Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   midi keyboard controller-best buy (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46346)

BlasterMaster 25-07-2014 10:55 PM

Re: midi keyboard controller-best buy

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 360801)
...pa onda Nativovo insistiranje da se svaka banka i svaki zvuk plati... hakovanje da se to zaobidje :D i tako dalje...

:shock:cekaj brt, nemoj da mi kazes da ovaj machine studio sljaka banke samo ako su oridjidji? mislim znam da dolazi veliki bundle uz njega ali nije valjda da ostale mora da se kupe :ups:

psionic 25-07-2014 11:57 PM

Quote:

Originally Posted by BlasterMaster (Post 360803)
:shock:cekaj brt, nemoj da mi kazes da ovaj machine studio sljaka banke samo ako su oridjidji? mislim znam da dolazi veliki bundle uz njega ali nije valjda da ostale mora da se kupe :ups:

Kao i Kontakt. Ako imas "unlocked" verziju, ona cita sve. Medjutim ako ga registrujes, on ce da kaze, please activate your xxx library...

Kao bundled, dobijes samo Maschine Library - nesto malo patcheva, semplova, Masive i Prism valjda, uz neki Komplete Selection paketic. Nista narocito. Sve ostalo nece da cita dok se ne registruje.

I to ne samo librarije - R24, R48, Solid Mix Series, Prism, Mouth, Massive, Reaktor, u obliku plaginova za Maschine.... i milioni drugih koji se vrte po netu... "Unlocked" verzija, naravno cita sve :da:

Legalno moras da kupis Komplete 9 za jos kojeg soma eura i sve ce da ti radi :)

Moram da dodam da sa ovom spravom,NI Reaktor dobija potpuno novu dimenziju, jer se otvara kao i bilo koji plagin, nema onog ekrana sa dzidza bidzama koje zbunjuju prosecnog korisnika. A ima razne predobre patcheve, da ne pominjem custom-made...

A NI Maschine moze i bez kontrolera da se koristi - eto - za one koji ne znaju, svako moze da ga proba, uz malo cimanja da ga podesi sa svojim midi kotnrolerom...

Oteh temu od OPa...

MonoMachine 13-09-2014 10:09 PM

Da li moze mala pomoc? Koja bi od nekih pristupacnijih masterki, bio sposoban da radi sa nekim starijim rekovima? Probao sam da kacim behringerov umx61 na roland ds110 i nece da radi za majku boziju, sta god da radis lampica midi ne svetli, zakacim za najjeftinije smece od usb > midi i SVE radi :?

Ne treba mi puno oktava, pedovi ne znam, vise bih potovi + keys, jel se razmisljam o blofeld sintu...

Diamond 10-10-2014 11:49 AM

Pozdrav, trebam savjet.

Odlučio sam prodati Korg M1 koji koristim kao master, i sad gledam koji midi kontroler uzet kao zamjenu. Gledam ne?to kompaktnije tipa 49 tipke.. ne trebaju mi padovi ni regleri koliko kvalitetne synth tipke.

M-Audio Keystation izgleda jednostavno i povoljno, ali kakve su mu tipke?
M-Audio Axiom mo?da rađe? Ne skuplje od 250e. Čim povoljnije to bolje.
(Vidio sam video gdje Timbaland/Pharrell koriste taj cheap Keystation.. pa si mislim, ako je njima dobar.. :) )

Na?ao sam kupca za Korg M1, al sad sam se počeo premi?ljat da mo?da to ne bi bila gre?ka ? :cry:

wladymeer 14-10-2014 02:31 AM

Ako si navikao na M1 dirke odmah zaboravi M-Audio. Jedina prava alternativa bi bila Fatar TP8 dirke, a pošto ne znam za MIDI kontroler sa tim dirkama, onda je prva alternativa toj alternativi Novation. Čak većina MIDI kontrolera od Novationa ima i aftertouch kao funkciju! ;)

Ako ne to, onda Akai, pa Behringer pa posle toga svejedno :)

Diamond 15-10-2014 09:07 PM

Novation Lauchkey49 izgleda ok, makar nema aftertouch. Za te novce mogu dobit i Impulse 25 koji ima aftertouch al bojim se mi je 25 premalo tipaka možda :confused:

Novi M-Audio Oxygen (2014) 49 isto dolazi u cjenovni obzir. Vidim po forumima da il mrze M-Audio ili im je ok . Nije mi jasno zašto onda dosta producenata u profi studijima koriste M-Audio Keystation ako ne valjaju tipke ??

Neko mi je savjetovao i Korg MicroKontrol (3 oktave - taman), al neznam koliko je iskoristiv u Cubase 5 ?

All times are GMT +1. The time now is 12:54 PM.