Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   tuga braco mpc 2500 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24724)

DaBear 19-10-2008 02:40 PM

Re: tuga braco mpc 2500

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 221394)
Malo O.T.
Ta "JAbuka" koju toliko hvalish je najshminkerskija firma na svetu. Juce mi je riknuo I-pod, jednostavnio nece da se upali. Onda sam saznao da se to desava ili deslilo SKORO SVAKOM ko ima dotichnu spravu. Onda provalish da u I-tunesu (koji je btw. najstupidniji player u znanoj vasioni) ima opcija RESTORE i da se tako sprava vraca u zivot (eeee, svesni su bagova koju i-pod ima i to je nachin kako resavaju problem :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ). Medjutim u mom sluchaju ni to ne pomaze :mad: :mad: :mad: , pa rachunam na gosn. Bitcha da nekako spase spravu i molim se Manituu na tome.

ako ti je pod garancijom (godinu dana star) odnesi ga u Apple centar i dace ti nov. Ja sam sinovcu zamenio za nov (ostalo mesec dana od garancije) iako ga je cak kupio u Dubaiju!!

drugo, ja znam ljude koji ga imaju godinama i sve je ok..kako se zalomi kome...

slowstar 19-10-2008 03:42 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 221397)
Uz dušnjo poštovanje...ja mislim da to uopšte nije tačno...groove ide onako kako se programira i na "jabuci" i bilo čemu...i to je sva filozofija...stvarno ,izvini, ali ta priča nema veze sa realnošću....

Neverovatno je na koliko nerazumevanje nailazim ovde na forumu, narocito od nekih "mladih i gnevnih" clanova. Jos jednom MOLIM da pazljivo procitate sta sam napisao ako zelite, pa onda odgovarajte. Ponavljam: isprogramira se, recimo na P.C.-u, makar i najboljem, obican, cist 16-ki groove, na primer kick, snare, hi-hat, shaker, congas, muted triangle, neki bass, sinti ili obican, i malo bongosa. napravi se fraza od recimo 4 takta. ISTI fajl se prebaci na bilo koji MPC, PONOVO se kvantizuje, za svaki slucaj, isto 16-ki. pos ISTIM uslovima se slusa, ponavljam, mislim iskljucivo na MIDI, sa externim izvorima zvuka. Ko ne cuje drasticnu razliku u korist MPC-a, izgleda da ima ozbiljan problem...Jos jednom, Ja licno NEMAM nikakav MPC, imam skromnu "jabuku" G5 sa EMAGIC MIDI interfejsom UNITOR 8 mk II, za koji mnogi kazu da ima najbolji MIDI tajming na planeti, pa kada smo poredili, videli smo da i tu postoji razlika u groove-u, doduse ne tako drasticna kao kod "apotekara", ali postoji.
P.S. usudjujem se da tvrdim da i na samom P.C. postoji razlika u "tajmingu" kada se poiskljucuju sve nepotrebne funkcije, pa cak i sat u donjem desnom uglu (disable) Opet ponavljam, nije "flame war" i ne hvalim "jabuku" nego MPC, koji NEMAM, a osnovni problem u losem timingu kod apotekara je sam operativni sistem (windows, vista) a ne sam P.C. hardware, aman ljudi probajte da razumete sta sam hteo da kazem, a ako ne verujete, nadjite nekoga ko ima MPC, pa se uverite licno, onako kako sam napisao gore. Nemojte da me pravite budalom, sam sam sebe dovoljno pravio druzeci se sa raznim "profesionalcima" u muzickom biznisu. Sto se iPODa tice, samo nepazljivo rukovanje moze biti uzrok nepravilnostima u radu. Licno sam svoj iPOD poklonio, posto me format mp3 nervira, ali obracam paznju, da u programu iTUNES treba OBAVEZNO iskljuciti sinkovanje sa iPOD-om, i to ce drasticno da smanjivecinu problema. Kao sto kaze Da Bear, znam ljude koji ga imaju godinama (i flash, i Hard disk modele) i NIKO nije imao probleme, za koje ne tvrdim da uopste ne postoje, ali sto kaze A.C. Clarke, dok ne dodju pravi vanzemaljci, nece postojati savrsene masine...
Sve najbolje svima, srecan rad!!!

silicon science 19-10-2008 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 221415)
ako ti je pod garancijom (godinu dana star) odnesi ga u Apple centar i dace ti nov. Ja sam sinovcu zamenio za nov (ostalo mesec dana od garancije) iako ga je cak kupio u Dubaiju!!

drugo, ja znam ljude koji ga imaju godinama i sve je ok..kako se zalomi kome...

Znam, problem je sto je kupljen u Japanu i to preko neta, ne znam ni da li ima rachun taj drugar Japanac. Posleacu mu mail pa cu videti..
reci mi, jesi li imao rachun (fiskalani) ili sta?

silicon science 19-10-2008 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 221418)
Sto se iPODa tice, samo nepazljivo rukovanje moze biti uzrok nepravilnostima u radu. Licno sam svoj iPOD poklonio, posto me format mp3 nervira, ali obracam paznju, da u programu iTUNES treba OBAVEZNO iskljuciti sinkovanje sa iPOD-om, i to ce drasticno da smanjivecinu problema. Kao sto kaze Da Bear, znam ljude koji ga imaju godinama (i flash, i Hard disk modele) i NIKO nije imao probleme, za koje ne tvrdim da uopste ne postoje, ali sto kaze A.C. Clarke, dok ne dodju pravi vanzemaljci, nece postojati savrsene masine...
Sve najbolje svima, srecan rad!!!

Nema to veze sa time... Rukovao sam sa njime ultra pravilno, nije mi ispadao na pod itd... Isto tako pre par meseci drugaru se tako zapucao I-pod od 160 giga, i uspeo je preko restore-a da ga vrati, ali naravno bez 150 giga fajlova, koji su zauvek nestali:banghead: :banghead: Nema veze to sa rukovanjem vec sa kontrolom kvaliteta, a pitajte Morica kakve je probleme imao sa novim MacBookPro kupljenim u Americi, ekran se gasio "iz chistog mira" dok komp radi, chovek je poludeo od toga sa razlogom... A chuo sam i za dosta sluchajeva kvarova novih I-pod touch starih mesec dana... Apple nije vise ono sto je nekad bio i to je fakat. Juche mi je prichao druigar (koji je otprilite Slowstarova generacija) koji je kupio jos 80-ih Mac-a za 10.000 maraka, doneo ga kuci, upalio i nista. Ne radi... Odneo ga za BG, ovi ga otvorili i kazu matichna ne radi. A nije upaljen ni jedanput... Jeste da ima i hiljade zadovoljnih juzera ali ima i hiljade jako nezadovoljnih...
I da, I-pod chita i wavove, nisi ga morao poklonoto zato sto ne volis mp3 :wink:

DaBear 19-10-2008 04:09 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 221419)
Znam, problem je sto je kupljen u Japanu i to preko neta, ne znam ni da li ima rachun taj drugar Japanac. Posleacu mu mail pa cu videti..
reci mi, jesi li imao rachun (fiskalani) ili sta?

nismo imali racun - oni su po bar codu videli gde je i kad kupljen (!!!??) Koma?!!
Videli ostalo jos mesec dana...i rekli nema problema. Progledacemo kroz prste za to sto je kupljeno u Dubaiju. Pod garancijom je.
Usluga - do jaja!

slowstar 19-10-2008 04:14 PM

[quote
I da, I-pod chita i wavove, nisi ga morao poklonoto zato sto ne volis mp3 :wink:[/quote]

Ali sam uzmi i izracunaj koliko bi muzike u wave formatu stalo u 4 giga?

Nema veze, valjda ce biti love da kupim ovaj najnoviji od 120 giga, iako mi nije visoko na shopping listi, ima precih stvari, mada sam vec kupio izvanredne sluske za isti (Sennheiser PX 100)
Pozdrav, i u pravu si za kvarove, nekom se kvari, a nekome ne, ali kako napisah nedavno, ne postoje savrsene sprave, bolje da ne pocnem ja da nabrajam sta mi je sve crklo (proteusi, emulator - uglavnom made in U.S.A.) pa zbog toga ne mislim da je sve americko bofl, naprotiv. napajanje za "apotekara" evo, menjam vec treci put - radi, radi, pa se sam ugasi, nicim izazvan...

Everbeatz 19-10-2008 05:03 PM

Jel anticon MPC

http://www.youtube.com/watch?v=upKMyOh8Ch4

http://www.youtube.com/watch?v=_9aAKr58svc

HeatMan 19-10-2008 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 221394)
Malo O.T.
Ta "JAbuka" koju toliko hvalish je najshminkerskija firma na svetu. Juce mi je riknuo I-pod, jednostavnio nece da se upali. Onda sam saznao da se to desava ili deslilo SKORO SVAKOM ko ima dotichnu spravu. Onda provalish da u I-tunesu (koji je btw. najstupidniji player u znanoj vasioni) ima opcija RESTORE i da se tako sprava vraca u zivot (eeee, svesni su bagova koju i-pod ima i to je nachin kako resavaju problem :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ). Medjutim u mom sluchaju ni to ne pomaze :mad: :mad: :mad: , pa rachunam na gosn. Bitcha da nekako spase spravu i molim se Manituu na tome.

uzmi uputstvo za upotrebu, al misim da je ovo procedura:

zakljuchaj otkljuchaj stisni paue i select dubgme i drzi dok ti se ne pojavi jabuka na ekranu.. meni se to desilo 20 puta minimum. btw mora da bude uboden u struju dok to radish

kejkz 19-10-2008 07:29 PM

au, kolko pominjete jabuke u ovom tredu, sad mi se ba? prijele, idem da uzmem...

silicon science 19-10-2008 07:39 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 221444)
uzmi uputstvo za upotrebu, al misim da je ovo procedura:

zakljuchaj otkljuchaj stisni paue i select dubgme i drzi dok ti se ne pojavi jabuka na ekranu.. meni se to desilo 20 puta minimum. btw mora da bude uboden u struju dok to radish

Heh, nisam imao pojam. Probam cim dodjem kuci. Fala za tip :D

All times are GMT +1. The time now is 05:25 AM.