Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   === NajJa?i doma?i producenti === .. a i ?ire (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9700)

Predrag Trpkov 16-08-2005 10:06 PM

Re: === NajJa?i doma?i producenti === .. a i ?ire

Quote:

Originally Posted by SandRob
predrag, jesi slusa 'melodije, irske i kvarnera' od belfast fooda? meni je ono fantasticna ploca. :da:

Nisam na?alost. Morat ću ?icati nekoga, ne mogu sve to kupovati. Ali hvala na tipu.

Predrag

SandRob 16-08-2005 10:06 PM

Quote:

trpkov ti kao da smo u osnovnoj skoli.
a ti ko da si proguta pamet cilega svita! :mrgreen:

dvuckovic 17-08-2005 01:49 PM

Re: === NajJa?i doma?i producenti === .. a i šire

Meni je nevjerovatno koliko su velike razlike izmedju pjesama koje su svirali Katche/Palladino i domaci muzicari. Prva polovina albuma stoji, ali mi se druga ne svidja. Ipak je sve u muzici. To se vidjelo i na koncertu u Puli, gdje su se promijenila 3 bubnjara, Katche i dvojica domacih, na istom setu bubnjeva, istim mikrofonima i ozvucenju. Ipak mikrofoni samo hvataju ono sto je ispred :)

Predrag Trpkov 20-08-2005 09:42 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic
Meni je nevjerovatno koliko su velike razlike izmedju pjesama koje su svirali Katche/Palladino i domaci muzicari. Prva polovina albuma stoji, ali mi se druga ne svidja. Ipak je sve u muzici. To se vidjelo i na koncertu u Puli, gdje su se promijenila 3 bubnjara, Katche i dvojica domacih, na istom setu bubnjeva, istim mikrofonima i ozvucenju. Ipak mikrofoni samo hvataju ono sto je ispred :)

To stoji. Ali da ne budemo ba? prestrogi prema domaćim muzičarima, Katche i Palladino osim ?to su ih zapale najjače pjesme, imali su i privilegiju snimati u world-class studiju (Metro, Ljubljana, snimatelj Janez Kri?aj). Sve ostalo snimano je po hrvatskim studijima.

Predrag

Predrag Trpkov 20-08-2005 10:02 PM

Quote:

Originally Posted by simemot
Napokon da neko kaze istinu.a sto se tice skole toje bilo zbog opsirnog clanka o stvarima koje ja bar predpostavljam da se podrazumeva da svi znamo.Mada verovatno nisam u pravu,ponese me po nekad:)

Tek sam bio upao ovdje, ono mi je bio prvi dan. Upadnem u ?kolu usred ?kolske godine, a ne znam ni u koji razred. Vidim pitanje ispisano na ploči i ja napi?em odgovor. Otkud znam koje gradivo se već obradilo i ?to svi znaju? Računam, od vi?ka glava ne boli, a ako lupam gluposti netko će već skočiti.:)

Predrag

OFF 21-08-2005 02:05 AM

@Predrag i ostali koji znaju

Koja je prica sa nekim Mackie studijom u ZG? Je l' tu mixovan Gibonni?

Predrag Trpkov 24-08-2005 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by OFF

Mix je rađen u Gama studiju, Zagreb. Mislim da je to biv?i Zagreb film, u svakom slučaju klasičan studio za film i video post-produkciju. Na papiru ima sve - opremu, personal, prostor... U toj se bran?i vrte veliki novci pa je to sve čak na relativno visokom nivou, praktički svjetskom. Ali u svijetu nitko razuman ne ide u takav studio miksati pop/rock album, a pogotovo ne tako kompleksan. Radi se o različitoj vrsti ekspertize - ti se ljudi bave skroz drugim stvarima. K tome su akustika, monitoring, dimenzije i raspored u kontrolnoj sobi potpuno drugačiji u odnosu na muzički studio.

Čudna priča.

Predrag

Bitch 24-08-2005 11:05 PM

Re: === NajJa?i doma?i producenti === .. a i s<caron>ire

Quote:

Originally Posted by OFF

... Mackie?? Zar nije SSL Avant ?

Predrag Trpkov 25-08-2005 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch
... Mackie?? Zar nije SSL Avant ?

Da, Gama studio ima taj stari digitalni SSL prve generacije. Iako je pitanje u kojoj je mjeri miksano na njemu, a u kojoj u Pro Tools-u. Kako bilo, čini se da je izbor opreme tu vi?e odmogao nego pomogao.

Od meni poznatih zagrebačkih studija, samo je Monitor Audio, barem donedavno, imao analogni Mackie mikser. Takvih nema vi?e puno.

Predrag

LACKY 02-09-2005 03:02 AM

Ne bih imao nista protiv tog "avant" mixera stare generaije bar u odnosu Mackie-a

All times are GMT +1. The time now is 06:43 PM.