Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Kdje kupiti Firewire sa TI chipsetom? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24310)

stigma 27-02-2009 11:43 AM

Re: Kdje kupiti Firewire sa TI chipsetom?

Da se nadovezem ne temu... Nabavio sam express card FW sa TI chipsetom za notebuk za M-audio 410 kartu. Cubase i kontrol panel od karte uredno prepoznaje kanale ali nema zvuka. Na irq se "kolje" sa jos dvije komponente, da li bi to mogao biti problem ili je mozda nesto drugo? Svaki savjet je dobrodosao:).
Hvala

diviner 27-02-2009 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by The Mask AE (Post 236511)
Korenjak to ne mora da znaci da je kartica bila neispravna, vec moze da bude milion stvari (recimo nije dobro ubacena, nema dovoljno resursa etc.) ali i dalje pokusavam da nadjem bilo kakvu kartu sa TI cipom i svi se prodavci prave gluvi. :confused:

Haha sad zovem Bit Cpus i razgovor ide ovako:

a. dobar dan interesuje me imate li pci firewire kontrolere
b. pretpostavljam sa texas instruments cipom
a. (zbunjeno) istina, ali kako ste znali
b. imali smo 12 kom. na stanju i svi su prodati. cena je bila 905 din i zvali su nas ljudi iz svih krajeva Srbije ali stvarno nemamo vise. Pokusali smo da nabavimo ali bezuspesno.

SRBIJA!

Nisam do kraja objasnio stvar. Karta radi, ali joj jedna komponenti koja je zaduzena za virtuelni mrezni adapter (ono kada FW kartu vidite kao mrezni adapter) ne radi (zato i prijavljuje mali uzvicnik u device manageru), a u sustini ako povezete audio interfejs moci cete ga uredno instalirati. Btw na nasim testovima na kojima smo probali dosta FW interfejsa radila je poput VIA 6306 karti nista bolje (TI PCI-E i TI FW800 PCI karte koje imamo su radile daleko bolje pod opterecenjem jednog recimo, PowerCore Firewire-a), tako da nema za cime da zalis. Razlike istina nisu velike, ali je jasno zasto je ta karta sa TI chipom toliko jeftino kostala (djelom su falicne, iako rade).

Ako ti je zaista potrebna dobra FW karta mozes, ako si blizu nas probati jeftinu VIA 6306 kartu koja je kod nas radila gotovo jednako kvalitetno kao i skupe TI, a mozda mozemo i da ti nadjemo skupu TI PCI-E kartu (55 eura). No probaj sa jos nekim jeftinijim VIA i NEC kartama, mozda ti se neka upari sa tvojim MOTUom.

Poz.
Mihajlo

The Mask AE 27-02-2009 12:31 PM

Instalacija motuovih drajvera blokira ukoliko je cip NEC-ov. Da ti upozorenje da zamenis kartu, hvala prijatno. VIA karte sam probao kod vise drugara i jok brate :rotfl:Ukoliko niko ne postuje nesto korisno moracu da narucim Ads Technologies Pyro 64 i zdravo djaci (30$ a profi, naravno kod nas jedno 100 jura).

PCI express mi ne odgovara jer trenutno nemam pcie izlaze jer je komp mator a budzen.

Poz.

diviner 27-02-2009 02:22 PM

Poslao sam ti PM. Mi cemo ti svakako dati da probas sa jednom PCI kartom koja na sebi ima dva TI chipa (posto ima i FW800 portove) cisto da vidis da li ti je MOTU ok (posto je meni nevjerovatno da ti bas svaku fw karticu odbija i pravi probleme).

Poslao sam ti i PM.

The Mask AE 27-02-2009 04:46 PM

Kada kazes "mi" na koga tacno mislis reci mi? :shock:

diviner 27-02-2009 05:36 PM

Na bandu novosadista...

Na ruDAW tim :) .

slowstar 01-03-2009 12:47 AM

Ima jedan kompjuter, fabricki sastavljen, cak i ne znam koji FW chip ima, sta god sam mu zavezao na fire wire, bilo 800, bilo 400, odma' je prepoznao i radio perfektno, u vecini slucajeva nije ni trazio drajvere...
Ne smem da kazem koji je "brend" u pitanju, ali ima neki "buseni" aluminijumski raster spreda, a i zagrizenu jabuku sa strane. Uzgred, ne pravi NIKAKVE probleme,ni sa jednim software ili hardware, izuzev sa Microsoft Power pointom, zasta sam i sam kriv, jer ko s' Djavolom tikve sadi (Microsoft)...

diviner 01-03-2009 08:33 AM

Hehe...stari cika slobo :) . Pa ruDAW je pc pa niko, ali bas niko, ni sa kojim FW interfejsom nije imao i nema problema u tom smislu.

I kad ce mi se javis za onu rabotu sto si spominjao :) . Salim se malo :) ....

Sandzama 01-03-2009 07:37 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 236688)
Ima jedan kompjuter, fabricki sastavljen, cak i ne znam koji FW chip ima, sta god sam mu zavezao na fire wire, bilo 800, bilo 400, odma' je prepoznao i radio perfektno, u vecini slucajeva nije ni trazio drajvere...
Ne smem da kazem koji je "brend" u pitanju, ali ima neki "buseni" aluminijumski raster spreda, a i zagrizenu jabuku sa strane. Uzgred, ne pravi NIKAKVE probleme,ni sa jednim software ili hardware, izuzev sa Microsoft Power pointom, zasta sam i sam kriv, jer ko s' Djavolom tikve sadi (Microsoft)...

Turaju oni i Agere i TI, pa kom opanci... kom Agere :)

http://discussions.apple.com/message...sageID=6093348

The Mask AE 01-03-2009 07:59 PM

Diviner da li mislimo na istu karticu kada kazes "ona skuplja 400/800"? Da li je rec o rotronic/roline veeelike crvene ploce po ceni od 4000+ dinara na pakomovom sajtu? Jedan retus iz pakoma mi je rekao da ona ima via cip...

All times are GMT +1. The time now is 06:20 PM.