![]() |
Re: E-mu 0202 Usb,Pomoc,Utisak...
Hvala avax na sto si se potrudiio da mi pomognes,ali nazalost nece...Probao sam sve kombiinaciije svih ponudjenih driverra i nista....Ali nij o probleem samo u winampu(to sto nece da radi ddok radi i Sonar) nego i u bio kom playeru ili bilo cemu sto koristi zvuk (cak i youtube)...Stvarno ne znam o cemu se radi... :cry::cry::cry::cry::cry:
|
Quote:
Owner's Manual/Troubleshooting/stranica 42: [SIZE=3]"You cannot record or monitor ASIO and WAVE at the same time. The first audio application you open controls the E-MU 0202 USB 2.0."[SIZE=3] [SIZE="1"]Ovo WAVE se ne odnosi na .WAV format nego na WAVE DRIVER. Na koju foru te toliko mrzi da čita?? Aj' ?to sam ja budala pa me sva?ta zanima (čak i specifikacija kartice koju nemam niti ću imati), ali za?to te mrzi da nauči? mogućnosti TVOJE sprave??? Dobro, dosta prekora (valjda ti je ovo pokazalo da u Manualu pi?e mnogo vi?e nego ?to ti misli?) - uradi sledeće: ako ti ba? treba da čuje? neku pesmu dok radi? u Sonaru (pretpostavljam radi poređenja) unesi je na neki prazan kanal. Ako treba, pre toga je konvertuj u isti Sample Rate/Bit Depth kao ?to je projekat na kome radi?, čisto da ne bi Sonar radio on-the-fly konverziju... I jo? jednom - pitaj tek kada si potpuno siguran da u Uputstvu nije obja?njeno ono ?to te zanima. Čisto onako - pristojnosti radi :wink:A da su im driveri kretenski napisani - jesu! Pozdrav, Vasa |
OK, citam ovaj thread i mislim se u sebi : eee... :)
Salim se, Tvoja kartica nema mogucnost tzv multiclient drajvera i slicnih pizdarija pa ako koristis asio, nista drugo nije u funkciji. Da bi izbegao taj problem, najlakse je da iskoristis audigy koji imas, koji je uzgred, najbolja multiklijent kartica koju sam imao - ne treba ti nikakav asio4all jer njegovi asio su sasvim ok. U ovom slucaju, njega bi koristio samo za te sporedne stvari tipa youtube, wamp, IGRICE :D Problem koji ima tvoj EMU imaju i neke skuplje kartice... Tako da, njega samo za asio koristi (sonar, nuendo...), a za sve drugo neku DirectX capable karticu tipa tog audigyja ili integrisane zvucne... I nece te vise boleti glava, videces :) Ako nemas neki mixer gde bi ubo obe kartice, to bi mogao biti problem, ali kada ne koristis ulaze tvog EMUa, mozes da ga iskoristis da u njega ubacis drugu karticu i slusas preko EMU kada je ne koristis za drugo... |
Au,bas sam popio kritike ovde,ali opravdano naravno...Evo sad sam skinuo Manual pa cu ga iscitati,ubedili ste me...Hvala vam svima,pa se ja javljam uskoro posto ja ne bih bio ja da nemam neki problem oko tehnike pa cim me bude mucilo nesto novo (i pored toga sto cu PROCITATI manual) ja se javljam...
:grin: |
Quote:
Znati prihvatiti kritiku je svakako vrijedna, i relativno rijetka vrlina. Osim toga, prihvaćanje kritike je prvi korak prema osobnom napretku :wink: |
Citanje prirucnika ti nece resiti ovaj problem, jer kartica jednostavno tako radi. Pomocice ti, doduse, da shvatis neke stvari, ali ja sam imao ranije slicnih problema sa nekim zvucnim karticama i ovako - kao sto sam ti rekao - sam radio najbezbolnije i najjednostavnije.
A za ove sto vole da kinje narod - pa nekad treba i shvatati sta citas (ne mislim konkretno ni na koga),a na kraju krajeva, mozda neko ne stoji dobro sa tehnickim engleskim. Ako postavljena pitanja smatrate trivijalnim, nemorate ni odgovarati. Covek je pitao sta da radi a kao odgovor dobio - procitaj uputstvo. Dobro mu niste odgovorili - "idi pitaj nekog ko zna" :D Jel sam te dovoljno branio ? :D :D :D |
Hvala Psionic :grin::grin::grin::grin: mora neko da bude i na mojoj strani... :grin: U sustini ja sam jedan od onih snalazljivih ljudi posvecen paroli ''Ja ne znam,al' znam ko zna'' :) Mada je cinjenica da postoji dosta kvalitetnih opisa u manualu...PROCITAO SAM GA!!!ALE,ALE... :jupi:
|
Quote:
Mo?da će delovati kao da ti popujem, ali Google praksa je korisna iz bar tri razloga: em (u velikom broju slučaja) pronađe? ono ?ta te je zanimalo, em usput sazna? jo? pone?to ?to mo?e biti korisno u budućnosti. Treća i najveća vajda je ?to mo?e? da pročita? Manual PRE no ?to kupi? neku spravu, čisto da bi saznao ?ta ona zaista mo?e. Forumi su generalno poslednja varijanta - tu svako priča ?ta mu padne na pamet (ni ja ne mislim ni na koga konkretno:rolleyes:), pa je put do pravih re?enja često trnovit... Pozdrav i ?elje za srećan rad i puno dobre muzike :), Vasa |
Evo jos pitanja,ali ovoga nema u uputstvu...Osecam da bi me zadavili da mozete...Kad budem uradio kao sto mi je Psionic rekao (povezem obe i e-mu 0202 usb i creative audigy na komp)...Koja treba da mi bude default i kako da postignem da mi on razdeli da e-mu bude samo za muzicke programe (verovatno namestim u samim programima drivere) a da mi creative sluzi za winamp,filmove,youtube...
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:32 AM. |