Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   VSTi (gitara) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17223)

LAMPASH 04-03-2008 01:08 PM

Re: VSTi (gitara)

Slazem se sa MAXom,Real Guitar je trenutno najbolji VSTi sto se tice akustara i tu je kraj price,to vam kazem kao gitarista.Dakle najbolja solucija ako nemate dobru akusticnu gitaru(pravu) i/ili dobrog gitaristu.Stvar je u tome da treba malo zagrejati stolicu(ne onu sto se daje na sistematskom:) ) i provaljivati cake koje nudi ovaj sjajan VSTi.Razumem da recimo klavijaturisti imaju malo problema sa njim jer prosto ne sviraju gitaru i ne znaju neke fore sa pravom gitarom koje su primenljive i sa Real Guitar-om.Po meni odmah iza Real Guitara je Edirol Super Quartet dok je virtual guitarist kakica.
Zakljucak:RG je broj 1,potrebno je samo strpljenje;)

master29 05-03-2008 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 193827)
Ponovicu prethodni post ........ nauci da ga sviras , pa ces da vidis da moze . Nije da propagiram vst instrument preko prave stvari , zato sto su tu stvari jasne , ali desilo mi se vise puta da smo ostavili te gitare iako je dosao pravi gitarista da odsvira . Narocito je tesko provaliti latino ritam gitaru ( kad se dobro odsvira ) tipa tih sambica , bosanovica i sl ..... naravno ako ne umes da ga upotrebljavas , onda i nije ni za sta osim za demo .

Pogledaj njihov demo video , pa ces videti sta se sve moze .....

( sve vreme pricam za Realguitar .... naravno )

Pozdrav

Greska u inicijalima,nisam mislio na (rg) nego na (vg,vb)

stigma 05-03-2008 03:01 PM

Fret noise i harmonike kod istrzaja nemoze zamjeniti nista, a to po meni bas daje sharm snimci. Tako da zazirem od rg i vg itd...

dadson 05-03-2008 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by stigma (Post 194088)
Fret noise i harmonike kod istrzaja nemoze zamjeniti nista, a to po meni bas daje sharm snimci. Tako da zazirem od rg i vg itd...

Probaj RG, mozda se ugodno iznenadis.

LAMPASH 05-03-2008 04:41 PM

Quote:

Pozdrav Stigma.Malo smo otisli u off-topic jer je covek koji je postavio temu pitao koji je najbolji VSTi sto se tice gitara a ne poredjenje zive gitare i VSTi.
Ovo oko harmonika,skripanja,grebanja,grickanja,sviranja zadnjicom,zvuka razbijanja gitare o zid :D i sl. je najkvalitetnije odradjeno u Real Guitar-u.

stigma 05-03-2008 04:52 PM

KIRK my friend citaj izmedju redova... upravo to zelim reci kolegi da se ostavi VSTi-a i uhvati gitare. Ali eto..

Max 05-03-2008 05:41 PM

Quote:

Probaj rg pa onda pricaj , ocigledno da ga nisi koristio , jer bi shvatio da ima i fret noise i sve ostalo ;)

Pozdrav

LAMPASH 05-03-2008 05:46 PM

Quote:

Originally Posted by stigma (Post 194105)
KIRK my friend citaj izmedju redova... upravo to zelim reci kolegi da se ostavi VSTi-a i uhvati gitare. Ali eto..

Ma slazem se da je bolje snimati zivu akustaru(napisao sam u ovoj temi) ali sta ako je covek klavijaturista pa mu zato i treba VSTi? Onda bi mu pored akusticne gitare trebalo i par godina da nauci da je dobro svira:)

stigma 05-03-2008 05:48 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 194113)
Probaj rg pa onda pricaj , ocigledno da ga nisi koristio , jer bi shvatio da ima i fret noise i sve ostalo ;)

Pozdrav

Nisam ga probao, imao sam namjeru ali kad sam vidio da ima oko 200 mb odustao sam.. mozda nisam trazio na pravom mjestu :)

LAMPASH 05-03-2008 05:53 PM

Quote:

Originally Posted by stigma (Post 194117)
Nisam ga probao, imao sam namjeru ali kad sam vidio da ima oko 200 mb odustao sam.. mozda nisam trazio na pravom mjestu :)

Veruj mi,treba ga obavezno probati iako si gitarista(kao i ja:)).Vredi svaki byte u njemu.Procitaj help od njega i odgledaj clipove i videces o kakvoj zveri od VSTi se radi:wink:

All times are GMT +1. The time now is 03:41 AM.