![]() |
Re: Primena Master Buss kompresora
Quote:
|
Quote:
Ma ne samo u Nemackoj - svetski hit..ovde je bio No.1... Ali ima fazon!! Cee-lo (pevac) ima MEGA boju glasa i mega peva i mega je linija za pevanje!!!! A kad je dobro pevanje, bas i bubanj su dovoljni... A sto se tice zvuka (pravi hip hop sound!) ceo album su snimili za 7 dana!!!! Ima jos par mega hitova na albumu - ali ima i par koje nemogu da se slusaju.... |
Quote:
|
Da ne otvaram novi topic,mislim da je ok da Vracha pitam ovde.
1.Kako izdavachke kuce (mislim na elektronsku muziku) prihvataju track koji je odradjen sa maximalnim mogucim nivoom u mixu,punom dinamikom i bez ichega na masteru,tj. da li je bolje slati im takav track ili onaj sa vec uradjenom kompresijom/limitingom? 2.Ako vec odradjujem kompresor/limiter,da li je bolje da to uradim na masteru ili da gotov mix post-procesiram sa nekim kompresorom/ limiterom? |
Quote:
sve sto izdavacke kuce zanima je koliko mogu toga da prodaju (sa sto manje ulozenih para!). Tehnicki kvalitet ih ne zanima uopste...ako je bas sranje snimak, kazace ti! Ja se ne bi opterecivao sa masteringom...ako neko uzme da izda tvoje pesme - oni ce da plate da neko uradi mastering u zavisnosti ako je za vinil ili CD / kompilaciju itd.. Radi na muzici bolje... |
To i radim ceo zivot (unapredjujem se i usavrshavam muzichki) ,pa tek sad posle dobrih kritika ljudi koji se ili bave tom muzikom ili su dobri poznavaoci i posle 4 godine usavrshavanja znanja iz oblasti zvuka generalno,
sa istomisljenikom radim muziku i odluchili smo se da shaljemo... Znachi,radim kako mi odgovara shto se tiche dinamichke obrade? :D |
da! Napravi najbolje sto mozes bez masteringa!
|
preporuka za rms pre masteringa?
|
Standardno,hvala na smernici!
Poz |
Quote:
Pre masteringa se ne juri RMS, nego zvuk!;) A kad dobijes taj zvuk, dobrim alatom ces lako nabiti i nivo... |
All times are GMT +1. The time now is 04:54 PM. |