Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Potrebni saveti oko opremanja studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22927)

OFF 17-05-2008 11:29 AM

Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

I ja da se vratim u temu posle par dana.:)

Ljudi, nemojte zbunjivti coveka vise. Ako je vama audix nepoznanica, to ne znaci da je AKD d112 bolji od njega . Sm57 za tomove moze da prodje, ali je sigurno losije od kombinacije d4/d2 audix (posto vec ne moze da nadje md421 koje bih ja uvek prvo stavio na tomove). Ok, 2x sm57 za snare, super, ali onakav set za 660$....ja to ne bih u zivotu propustio.
Ako ste probali i uporedjivali te mikrofone, onda ok, povlacim se iz price:wink:

DAlje, gde ce st bolje cuti 1600$... u dobrim konvertorima u udnosu na solidne, ili u dobrim monitorima u odnosu na solidne? Batali sad te mytec, to mozes uvek da dokupis kad bude love, spucaj pare na dooobre monitore, sredi sobu, navikni na to kako sve zajedno svira, pa ces lako pojacavati A/d/d/a sekciju

Kirdan 17-05-2008 11:53 AM

Pa evo vidim na musician's friend tu presonus spravicu, ista cena ko big knob ! Sta sad !? :confused:

A sto se tice Adam-a, da, naravno da razisljam, o Adamu ili bilo kojem "jacem" resenju... taj S-2a, vise od 2K evra sa pair...uh, a mora da vredi, jel ? Meni treba da su kvaliteni, ono, flat koliko se moze ali i da ne budu sto se cisto snage tice prejaki, jer nikad nisam mogao da slusam na visim volumima, pa da ne drzim stalno volume knob na minimum :banghead:.

Kirdan 17-05-2008 11:59 AM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 204432)
Pa evo vidim na musician's friend tu presonus spravicu, ista cena ko big knob ! Sta sad !? :confused:

A sto se tice Adam-a, da, naravno da razisljam, o Adamu ili bilo kojem "jacem" resenju... taj S-2a, vise od 2K evra sa pair...uh, a mora da vredi, jel ? Meni treba da su kvaliteni, ono, flat koliko se moze ali i da ne budu sto se cisto snage tice prejaki, jer nikad nisam mogao da slusam na visim volumima, pa da ne drzim stalno volume knob na minimum :banghead:.

@Off
Kad kazes dobrim konvertorima u odnosu na solidne, mislis omesto Myteka, da koristim za sad FF 800 za ad/da?
Ok, i to je jako pametan savet. S obzirom da mi je studio vec dobro sredjen akusticki, tu nema troskova, i znaci da umesto u mytek svalim pare u super monitore. Ima smisla :)

RokStudio 17-05-2008 03:21 PM

Osnovna tema je od početka bila kako da iskoristi? to ?to si u USA i da najpametnije rasporedi? bud?et pre dolaska, zar ne? U tom smislu mislim da nije jedina briga da ti sad od tog bud?eta napravi? najoptimalniji studio koji pokriva sve segmente, već upravo da nabavi? ono ?to je u USA lak?e i jeftinije kupiti nego ovde. Zbog toga sam se i javio, setiv?i se ?ta ovde fali a trebaće ti, mo?da ne odmah, ali kao neki next step (npr mytek je jako te?ko nabaviti, čeka se dugo i ko?ta 900 evra umesto $900). Ja se nisam javio sa velikim studijskim iskustvom već kao neko sa iskustvom selidbe opreme, pa me gledaj samo u tom svetlu. Ne bih se vi?e me?ao s konkretnim predlozima, onu op?tu strategiju sam ti dao kao predlog i to je to. Puno sreće s carinom!

HeatMan 17-05-2008 04:08 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 204405)
Ok, ok, ajde sad taj Big Knob je u sustini sitnica, moze se i bez njega... A evo, Adam P11a ? Good enough ? Ljudi se kunu u njega po netu :)

evo pogledaj ovu temu:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21846

i proceni sam.. ako mozesh da poslushash p11tice bilo bi savrsheno.. da znash da li ti odgovara njihov zvuk.. meni se nisu dopale, iako sam radio na p22.. ne kazem da ne moze da se radi na tome, nego, zashto bi kad mozesh na boljem.. :)

pozdrav

Kirdan 21-05-2008 06:19 PM

Evo mene sada jos jednom na ovoj temi, posto sam skoro kompletirao opremanje, ostala je jos jedna dilema...:D
Rec je o preampimaa, pa bih ipak zeleo da cujem jos malo tudjih misljenja :grin: . Znaci cilj je da pre svega imam jedno onako "color" predpojacalo kao flagship i jedno transparent, na neke potrebe koje bi bile malcice u drugm planu. Za to sam izdvojio malo preko 3000$. Evo uzeg izbora, pa dajte predloge:

Universal Audio 6176 Channel Strip - licni favorit za "flagship"
Universal Audio LA-610 Tube Recording Channel - kao jeftinija opcija u slucaju kombinacija
API Lunchbox +
A-Designs P1 (Pacifica modul)
Great River MP-500NV
Neki Buzz Audio, Elixir ili sta vec...
RNP8380 Really Nice Preamp + RNC1773 Really Nice Compressor
Ili i da sacekam jos malo ovaj UA 710 Twin-sanity ?

Sta bi ste od ovoga uzeli, kako uklopili !?

Hvala unapred !

STUDIOTON 21-05-2008 06:22 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 205122)
Evo mene sada jos jednom na ovoj temi, posto sam skoro kompletirao opremanje, ostala je jos jedna dilema...:D
Rec je o preampimaa, pa bih ipak zeleo da cujem jos malo tudjih misljenja :grin: . Znaci cilj je da pre svega imam jedno onako "color" predpojacalo kao flagship i jedno transparent, na neke potrebe koje bi bile malcice u drugm planu. Za to sam izdvojio malo preko 3000$. Evo uzeg izbora, pa dajte predloge:

Universal Audio 6176 Channel Strip - licni favorit za "flagship"
Universal Audio LA-610 Tube Recording Channel - kao jeftinija opcija u slucaju kombinacija
API Lunchbox +
A-Designs P1 (Pacifica modul)
Great River MP-500NV
Neki Buzz Audio, Elixir ili sta vec...
RNP8380 Really Nice Preamp + RNC1773 Really Nice Compressor

Sta bi ste od ovoga uzeli, kako uklopili !?

Hvala unapred !

ja sam za API + RNC :mase:

Kirdan 21-05-2008 08:37 PM

Ok, a sta da stavim unutra ? Uzinu ? :D Mislim, da stavim svo troje, i P1 i Great River i Buzz Audio Elixir ? :D

Max 21-05-2008 08:41 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 205136)
Ok, a sta da stavim unutra ? Uzinu ? :D Mislim, da stavim svo troje, i P1 i Great River i Buzz Audio Elixir ? :D

Lepota api rack a je sto ne moras sve od jednom ..... mislim da je P1 univerzalniji od GR ...... pa onda polako dokupljujes ......

Pozdrav

Kirdan 21-05-2008 08:43 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 205137)
Lepota api rack a je sto ne moras sve od jednom ..... mislim da je P1 univerzalniji od GR ...... pa onda polako dokupljujes ......

Pozdrav

Naravno, kapiram, zato me je i privuklo... A taj P1 modul... jel to bash skroz ista stvar kao Pacifica samo jedan kanal ?

STUDIOTON 21-05-2008 08:44 PM

recimo great river,adesign,512c :)

Kirdan 21-05-2008 11:19 PM

Ok, makes sense :). Znaci, Pacifica je to, nema zajebancije... A zasto ljudi ovde nesto bas ne vole UA proizvode, il to ja tripujem ? :grin:

EDIT:
A da li mozda da umesto da teram 3 preampa odjednom u lunchbox, da mu sibnem neki kompresor, eq, ili nesto za te pare ?

All times are GMT +1. The time now is 04:31 AM.