Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Waldorf Pulse (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19601)

DADDY Z 16-10-2007 02:22 PM

Re: Waldorf Pulse

Quote:

A sta vi "retromanijaci" mislite o ovoj napravi?
Niti cuo, niti video, niti znam o cemu se radi, i kako ce da zvuci...
www.waldorfmusic.de/en/products/blofeld
meni izgleda zanimljivo,ali bih voleo da ga čujem...

Don Solaris 16-10-2007 04:08 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 174958)
A sta vi "retromanijaci" mislite o ovoj napravi?
Niti cuo, niti video, niti znam o cemu se radi, i kako ce da zvuci...
www.waldorfmusic.de/en/products/blofeld

Sprava će uskoro izaći na tržište. Zanimljivo je za primjetiti kako se datum izlaska poklapa baš točno sa datumom iskrcavanja ljudske posade na Marsu.

clusterchord 17-10-2007 02:53 AM

to je nista drugo do microQ/Q/Q-rack engine stavljen u mali ergonomicni desktop. nista kriticno novo. mozda cak i izadje, ali ljudi su sve vise skepticni da ce sve ostati na 3D renderima. ima vec vise od godine da su to najavili..

ono sto se zaista ceka, a vrlo izgledno i nikad ne doceka, jest Stromberg, nova verzija Q+ (sa analognim filterima kao opcijom, ovaj put), koja je trebala biti spoj Q i microwave/XT tehnologije, tj. osim Q engina imati full wavetable mogucnosti kao sto to imaju microwaves. takodjer to bi bio prvi wavetable sint ikad sa 3 oscilatora po voice-u.

nisam siguran da ce to ikad uspjeti izbaciti na trziste. treba para a oni se vade sa dna, iz bankrota. a vec je proslo pun k vremena.. :(:(:(

Don Solaris 18-10-2007 07:32 AM

Eeee... ovaj drugi demo kada sam čuo. To je bio razlog što sam kupio Pulse. Takav bass nisam na ničem mogao dobit.

Relis, daj mi kaži jesi li ti možda imao i jedan treći demo sa Pulse, koji je imao bass na početku ali bez delaya - več sirov. Znam da sam i to negdje čuo i da sam rekao "ovaj bass je definitivno jaći od Neptunovog" i od tada pratim Pulse po oglasima...

Kasnije mi se javio jedan dečko i ponudio mi Pulse Plus za JP-8080 + nadoplata. Ja rekoh "ok... uzet ću" i nisam pogriješio. :mrgreen:

relis 18-10-2007 08:05 AM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 175185)

Kasnije mi se javio jedan dečko i ponudio mi Pulse Plus za JP-8080 + nadoplata. Ja rekoh "ok... uzet ću" i nisam pogrije?io. :mrgreen:

Znam da nisi pogrije?io, al ne bi ni taj dečko davao Pulse-a da doma nema drugog.:rotfl:

Taj treći demo nisam snimio ja. Ne znam...

Don Solaris 18-10-2007 09:39 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 172222)
A sto se tice cv/gate za M/Poly, ako neko moze da ga napravi brzog onda je to Sale K. (taj moj drugar).

Jel gotov? :rolleyes:

@relis: Long live analog !!!

silicon science 18-10-2007 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 175195)
Jel gotov? :rolleyes:

@relis: Long live analog !!!

Ima ga napravljenog ali ga jos uvek nisam dobio:( Treba ga prvo testirati jer je na 5 volti). Videt cemo... Ali mozemo da radimo demo nije meni problem, a i izvestio sam se na manualno. Znaci Pulse i Mono/Poly. Daj detalje na PM:)

Don Solaris 18-10-2007 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 175211)
Ima ga napravljenog ali ga jos uvek nisam dobio:( Treba ga prvo testirati jer je na 5 volti). Videt cemo... Ali mozemo da radimo demo nije meni problem, a i izvestio sam se na manualno. Znaci Pulse i Mono/Poly. Daj detalje na PM:)

Ma neeeeeeeee..... ja oću da ide preko MIDI! :hyper: :hyper: :hyper:

silicon science 20-10-2007 07:19 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 175213)
Ma neeeeeeeee..... ja oću da ide preko MIDI! :hyper: :hyper: :hyper:

Napokon je stigao:hyper: :hyper: :hyper:
Cv/Gate/Vcf control Device hand made by Sale Keshanski
Don, radimo demo:p

goasia 20-10-2007 07:49 PM

diy cv gate ?odlicno , silicon ! moram u ponedeljak odneti jd 800 u NS da sredi tih par tastera i slajder za cut off ... on to radi?

All times are GMT +1. The time now is 12:44 PM.