![]() |
Posto se neko dotakao teme HI-FI i razlike u rucnoj izradi i onoj koje rade velike firme, reci cu ovo...
Pre 2 godine krenem ja sa 2 druga da ovaj prvi kupi neke zvucnike..i odemo u 4 Audio (za one koji ne znaju firma u BG koja valja HI-FI komponente)..i sve u svemu naslusali se mi Bose,B&W,i ostalih cudesa i u neko gluvo doba zove nas jedan drugar i da nam broj od nekog lika koji pravi svoje zvucnike..i posle jednog big mejka,pomfrita i 2 pite..odosmo mi kod coveka.. Dobar dan,dobar dan, sve u svemu pustimo mi neke diskove i ono sto smo culi bilo je blago receno strasno dobro..kao da sam prvi put u zivotu cuo sve sto se moglo cuti i to savrseno..svaki ton svaki instrument..jako dobro...koliko se secam i cena je bila ok u odnosu na gorepomenute stvari...ako nije reklama postavicu sajt.. Ne znam sto sam vam ovo rekao ali mozda nekom i zatreba.. :D |
Re: Kucni studio i kvalitet zvuka?
Quote:
onda ti mikseta i ne treba. Ja sam dugo direktno usnimavao u Soundblaster, i na taj nacin napravio dosta razne muzike. Bolje ti je da kasnije uzmes dobro mikrofonsko pretpojacalo nego mikser. Sto se tice monitoringa, koristi ono na sta si navikao i ono u sta verujes da te nece izneveriti. Slusaj svoju omiljenu muziku na svojim zvucnicima, pa onda pokusaj da napravis neku slicnu stvar. Odnesi to na slusanje na sto vise mesta. Probaj da uocis nedostatke. Ja sam cak koristio i jedan stari stereo televizor kao kontrolni monitor. Tvoje uvo je jedini zakon. |
slazem se sa tobom divinesound sa malom izmenom ili se moze i smatrati dodatkom na tvoju pricu...da studijski monitori upravo sluze za pravljenje optimalnog zvuka koji ce na svakom drugom uredjaju isto/slicno zvucati
|
All times are GMT +1. The time now is 01:02 PM. |