Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Peluso lampa i kapsula u Srbiji? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28805)

Jan 10-08-2009 02:31 AM

Re: Peluso lampa i kapsula u Srbiji?

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 252513)

Uz to je (ako smem da primetim) 5600 univerzlniji mikrofon, ako snimas osim glasa i neke druge instrumente.

RM

apsolutno.
Jedino sto mi na njemu smeta, je sto za nijansu svetliji mikrofon nego sto bih ja zeleo...Inace sve ostalo mi je okej za ono za sta sam ga uzeo

Oggy 10-08-2009 03:03 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 252513)
Jel' to znaci da si obrisao ono sto sam nekad kacio? A i kako se iz tvojih radova moze zakljuciti da je modifikovani mikrofon losiji od originala? Da si rekao da si licno imao to iskustvo, ili da je noko koga znas imao takvo iskustvo, onda bi tvoja tvrdnja imala neku tezinu, ovako to deluje samo kao tvoje razmisljanje. Ja se trudim da pisem samo o onome gde imam licnog iskustva, a sa mikrofonima (i monitorima) imam podosta, posto trenutno imam 38 mikrofona, od SM57, do U47. Samo par njih sam dobio u trampi, a ostale sam sakupljao godinama za sebe, a ne za prodaju. Medju njima imam modifikovani Telefunken M16, a i 47mica je sredjivana, pa se sad usudjujem da je stavim pored bilo kog mikrofona (ukljucujuci i drugi U47) i ocekujem da ga oduva - sto je naravno samo stvar ukusa, ali su mnogi vlasnici dobrih mikrofona hteli da mi ga otmu. :) M16 se takodje usudjujem da stavim pored bilo kog mikrofona i da se ne obruka. Znaci, ne samo da pricam iz licnog iskustva, nego postoji i mogucnost da ti, ili bilo ko drugi, donese svoj mikrofon i licno proveri da li je to tako.

Pa ako imas toliko mikrofona, sigurno imas i 5, 10, 15 svojih radova koji ce nam malo jasnije pribliziti kako tih 38 mikrofona rade i koliko ih ti ozbiljno koristis. Evo, ja sa ova moja 3 bedna uvek mogu da proberem toliko, pa i dosta vise radova, pa da uporedimo... Ako vec ne mogu drugacije da te nateram da podelis sa nama svoje znanje i iskustvo...

BTW, tvoje radove se ne secam da sam i video, a kamoli brisao, posto su tvoji postovi uglavnom vezani za trgovinu, osim kada se ne "salis" (citaj: "vredjas druge clanove") sa ostalim clanovima foruma pod raznim, drugim nickovima koji su banovani...
Zato nemoj pricati o mojim losim namerama, jer one ne postoje, vec bolje preispitaj sebe i svoje porive za takvo ponasanje, jer ne prilice ni tvojim godinama, a ni osnovnim pravilima lepog ponasanja. Kada me vec vuces za jezik...
Zato bih ja na tvome mestu malo preispitao svoje ponasanje i, ako nista drugo barem pokusao da budem fin.

Ako imas neko znanje, koje bi podelio sa mladjim clanovima foruma, ti slobodno pisi (ali vodi racuna da tu ima i par ljudi kojima se ne moze prodati magla), a ako ces da trgujes, imas male oglase, mogucnost da zakupis prostor za bednih 1000 dinara mesecno, pa trguj, niko ti ne brani, samo vodi racuna da to bude razgraniceno.
Eto, ne znam sta bih jos vise dodao, ali verujem da je i ovo dovoljno...

Jan 10-08-2009 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 252515)
Pa ako imas toliko mikrofona, sigurno imas i 5, 10, 15 svojih radova koji ce nam malo jasnije pribliziti kako tih 38 mikrofona rade i koliko ih ti ozbiljno koristis. Evo, ja sa ova moja 3 bedna uvek mogu da proberem toliko, pa i dosta vise radova, pa da uporedimo... Ako vec ne mogu drugacije da te nateram da podelis sa nama svoje znanje i iskustvo...

BTW, tvoje radove se ne secam da sam i video, a kamoli brisao, posto su tvoji postovi uglavnom vezani za trgovinu, osim kada se ne "salis" (citaj: "vredjas druge clanove") sa ostalim clanovima foruma pod raznim, drugim nickovima koji su banovani...
Zato nemoj pricati o mojim losim namerama, jer one ne postoje, vec bolje preispitaj sebe i svoje porive za takvo ponasanje, jer ne prilice ni tvojim godinama, a ni osnovnim pravilima lepog ponasanja. Kada me vec vuces za jezik...
Zato bih ja na tvome mestu malo preispitao svoje ponasanje i, ako nista drugo barem pokusao da budem fin.

Ako imas neko znanje, koje bi podelio sa mladjim clanovima foruma, ti slobodno pisi (ali vodi racuna da tu ima i par ljudi kojima se ne moze prodati magla), a ako ces da trgujes, imas male oglase, mogucnost da zakupis prostor za bednih 1000 dinara mesecno, pa trguj, niko ti ne brani, samo vodi racuna da to bude razgraniceno.
Eto, ne znam sta bih jos vise dodao, ali verujem da je i ovo dovoljno...

Mislim da ste malo preterali, ne vidim lose namere u prvom Retromanovom postu meni, ja sam pitao, covek odgovorio

RetroMan 10-08-2009 08:17 PM

Quote:

mogu da proberem toliko, pa i dosta vise radova, pa da uporedimo...

Uporedimo sta, ko je bolji kompozitor, aranzer, pevac, cemu? Opet te pitam, kakve to ima veze sa modifikacijom mikrofona? Mislis posto si ti bolji kompozitor, aranzer, pevac, producent, snimatelj i sta vec... onda tvoje tvrdnje imaju, tezinu makar bile i bez argumenata, a stavovi nekog ko nije okacio gomilu pesama (valjda zato sto nista nema, ili mozda ima ali zna da to nista ne valja, pa zato ne kaci) nemaju tezinu, cak ni kad ima licno iskustvo. I ako bih sad ja okacio najvise snimaka, da li bih automatski postao glavni expert za sve teme i pitanja? Ili mozda treba da pisem gde sam jeo jagnjetinu, s kim sam pio kafu... da nabijem par hiljada postova, pa ce me to kvalifikovati kao experta?

Quote:

tvoje radove se ne secam da sam i video

Pa bio bi red da pre nego sto nesto napises, proveris koliko to stoji. Da sad kacim neke radove tek tako, meni nije potrebno, a i ne vidim koju bi korist drugi imali od toga, sem ako bih imamo nesto sto bi moglo da ilustruje nesto iz neke teme. Za ovu temu bih mozda mogao da nadjem snimak modifikovanog mikrofona, ali samo u poredjenju sa drugim mikrofonima, ali ne i sa takvim istim ne modifikovanim, pa opet nema svrhe.

Razmisljao sam di bi mozda bila interesantna tema "Moj prvi snimak" i tu bi mogli da se okace prvi amaterski snimak, prvi snimak u kucnom studiju... pa bi mogli porediti pocetke (moje, Slobine...) pre 20+ godina, pa sve do danas, da se vidi progresija tehnike i razmisljanja u produkciji.

Quote:

tvoji postovi uglavnom vezani za trgovinu

Sto bi ti rekao, dokazi brojkama, a ako ne uspes, banuj se na dve nedelje, jel' tako bese? E sad, kad brojis, da se dogovorimo koji su to postovi vezani za trgovinu. Predpostavljam da ti racunas svaki post u kome nekog savetujem sta da kupi, kao da hocu da mu to ja prodam, ali to naravno ne znaci da ce ako me i poslusa, automatski kupiti od mene, vec gde on smatra da mu je najpovoljnije, kao sto ne znaci da ako se odluci za nesto drugo nece to drugo kupiti preko mene. Trgovacki gledano, meni je potpuno svejedno za sta se neko odluci, tako da moj savet nema apsolutno nikakav znacaj (za mene) u trgovackom smislu, i nije mi jasno zasto je to nekima tako tesko da shvate.
Samo par puta sam na pitanje gde ima nesto da se kupi napisao da to moze preko mene, ali mislim da je to uvek bilo samo za one sprave koje na drugim mestima ne mogu da se nabave. To jeste vezano za trgovinu, ali zar nije korisno za nekog koji to ne moze naci na drugom mestu?

Quote:

Evo da preispitam moje ponasanje u ovom postu, da ne sirimo pricu, ionako je vec previse.
Dakle, ti izneo svoje misljenje, ja svoje (iskustvo), ti me napao da hocu da trgujem, ja pokusao da te razuverim i usmerim u pravcu kojim ide moj post (pri tom nisam napao tebe, pa cak ni osporio tvoje misljenje, samo pitao da li si licno imao lose iskustvo), al' dzaba, ti ne fermas ni pitanja, ni temu, vec navalio direktno na moju licnost sa ciljem da (valjda, u nedostatku argumenata) omalovazis, ponizis i diskreditujes.

Ja se preispitao, i zakljucio da sam bas bio fin. :grin:

Quote:

Ako imas neko znanje, koje bi podelio sa mladjim clanovima foruma, ti slobodno pisi

Kako da pisem slobodno, kad mi ti skaces za vrat zbog svake reci koja ti se ne svidi? :shock:

Quote:

ali vodi racuna da tu ima i par ljudi kojima se ne moze prodati magla

Evo, opet vredjas, posto impliciras da prodajem maglu (naravno, opet bez i jednog argumenta). Sta mislis, da li bi mozda i ti mogao da preispitas svoju finocu? :da:

RM

Braca 10-08-2009 09:11 PM

Mozda nekom pomogne, a u vezi je sa temom
http://tech.groups.yahoo.com/group/micbuilders/

Oggy 10-08-2009 10:11 PM

Retromane...
Jako mi je tesko da se skoncentrisem na ove tvoje licemerne, retoricke egzibicije, a pri tome ih izgovara tip koji je registrovao jos dva dodatna nicka da bi imao vise postova u malim oglasima i da bi mogao da podjebava Vraca, coveka, koji je za razliku od tebe uradio ne "nesto" i ne "ista", vec dosta.
Ako se dobro secam, bio si jos neki "Igi" i neki "Audiot", na primer... I posle svih tih nedolicnih akcija sa tvoje strane, ipak smo nasli konsenzus da te ne banujemo trajno.
I odakle ti pravo posle toga da ista pricas o tome "ko je kakav"?!
Tuzno, zaista tuzno...
Ali znas sta... Nema potrebe dalje niti da raspravljam sa tobom, niti o tebi.Sam sebe i vise nego dovoljno diskreditujes, da je svako tudje mesanje bespotrebno :wink:

Jan 11-08-2009 12:27 AM

Ode tema u kurac :)

Oggy 11-08-2009 12:30 AM

Sorry... :)

Everbeatz 11-08-2009 12:31 AM

Neverovatno, pa to se jos nikad nije desilo na rumskom, prvi put vidim :)

Jan 11-08-2009 02:15 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 252613)
Sorry... :)

Sorryenje prihvaceno :)

All times are GMT +1. The time now is 06:00 PM.