![]() |
Re: Kupovina mikrofona, molim za savjete.
Quote:
|
Sla?em se, imao sam i njega na probi, super mikrofon!!!!!
|
od low budget klase, ja bih se odlucio za RODE, i to NT2a .. ima ga u oglasima za 200 eur
|
Rode nt2a i Sennheiser md441 su mi preskupi. Osim ako ne naletim na ne?to u oglasnicima. Ljudi, napominjem opet, ja sam amater i tek se učim snimanju i tim stvarima. Bud?et mi jedva prelazi 100 eura. Ne tra?im jako dobar a jeftin mikrofon, jer znam da to ne postoji. Tra?im neki relativno univerzalan mikrofon koji će mi poslu?iti za kućnu upotrebu, ne?to ?to je OK low budget value for money, ne?to sa čime ću se moći upoznati sa svijetom mikrofonskog snimanja uopće. Rezultati koje očekujem su ispodprosječne kvalitete. Nemam 200 eura za mikrofon. Mislim da ću sada kupiti neki low budget kondenzator (ili AD2020 ili Studio Projects B1 ili neki CAD ili neki MXL), a čim skupim jo? malo novaca onda neki basic dinamički kao ?to je shure sm58. Hvala svima na pomoći i savjetima. Prijedlozi i komentari su i dalje dobrodo?li..
Pozdrav.. |
Quote:
Sumnjam da će dobar vokal zvučati lo?e i na Behringeru! :wink: |
imas 100 eur i to jedva u dzepu, i pitas nas za savet ?
|
Quote:
|
probaj da ne kupis nista vec da skupis jos malo i da imas nesto pristojno .. ovako , to je premali budget pa cak i za dobar vokal :)
|
Quote:
|
Quote:
Hehe, a ja ću ko onaj đavo koji sedi na suprotnom ramenu od onog na kom sedi Ivan da ?apućem: "uzmi ne?to, bilo ?ta (za ?ta ima? pare) i snimaj. Bolje je da snima? na nekom golom gov..tu nego da trpi? i tripuje? na suvo. Pare u d?ep, ode? u Artist/Audiosystems, kupi? neki mikrofon i kabl za sve pare, dođe? kući pa na licu mesta isprobava? sve one tehnike koje si pročitao u knjigama o kućnom snimanju." ?to du?e tripuje? - du?e će? biti početnik. A kad skupi? recimo 200 evrobonova onda će? opet doći na Forum i pitati "?ta da kupim?"... i opet će ti neko reći "bolje se strpi pa skupi jo? malo, za 300? mo?e da se kupi ne?to jo? bolje". Ustvari, sam treba da oduči? da li ti je va?nije da snimi? neku muziku koja ti svira u glavi ili da do?ivotno čeka? najpovoljniju priliku za kupovinu. Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 04:39 PM. |