![]() |
Re: midi keyboard controller-best buy
Quote:
|
Quote:
Kao bundled, dobijes samo Maschine Library - nesto malo patcheva, semplova, Masive i Prism valjda, uz neki Komplete Selection paketic. Nista narocito. Sve ostalo nece da cita dok se ne registruje. I to ne samo librarije - R24, R48, Solid Mix Series, Prism, Mouth, Massive, Reaktor, u obliku plaginova za Maschine.... i milioni drugih koji se vrte po netu... "Unlocked" verzija, naravno cita sve :da: Legalno moras da kupis Komplete 9 za jos kojeg soma eura i sve ce da ti radi :) Moram da dodam da sa ovom spravom,NI Reaktor dobija potpuno novu dimenziju, jer se otvara kao i bilo koji plagin, nema onog ekrana sa dzidza bidzama koje zbunjuju prosecnog korisnika. A ima razne predobre patcheve, da ne pominjem custom-made... A NI Maschine moze i bez kontrolera da se koristi - eto - za one koji ne znaju, svako moze da ga proba, uz malo cimanja da ga podesi sa svojim midi kotnrolerom... Oteh temu od OPa... |
Da li moze mala pomoc? Koja bi od nekih pristupacnijih masterki, bio sposoban da radi sa nekim starijim rekovima? Probao sam da kacim behringerov umx61 na roland ds110 i nece da radi za majku boziju, sta god da radis lampica midi ne svetli, zakacim za najjeftinije smece od usb > midi i SVE radi :?
Ne treba mi puno oktava, pedovi ne znam, vise bih potovi + keys, jel se razmisljam o blofeld sintu... |
Pozdrav, trebam savjet.
Odlučio sam prodati Korg M1 koji koristim kao master, i sad gledam koji midi kontroler uzet kao zamjenu. Gledam ne?to kompaktnije tipa 49 tipke.. ne trebaju mi padovi ni regleri koliko kvalitetne synth tipke. M-Audio Keystation izgleda jednostavno i povoljno, ali kakve su mu tipke? M-Audio Axiom mo?da rađe? Ne skuplje od 250e. Čim povoljnije to bolje. (Vidio sam video gdje Timbaland/Pharrell koriste taj cheap Keystation.. pa si mislim, ako je njima dobar.. :) ) Na?ao sam kupca za Korg M1, al sad sam se počeo premi?ljat da mo?da to ne bi bila gre?ka ? :cry: |
Ako si navikao na M1 dirke odmah zaboravi M-Audio. Jedina prava alternativa bi bila Fatar TP8 dirke, a pošto ne znam za MIDI kontroler sa tim dirkama, onda je prva alternativa toj alternativi Novation. Čak većina MIDI kontrolera od Novationa ima i aftertouch kao funkciju! ;)
Ako ne to, onda Akai, pa Behringer pa posle toga svejedno :) |
Novation Lauchkey49 izgleda ok, makar nema aftertouch. Za te novce mogu dobit i Impulse 25 koji ima aftertouch al bojim se mi je 25 premalo tipaka možda :confused:
Novi M-Audio Oxygen (2014) 49 isto dolazi u cjenovni obzir. Vidim po forumima da il mrze M-Audio ili im je ok . Nije mi jasno zašto onda dosta producenata u profi studijima koriste M-Audio Keystation ako ne valjaju tipke ?? Neko mi je savjetovao i Korg MicroKontrol (3 oktave - taman), al neznam koliko je iskoristiv u Cubase 5 ? |
All times are GMT +1. The time now is 12:54 PM. |