![]() |
Re: Efikasnost bass trapova?
NlP
Hvala na linku.Pa ukapirao sam da je poroznost bitan faktor kod absorpcoje.Sta mislis kako da jednostvnije izmerim absorpcioni koficijenat drvene piljevine,nije bas jednostavno uneti 5 - 6 m3 piljevine u sobu postaviti je pa ako ne valje sve napolje:banghead:,imas li neku ideju,nesto eksperimentalno (manja kolicina). |
... pa veča količina, vi?e mjerodavni podaci dakako:)
E to je cijena experimentiranja, nemoj zaboraviti i na zanimive pahuljice snijega:) ... ?to misli?, da bi jednostavno probao ne?to napraviti sa kamenom, pamučnom, staklenom ipd. - klasičnom vunom?! Ako ne, javi rezultate pojedinih eksperimenata! P.S.: misli? da si prvi, koji je to omislio i nije komercialno iskori?teno:( ... za foru nije tako lo?e da malo razvedrimo kolege foruma?e ali mora? da koplje? mnogo, mnogo dublje da dobije? neku novu interesantnu i ozbiljnu ideju... |
NLP
Dobro znam da bez muke nema rezultata ali daj malo pomozi ucestvuj u eksperimentu,kako bi bilo naj jednostavnije isprobati sve ovo ili ako vec znas nekog ko je to probao podeli to sa nama mi mozemo nastaviti. |
Pa rekao sam ti u glavnom ?to mislim.
A ima? več mnogo proizvoda koja koriste drvena vlakna evo dva primjera na brzinu: http://www.novolit.si/slo/akuterm.html http://es.gutex.de/en/ mo?e? i da pogoogla? i koristi? različite besedne kombinacije: wood fibreboard sound insulation wood acoustics insulation Ja osobno imam najradije kamenu i poliestersku vunu. U teoriji najbolje absorbuju materijali koji imaju vlakna ili čelije dosta elastične, kao staklena vlakna, poliesterska ili akustička pijena (premala gustoča i previsoka cijena je njezin problem) zato ?to uspije?nije pretvaraju kinetičku zvučnu energiju u toplotnu, ?to u biti/osnovi/principu rade porozni absorberi. |
ovdje se mogu naručiti i nabaviti apsorberi za različite namjene. Ja sam kupio 4 bass trapa TRAPEZZO i ful sam zadovoljan.
libra-acoustics.com |
Quote:
Dobrodosao na forum btw. pozdrav bogi |
:ups:
ima? pravo. nije mi bila namjera reklamirati ni?ta, već biti koristan. hehehe Hvala |
Quote:
Biti koristan? Pa prikljuci se diskusiji, pogotovo ako si proizvodjac i/ili nudilac usluga akustickog tretiranja prostorija ... ima ovde puno pitanja i puno (nadam se) zanimljivih diskusija. Kupovina gotovih elemenata nije tema Foruma nego najvecim delom teorija i praksa studijskog akustickog dizajna, sa velikim akcentom na "uradi sam" ili "do-it-yourself" (diy) A ako si proizvodjac i ako zelis da objavis da si "veoma zadovoljan svojim proizvodima"... za to imamo posebnu rubriku koja se zove "Komercijalni oglasi", i o tome se mozes dogovoriti sa administratorom Foruma. pozdrav bogi |
Ajde Nuno daj ka?i kakve su karakteristike te sastav (cene ako mo?e? da mi po?alje? na PM, interesuje me).
|
All times are GMT +1. The time now is 10:00 PM. |