveta i to je to.
Attachment 15313 |
3 Attachment(s)
|
Samo jos da se zahvalim Nenadu i Arturu na pomoci od samog pocetka. Puno hvala ljudi :rotfl:
|
Super.
Jeste li izmjerili koliko je tacno live? |
za moj ukus izgleda nedovoljno reflektivno.. Ja se na live roomu uopšte ne bi kurčio sa dumpingom, samo bass traping i ovi osnovni plafonski modovi. Drvo bi udario po 70% površine, pa da vidiš kako bubanj progleda, a o gudačima i duvačima da ne pričamo
|
Quote:
|
Mo?e? da mjeri? koliko hoče?, to nije live room kao ?to sam video kako idu stvari.
Jo? mo?e? da povrati? zdrave/ difuzne refleksije, nije prekasno. |
All times are GMT +1. The time now is 10:17 AM. |