Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   M Audio & evolution kontroleri made in Hong Kong (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9198)

STUDIOTON 16-06-2004 03:39 PM

Pa da .. tako bi trebalo ( pazi kada ja nisam ni probao to ) .. meni je to nekako bezveze da upravljam klizacima neku VST funkciju .. Neko to voli ja ne .. stvar navike .. Meni master sluzi samo kao prenosnik informacija i nista vise ..

puRe 16-06-2004 03:52 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
to je 16 ukupno ako me matematika dobro sluzi. Znaci mozes 16 razlicitih funkcija da postavis i to nevezano za to koji je VST....hmmm dobro je to.
Stim da je potrebno da VST poseduje automatizaciju??

Nije...potrebno je samo da VST podrzava kontrolu preko MIDI-ja, a to ima gotovo svaki...

Eon 16-06-2004 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by purator

Nije...potrebno je samo da VST podrzava kontrolu preko MIDI-ja, a to ima gotovo svaki...

Ooooo super

STUDIOTON 16-06-2004 04:42 PM

Pure, koji master imas ti sada> ? jel koristis kontrolere?

milos 16-06-2004 06:26 PM

@Eon
4 razlicita vst instrumenta mozes da koristis ako ti klavijatura ima funkciju 4 zone(88 dirki).Valjda je tako.
@Purator
Ti si imao a33.Kakav je u radu sa racunarom i vst instrumentima?Da li si ga programirao uz pomoc editora ili manualno?Da li su dugmad assignable sto znaci da mozes da im dodelis funkciju(npr.dva dugmeta za menjanje preseta napred -nazad u nekom softsintu ili nesto slicno )i da li to usnimis(posto a33 ima 32 memorijske lokacije).Ovo te ja teorijski pitam jer nemam pojma kako rade ovakvi kontroleri u praksi.Planiram da uzmem a37,a kad skupim jos para da ga dopunim sa Behringer bcr2000 zbog kontrole softsintova.
@Ivan
Ako ti ne trebaju knobovi i slajderi za priblizno iste pare koliko si dao za radiuma mozes uzeti a33 kontroler.Ti si imao prilike da radis i sa a33 i sa a37.Pretpostavljam da je a37 bolji ali si napomenuo da i a33 ima svoje prednosti.U cemu je razlika?(tehnicki znam da a37 ima vecu memoriju,aftertouch,lcd u odnosu na a33).Vise me interesuje tvoj generalni utisak o ovim klavijaturama.

Eon 16-06-2004 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by milos
@Eon
4 razlicita vst instrumenta mozes da koristis ako ti klavijatura ima funkciju 4 zone(88 dirki).Valjda je tako.

Nisam tako mislio, nego sa reglerima i sliderima ali u medjuvremenu je iskrslo da ima ukupno 16 reglera i slidera tako da se moze rasporediti po zelji

puRe 16-06-2004 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Pure, koji master imas ti sada> ? jel koristis kontrolere?

Trenutno kao kontroler koristim Rolandov digitalni klavir HP-237e - stvarno odlicne dirke...od kontrolera imam Digidesign Digi002 koji je ujedno i zvucna karta ali on kao kontroler radi samo sa ProToolsima (koje retko koristim). Trenutno imam u planu da uzmem Mackie Baby HUI ili Begringerov kontroler sa faderima.

Quote:

Originally Posted by milos
@Purator
Ti si imao a33.Kakav je u radu sa racunarom i vst instrumentima?Da li si ga programirao uz pomoc editora ili manualno?Da li su dugmad assignable sto znaci da mozes da im dodelis funkciju(npr.dva dugmeta za menjanje preseta napred -nazad u nekom softsintu ili nesto slicno )i da li to usnimis(posto a33 ima 32 memorijske lokacije).Ovo te ja teorijski pitam jer nemam pojma kako rade ovakvi kontroleri u praksi.Planiram da uzmem a37,a kad skupim jos para da ga dopunim sa Behringer bcr2000 zbog kontrole softsintova.

A33 je stariji model tako da je radjen u vreme kada VSTovi nisu ni postojali :)

Samo sam ga koristio za sviranje, nisam ga programirao jer nisam imao potrebe (njegovi setupi uglavnom samo posalju program change komandu)...

STUDIOTON 16-06-2004 07:31 PM

Quote:

@Ivan
Ako ti ne trebaju knobovi i slajderi za priblizno iste pare koliko si dao za radiuma mozes uzeti a33 kontroler.Ti si imao prilike da radis i sa a33 i sa a37.Pretpostavljam da je a37 bolji ali si napomenuo da i a33 ima svoje prednosti.U cemu je razlika?(tehnicki znam da a37 ima vecu memoriju,aftertouch,lcd u odnosu na a33).Vise me interesuje tvoj generalni utisak o ovim klavijaturama.
Slike drugacije govore .. ne znam da li si imao da uzivo vidis a37 ali to je odvratna klavijatura .. evo reci cu ti sta mi prvo palo na pamet kada sam je video:"Jebo te kao da su je sklapali u zastavi :lol: " .. Drugo dirke su drugacije , sam dodir .. stisnes dirku i imas utisak da je ostala unutra .. ma skroz bezveze .. ja se slazem da smo svi razliciti ali ono mi se uopste nije svidelo .. Generalno gldejuci naravno da je bolji A37 ali kako rekoh posto ne koristim sve te "prednosti" a33 nikada ne bih menjao za a37 ..
Meni je trebala klvavijatura od 5 oktava jer mi se deo stola izvlaci i dugacak je za klavijaturu od 5 oktava ..
A37 sam probao u sky-u i totalno se razocarao .. meni nije trebao sintisajzer vec master a kada kazem master mislim na dirke i midi interfejs .. i tako sam pazario radijum u lyrastyle ..

puRe 16-06-2004 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Slike drugacije govore .. ne znam da li si imao da uzivo vidis a37 ali to je odvratna klavijatura .. evo reci cu ti sta mi prvo palo na pamet kada sam je video:"Jebo te kao da su je sklapali u zastavi :lol: " ..

Pa daj nije valjda da ti je to prvo zasto si odlucio da ne uzems A37 :lol:

Po toj logici svi bismo trebali da kupujemo Neurone ;)

http://www.ikebe-gakki.com/web-ikebe...ndo/NEURON.jpg

STUDIOTON 16-06-2004 08:38 PM

Ja sam kupovao master sa 5 oktava tako da nisam hteo kupiti a37 u svakom slucaju ..

-Malo preterah ali uopste nisam za taj master .. To prvo sto sam rekao se odnosilo na dizajn a ne na kvalitet a i malo sam se nasalio.. Ne sumnjivo je dobar kvalitet funkcija ali ostalo .. :scared: a ni cena nije mala

http://www.acemusicsuperstore.com/im...and-A-37-1.jpg

All times are GMT +1. The time now is 01:08 PM.