![]() |
Re: Nazadni razvoj
Quote:
procitaj ponovo. nisam pljuvao po opremi nego po ljudskoj sujeti i gluposti. |
Re: Nazadni razvoj
Mislim da je jos jedna cinjenica pored industrije i estetike vazna za ovu dilemu razvoja, a to je da jednostavno danasnji covek nema vremena za sebe! Rimljani su imali vremena da natenane grade puteve do Rima :da: ali ta vremena su prosla, danasnji mtv-evski haoticno izmontirani zivot ima uticaja na sve njegove pore pa i razvoj audio sprava. Doticne emulirane spravice hardwerski su pravljene sa vise paznje jer su ih pravili takvi ljudi 40ih, 50ih i 60ih godina. Na duze staze to se pokazala kao njihova najbolja osobina i bez obzira na njihovu tehnolosku inferiornost. Ljudsko drustvo se ubrzalo i povecalo logaritamski i primat je preuzeo industrijski nacin zivljenja i razmisljanja. Zbog toga ni mikrofoni ni sijalice ne traju onoliko koliko su nekada. Upravo iz svih ovih razloga ja tvrdim da razvoj nikad nece doneti nesto bolje od tih spravica sto smo nekada imali. A to sto sad neko oce da ih iskoristi pa ih preprodaje na cipovima i tako zaradi, to je njegova stvar i protiv koje se tesko mozemo boriti.
Za mene, kontradiktornog primera radi, vrh 'produkcije' (mrzim tu rec) koji sa producentskog i tehnickog aspekta I DANAS zvuci najbolje na svetu dostignut je 'albumom gist of gemini' gino vannelli-ja.... a godina? 1976. kraj. |
All times are GMT +1. The time now is 09:50 PM. |