Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Reaper 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47614)

obicni user 22-01-2017 10:33 AM

Re: Reaper 5

Thnx

Jan 22-01-2017 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by obicni user (Post 373099)
Budući da ni dan danas nikako da se naviknem na selektiranje desnim klikom, imam jedno pitanje. ( mislim na piano roll). Ima li Reaper gdje da se može pozvati iz menia alati kao npr u cubaseu olovka, gumica, ili pak obićna strelica za selektiranje. Nekako mi ne leži da uz desni selekt na lijevom uvijek bude olovka.
I jedno malo glupo pitanje, mogu li se u midi editoru automatski staviti sve selekciju u isti ton. Da pojasnim, selektiram dionicu i zelim da svi ti tonovi budu c1 ali svaki na mjestu ko i do sad.

Mislim da u Preferences/Mouse Modifiers moze da se napravi kako god hoces da se ponasa, ja sam se takodje navikao na selektiranje desnim klikom

obicni user 22-01-2017 02:26 PM

Msm da ide selektiranje ali ne znam ima li gdje neka opcija kojom bi čejnđao alate lijevog klika. No možda je jednostavnije prepustiti se struji i čekati da se uđe u taj đir desnog klika za selekt

awacs 23-01-2017 10:55 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by obicni user (Post 373103)
ima li gdje neka opcija kojom bi čejnđao alate lijevog klika

Ako misliš na to da, kao u Cubaseu, desnim klikom otvoriš meni sa alatkama, pa izabereš onu koja ti tog trenutka treba – nema. Možeš samo da edituješ Mouse Modifiers tako da ti kombinacije SHIFT, ALT, CTRL, WIN i miša aktiviraju određenu alatku. I da edituješ default alatku za određeno dugme na mišu, naravno.

Pozdrav,

Vasa

LAMPASH 23-01-2017 11:24 AM

I meni je u prvim danima to selektovanje alata bilo sporo ali sam posle napravio svoj toolbar sa dugmicima otprilike kao u Cubaseu i sada je i brzo i lako.

Jedno pitanje:
Kako najbrze odraditi "remove DC offset" u Reaperu na vise kanala odjednom? U cubaseu se samo selektuju items na svim kanalima i sve se odradi sa Audio->Process->Remove DC Offset
Nasao sam ovaj tutorijal ali mi je to malo sporo posto mora da se radi kanal po kanal:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/syyIS1IoOb4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

obicni user 24-01-2017 04:17 AM

Da @awasc, na to sam mislio iako nije samo u kjubejsu tako. Za ove postavke znam, no ja sam mislio da možda gdje čuči skriveno, kao i dosta toga u reaperu. Kad se samo sjetim kolko mi je glavobolje zadao loop na midi traci kad ju je malo trebalo produžiti. Malo je problem Å¡to neke stvari jednostavno nisu gdje i kako bi trebale ( trebale????) biti

Rhino 24-01-2017 09:22 AM

Ja sam eto uhvatio vremena da gledam malo tutoriale i igram se s njim i mogu reci da je fin. Cak mi nije ni konfuzan posle steinberga.

Treba tu jos sitnica da pohvatam ali su sve prilike da cu pocet da pratim ovaj topic.

obicni user 24-01-2017 04:14 PM

Nema tu puno filozofije. NajviÅ¡e je stvar navike. Pevi susret s daw- om bio je c5. No nekako mi se cinilo da je sučelje, bar ono osnovno, vrlo slićno programima kojima sam se prije igrao. Od foto- video i sl. editora pa nadalje. E reaper je tu u mnogočemu drukčiji, i možda daleko efikasniji, brži..al jbg kad smo manje-vise svi robovi navika. Pa ipak msm da ima i stvari koje nisu bas toliko unapređene ili ih ja neznam. Primjerice vsti kao multichanel. Sampletank, s kojim se sad bakčem u reaperu. Svaki kanal ( midi) koji se Å¡alje u ST ) treba postavljati, dok je recimo u studio one dovoljno čejnđati chanel u samom kanalu pored vsti izbornika.

LAMPASH 31-01-2017 07:04 PM

Ova tema bi trebala da ima kratak intervju sa tvorcem Reapera, Justin Frankel-om.
Liku je Logic postao frustrirajuc i lepo je seo i napisao Reaper :D

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vfaQrOeb_F0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

obicni user 02-02-2017 08:10 AM

Ja vjerujem da kad bi isti lik sredio vizualni izgled, broj korisnika bi se drastićno povecao. Gdje god se naleti na temu o reaperu, bilo na netu ili u razgovoru, isključivi problem je vizuani izgled, koji je uza sve teme ipak malo, ajmo reći "retro".

phil.milmax 02-02-2017 10:28 AM

Istina je da se ljudi zale na izgled. Ja sam isti osecaj imao kada sam ga prvi put upalio. Isti takav osecaj sam imao kada sam prvi put upalio ProTools. Opet mislim da je to i do navike. Ono sto je sigurno, Reaper ima najprecizniji prikaz waveforma, a sa novom opcijom Spectral Peaks editovanje postaje pesma. Sada i po boji mozes da provalis koji je ton instrumenta ili segment bubnja u pitanju. Automatizacija esova (deeser) je postala mnogo laksa. Probao sam dosta skinova ali sam se ipak vratio na default. Izgled skina je malo poboljsan u petici ali ocigledno i dalje nema taj pocetni vau efekat za fatanje korisnika. Ja sam uvek gledao na DAW kao na alat i nije mi bila bitna toliko sminka, dovoljno mi je da je OK izgled a najbitnija mi je funkcionalnost. Nazalost sto vise vreme prolazi shvatam da je u ovom poslu mnogo vise onih kojima je bitnije pakovanje nego sta je unutra. Ljudi ce pre da kupe ogroman LED TV i neka gotivna svetla, ludilo stolicu, nezaobilaznu Apple masinu i da postave sliku na Instagram iz "studija" nego da kupe pristojan monitoring i preramp.

Igor 02-02-2017 03:00 PM

Samo da ostane ovakva kakva je, mislim, na filozofiju razvijanja Reapera. Brzina, preciznost, kompleksnost, i spartanski pristup grafičkim reÅ¡enjima.

Priznajem, i mene odbija izgled, ali, u isto vreme sam svestan droge na koju sam navučen, tako da znam da ako budem želeo da se skinem, moraću to sam.

Jedina stvar koju bih voleo da bude promenjena jeste izgled tih ikonica, prečica, nekako su, Å¡ta ja znam, infantilne, u stvari, neintuitivne. Eto.

LAMPASH 02-02-2017 04:58 PM

Quote:

Samo da ostane ovakva kakva je, mislim, na filozofiju razvijanja Reapera. Brzina, preciznost, kompleksnost, i spartanski pristup grafičkim reÅ¡enjima.
Upravo to. I dodao bih par jako bitnih stvari, stabilnost i optimizovanost tj malu potrosnju CPU-a u odnosu na druge daw-ove.

awacs 02-02-2017 05:37 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373163)
Priznajem, i mene odbija izgled, ali, u isto vreme sam svestan droge na koju sam navučen, tako da znam da ako budem želeo da se skinem, moraću to sam.

Sad si rekao suÅ¡tinu. Mislim da 90% ljudi podsvesno zamera Reaper-u samo to Å¡to ne liči na Steinberg, kako u ergonomiji tako i u grafici. Inače, u Steinbergovoj ergonomiji i grafici takođe nema ničeg intuitivnog, niti su one manje infantilne, samo su mnogi navikli na njih.

Osnovno pitanje je zaÅ¡to neko uopÅ¡te hoće da migrira sa jednog DAW-a na drugi kad mu je onaj prvi već toliko dobar i razgovetan. Naravno da će onome ko nema dovoljno jak i jasan motiv smetati gomila stvari – od MIDI editora do oblika poklopaca na fejderima. Kad imaÅ¡ motiv – obraćaÅ¡ pažnju na ono Å¡to dobijaÅ¡, kad nemaÅ¡ – svaka ti dlaka smeta.

Pozdrav,

Vasa

Jan 02-02-2017 08:37 PM

Mene Reaper i dalje malo zeza pod opterecenjem kad imam puno efekata. Stuteruje/secka mi kad pustim play i kad kad stisnem stop dok krene i dok se zaustavi, i nekako selektivno nekad mogu da stavim gomilu efekata, nekad manje, zavisi izgleda do kombinacije i koliko imam efekata na kanalima...

Pokusao sam da praktikujem da ne stavljam vise od 6 inserta po kanalu, pa ako mora jos da posaljem u novi folder ili da rutujem na novu traku pa tu da dodam jos, jer sam procitao negde na njihovom forumu da Reaper ne multiprocesira efekte sa jednog kanala, nego uvek jedan kanal ide u jedan core, pa reko ako nemam preopterecene kanale mozda ce bolje da radi... Ali, mogucnost da stavim koliko hocu inserta i lenjost me preovladavaju

Mozda je i do drajvera od moje karte, u smislu da se nesto ne voli sa Reaperom, mozda je do komunikacije sa firewire-om, dok sam imao na testu audient id22 cini mi se da je bilo smooth, ali to je bilo 2 dana i nisam imao vremena da dublje testiram.

A da, jos jedan problem sam imao, i prilicno smara, ako mi pesma pocinje tranzijentom, pojede mi taj prvi tranzijent pri renderu uvek. Moram da ostavim tisinu ispred pa posle da je secem.

Takodje, kad snimam, ako promenim bufer na kartici u toku sesije (sa veceg na manji), snimak pocinje da zuri. To u zivotu nisam video da snimak zuri, pa sam mislio da tripujem, i uzmem pustim klik sa slusalica i snimam ga, i klik sa slusalica mi ide ispred klika iz projekta, show.

I naravno ono staro, sto izgleda nikad nece da pipnu, sto grafika na plugovima ide ispred zvuka, na to sam navikao.

E sad, ja nisam jedini koji ima te probleme, za sve probleme sam nasao threadove na njihovom forumu.

Van tih problema, jezivo je stabilan, workflow mi je najbolji, sve mi je najbolje :D Samo mi fali Melodyne ARA i to je to :D

phil.milmax 02-02-2017 08:48 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 373171)
Mene Reaper i dalje malo zeza pod opterecenjem kad imam puno efekata. Stuteruje/secka mi kad pustim play i kad kad stisnem stop dok krene i dok se zaustavi, i nekako selektivno nekad mogu da stavim gomilu efekata, nekad manje, zavisi izgleda do kombinacije i koliko imam efekata na kanalima...

Pokusao sam da praktikujem da ne stavljam vise od 6 inserta po kanalu, pa ako mora jos da posaljem u novi folder ili da rutujem na novu traku pa tu da dodam jos, jer sam procitao negde na njihovom forumu da Reaper ne multiprocesira efekte sa jednog kanala, nego uvek jedan kanal ide u jedan core, pa reko ako nemam preopterecene kanale mozda ce bolje da radi... Ali, mogucnost da stavim koliko hocu inserta i lenjost me preovladavaju

Mozda je i do drajvera od moje karte, u smislu da se nesto ne voli sa Reaperom, mozda je do komunikacije sa firewire-om, dok sam imao na testu audient id22 cini mi se da je bilo smooth, ali to je bilo 2 dana i nisam imao vremena da dublje testiram.

A da, jos jedan problem sam imao, i prilicno smara, ako mi pesma pocinje tranzijentom, pojede mi taj prvi tranzijent pri renderu uvek. Moram da ostavim tisinu ispred pa posle da je secem.

Takodje, kad snimam, ako promenim bufer na kartici u toku sesije (sa veceg na manji), snimak pocinje da zuri. To u zivotu nisam video da snimak zuri, pa sam mislio da tripujem, i uzmem pustim klik sa slusalica i snimam ga, i klik sa slusalica mi ide ispred klika iz projekta, show.

I naravno ono staro, sto izgleda nikad nece da pipnu, sto grafika na plugovima ide ispred zvuka, na to sam navikao.

E sad, ja nisam jedini koji ima te probleme, za sve probleme sam nasao threadove na njihovom forumu.

Van tih problema, jezivo je stabilan, workflow mi je najbolji, sve mi je najbolje :D Samo mi fali Melodyne ARA i to je to :D

Nista od ovog sto si napisao se meni ne desava a aktivno koristim Reaper na desktopu i laptopu i na tri potpuno razlicita audio inerfejsa.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Jan 02-02-2017 10:23 PM

Quote:

Originally Posted by phil.milmax (Post 373172)
Nista od ovog sto si napisao se meni ne desava a aktivno koristim Reaper na desktopu i laptopu i na tri potpuno razlicita audio inerfejsa.

Verujem,blago tebi.

Narocito za ovo zurenje posle promene bufera i gutante pocetnog tranzijenta. Ali veruj mi,za svaki mmoj problem,neko je vec otvorio thread na njihovom forumu,sto znaci da nisam usamljen

phil.milmax 02-02-2017 10:25 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 373174)
Verujem,blago tebi

Bas me interesuje koji interfejs koristis i koja ti je konfiguracija i OS?

Jan 02-02-2017 10:36 PM

Profire 2626

firewire karta roline ti cipset

Intel i5 2500k Sandy Bridge

sistemski hard samsung ssd 240 evo

dva caviar blacka od po 1tb jedan seagate od 3tb

Win7 sp1 original plus skoro radjen fresh instal opet.

zaboravio sam koja je ploca,pogledacu.

grafika nvidia gt440

napajanje chieftec 750w

Studio One za koji kazu da ne koristi cpu bas najbolje mi ne stuteruje nista i moze skoro duplo vise efekata da pogura,al sam se previse navikao na workflow u reaperu

Ako mi mozes pomoci da mi reaper proradi glatkphje bicu ti veciti duznik

phil.milmax 02-02-2017 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 373176)
Profire 2626

firewire karta roline ti cipset

Intel i5 2500k Sandy Bridge

sistemski hard samsung ssd 240 evo

dva caviar blacka od po 1tb jedan seagate od 3tb

Win7 sp1 original plus skoro radjen fresh instal opet.

zaboravio sam koja je ploca,pogledacu.

grafika nvidia gt440

napajanje chieftec 750w

Studio One za koji kazu da ne koristi cpu bas najbolje mi ne stuteruje nista i moze skoro duplo vise efekata da pogura,al sam se previse navikao na workflow u reaperu

Moguce je 2626 pravi probleme. Imao sam davno tu karticu i stalno mi je nesto zabadalo. Ako me secanje dobro sluzi mislim da je neki problem sa napajanjem. Meni su stalno iskakali drajveri. Tada sam koristio Cubase 5 narodni pa sam se tripovado da je do njega ali ispostavilo se da je kartica.

Jan 02-02-2017 11:04 PM

Quote:

Originally Posted by phil.milmax (Post 373177)
Moguce je 2626 pravi probleme. Imao sam davno tu karticu i stalno mi je nesto zabadalo. Ako me secanje dobro sluzi mislim da je neki problem sa napajanjem. Meni su stalno iskakali drajveri. Tada sam koristio Cubase 5 narodni pa sam se tripovado da je do njega ali ispostavilo se da je kartica.

Ma ja nemam problem sa njom van Reaper-a, S1 mi je glatak, C5 mi je glatak (samo lose radi sa novim plagovima i brzo napuni 3 giga rama i onda se rusi), ali sumnjam da postoji neka zajebancija izmedju Reaper-a i drajvera... Toliko volim Reaper da sam se adaptirao na to da frizujem kanale stalno... I da, sto je veci track count to su problemi sa seckanjem izrazeniji pod opterecenjem naravno, gomila efekta, a meni hvala Bogu, svi klijenti su mi megalomani i retko imam projekat ispod 80-ak kanala.

phil.milmax 02-02-2017 11:11 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 373178)
Ma ja nemam problem sa njom van Reaper-a, S1 mi je glatak, C5 mi je glatak (samo lose radi sa novim plagovima i brzo napuni 3 giga rama i onda se rusi), ali sumnjam da postoji neka zajebancija izmedju Reaper-a i drajvera... Toliko volim Reaper da sam se adaptirao na to da frizujem kanale stalno... I da sto je veci track count to su problemi sa seckanjem izrazeniji pod opterecenjem naravno, gomila efekta, a meni hvala Bogu, svi klijenti su mi megalomani i retko imam projekat ispod 80-ak kanala.

E si probao mozda sa asio4all drajverima na integrisanoj zvucnoj da vidis sta ce da se desi?

Jan 02-02-2017 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by phil.milmax (Post 373179)
E si probao mozda sa asio4all drajverima na integrisanoj zvucnoj da vidis sta ce da se desi?

E pa vidis nisam, u zivotu nisam pokrenuo integrusu :S

Ugasena mi je u bios-u oduvek

Dobra ideja ! Probacu !

obicni user 03-02-2017 01:44 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373163)

Jedina stvar koju bih voleo da bude promenjena jeste izgled tih ikonica, prečica, nekako su, šta ja znam, infantilne, u stvari, neintuitivne. Eto.

Kolega ima lokalni studio, radi u kjubejsu i čuo za taj famozni reaper pa skinuo i....oduševio se. Nije uopće obratio paznju na izgled. Potjerao isti projekt ko u kjubejsu, a ono opterećenje drastićno opalo. Postavljao na inserte samo one rea plugine koji dolaze u paketu i veli da mu bilo mrak kako to zvući. I sad nešto on radi, a dolaze mu likovi i vide taj reaper i malo da im oci ne ispadnu.. A čujte jel imate vi kjubejs ili nuendo pitaju.. Čovjek presalta i osmjeh oduva-douva. I da fora bude veća, dao si malo vremena i smiksao sve sa golim reaperom i njegovim priključcima. I ljudi veseli i zadovoljni iako je on to samo ovako za zajbnciju. Dakle nije dovoljno da se priviknes jerbo ljudi nešto načuli i onda ih taj izgled vraća u vrijeme DOSa. Ono što neko reče o velikom LED tveu.

Igor 15-02-2017 12:11 PM

Evo, već neko vreme sam u Reaper-u. Gledam tutorijale, učim, istažujem, polako počinjem i da raduckam...

Ljudi, ovo je toliko dobar program da ja nemam reči!!!

Osetno je startniji od svega drugog. I jednostavan je i komplikovan u isto vreme, tako da oni koji vole da uče, priklanjajući mu se, investiraju u sebe na dugoročne staze.
S druge strane, posle malo vremena, eeej, ne da mi ne smeta grafičko okruženje, nego mi i prija. Ne znam kako se i Å¡ta desilo, ali to je to. I to ova default tema, skroz je dobra.

Eto, hteo sam da podelim ovo s vama.

Reaper je nešto novo.
Nije revolucija, ali jeste evolucija. :)

phil.milmax 15-02-2017 12:49 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373253)
Evo, već neko vreme sam u Reaper-u. Gledam tutorijale, učim, istažujem, polako počinjem i da raduckam...

Osetno je startniji od svega drugog. I jednostavan je i komplikovan u isto vreme, tako da oni koji vole da uče, priklanjajući mu se, investiraju u sebe na dugoročne staze.
S druge strane, posle malo vremena, eeej, ne da mi ne smeta grafičko okruženje, nego mi i prija. Ne znam kako se i Å¡ta desilo, ali to je to. I to ova default tema, skroz je dobra.

Reaper je nešto novo.

Dobrodosao u klub :-) To je to. Ko nije lenj i ima zelju na kraju dobije alat koji je barem po meni dosta ispred konkurenata. Jbt. poceo sam da se radujem svakom apdejtu. Mislim da ga volim. Nikada nisam tako nesto osecao prema softveru :-D :-D :-D

LAMPASH 15-02-2017 05:00 PM

Quote:

Reaper je nešto novo.
:thumbsup:

Isti slucaj je bio kod mene. Za par meseci koliko sam u Reaperu sam probao par tema i uvek se vracao na default, sada mi bilo kakvo sarenilo smeta, a kada otvorim C5 pomislim da cu oslepeti:grin: Taj graficki minimalizam na prvu loptu odbija ljude, ali posle...

Pozdrav!

obicni user 17-02-2017 02:26 PM

Mozda upravo grafički minimalizam i jest u prvom planu. Možda se opet počne sluÅ¡ati a ne gledati muzika. Barem u fazi proizvodnje

phil.milmax 19-02-2017 01:11 PM

Neko je pitao za ovo. Nisam probao ali reko mozda ce nekom biti od pomoci. Mora da se instalira SWS ekstenzija za ovo. http://wiki.cockos.com/wiki/index.ph...lbars_with_SWS

tonykramzar 25-02-2017 02:38 PM

Pozdrav svima!
Trenutno skupljam pare za novi Cubase (joÅ¡ uvek sam na krekovanoj petici) a vidim da je dosta vas oduÅ¡evljeno Reaper om, pa me interesuje vaÅ¡e miÅ¡ljenje. Å*ta se viÅ¡e isplati? Kupiti Cubase pro sa svim instrumentima i efektima koji dolaze uz njega ili Reaper pa kupovati plug in ove i instrumente po potrebi? Želim da se bavim ovime, recimo, poluprofesionalno a pauzirao sam malo duže i mislim da je sve ovo Å¡to imam krekovano za C5 prevazidjeno da bi bilo korisno uz Reaper. (I dali radi uopste?)Sad ste me zaintrigirali sa Reaper om pa se razmiÅ¡ljam na koju stranu da krenem. Hvala!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

awacs 25-02-2017 08:34 PM

Quote:

Originally Posted by tonykramzar (Post 373296)
Sad ste me zaintrigirali sa Reaper om pa se razmišljam na koju stranu da krenem. Hvala!

Najbolje ti je da skineÅ¡ Reaper sa http://www.reaper.fm/download.php pa sam vidiÅ¡ da li ti prija. Demo verzija koja se odande preuzima je doživotno potpuno funkcionalna, samo Å¡to posle 60 dana ima odbrojavanje od pet sekundi prilikom učitavanja, tj. učitavanje programa viÅ¡e ne traje 5, nego 10 sekundi.

Pozdrav,

Vasa

LAMPASH 01-03-2017 11:22 AM

Pogledajte ovaj klip tj. poredjenje od 3:00 :) Ostatak klipa je nebitan... Kada sam prvi put probao Reaper i video da u njemu isti pluginovi opterecuju CPU cak 30% manje sa istim ASIO podesavanjima u odnosu na Cubase, mislio sam da mi je nesto skenjan ili Cubase ili sistem. :D Pisah o tome pre 2-3 meseca ovde.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/a59RuiYXTiI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan 01-03-2017 03:09 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 373330)
Pogledajte ovaj klip tj. poredjenje od 3:00 :) Ostatak klipa je nebitan... Kada sam prvi put probao Reaper i video da u njemu isti pluginovi opterecuju CPU cak 30% manje sa istim ASIO podesavanjima u odnosu na Cubase, mislio sam da mi je nesto skenjan ili Cubase ili sistem. :D Pisah o tome pre 2-3 meseca ovde.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/a59RuiYXTiI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

E , al to kod mene nije slucaj, sta vise u Cubase-u mogu vise instanci da poteram i mnogo glatkije radi, Reaper mi stuteruje kad je pod opterecenjem prilikom startovanja i stopiranja audia. Ja bukvalno zrtvujem procesorsku snagu zarad workflow-a koji mi se mnogo svidja u Reaper-u, jer je potpuno prilagodjen kako ja zelim.

To moze biti i do komunikacije ili cega vec izmedju ASIO drajvera i DAW-a, jos uvek nisam pokusao sa integrisanom kao sto je Phil.Milmax preporucio

LAMPASH 01-03-2017 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 373332)
E , al to kod mene nije slucaj, sta vise u Cubase-u mogu vise instanci da poteram i mnogo glatkije radi, Reaper mi stuteruje kad je pod opterecenjem prilikom startovanja i stopiranja audia. Ja bukvalno zrtvujem procesorsku snagu zarad workflow-a koji mi se mnogo svidja u Reaper-u, jer je potpuno prilagodjen kako ja zelim.

To moze biti i do komunikacije ili cega vec izmedju ASIO drajvera i DAW-a, jos uvek nisam pokusao sa integrisanom kao sto je Phil.Milmax preporucio

Verovatno imas neki problemcic sa kartom odnosno drajverima. Zahebi integrusu i instaliraj samo ASIO4All za tvoj Profire i vidi onda kako ce da ti se ponasa Reaper. Ako nema promena onda probaj sa integrisanom.

Ni onaj problem koji imas sa tranzijentom pri renderovanju ja nemam na obe moje karte odnosno Reaper mi radi isto i na Terratecu i na Toneportu bez tih boljki koje si naveo.

Pozdrav!

Jan 02-03-2017 04:51 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 373333)
Verovatno imas neki problemcic sa kartom odnosno drajverima. Zahebi integrusu i instaliraj samo ASIO4All za tvoj Profire i vidi onda kako ce da ti se ponasa Reaper. Ako nema promena onda probaj sa integrisanom.

Ni onaj problem koji imas sa tranzijentom pri renderovanju ja nemam na obe moje karte odnosno Reaper mi radi isto i na Terratecu i na Toneportu bez tih boljki koje si naveo.

Pozdrav!

To sam probao, ASIO4ALL sa mojom kartom, i cini mi se da je bio isti djavo, probacu opet sada.

EDIT: Probao, jos gore...

obicni user 03-03-2017 06:55 PM

Možda veze s vezom nema. Ja sam instalirao demo verziju sa službene stranice. Bilo je koma. Blesiralo na sve strane pa sam obrisao. Kroz neko vrijeme instalirao sam opet iz iste instalacije...i dan danas sve radi ok..bez zamuckivanja.. Sto prema jedan kako je bilo prvi put. A ista datoteka, isti os isti komp

Igor 20-03-2017 01:47 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 373299)
Demo verzija koja se odande preuzima je doživotno potpuno funkcionalna, samo Å¡to posle 60 dana ima odbrojavanje od pet sekundi prilikom učitavanja, tj. učitavanje programa viÅ¡e ne traje 5, nego 10 sekundi.

Vaso, jel ovo "funkcionalna" ne znači i legalna za koriÅ¡ćenje?
Drugim rečima, služiće svrsi, ali to neće biti pokriveno zakonski. Recimo za koriÅ¡ćenje u firmi, ili u studiju...

awacs 20-03-2017 02:36 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 373435)
[...] neće biti pokriveno zakonski. Recimo za koriÅ¡ćenje u firmi, ili u studiju...

Neće. Doživotnu funkcionalnost sam pomenuo prosto zato Å¡to je moguće isprobavati ga bez ikakvih vremenskih i funkcionalnih ograničenja. Odluka o plaćanju/legalnosti je na pojedincu/firmi, u to ne bih da ulazim :)

Pozdrav,

Vasa

Igor 20-03-2017 07:35 PM

Da, da. Tako sam i mislio.
Svejedno, pristupačan je čak i za nas.

LAMPASH 28-03-2017 05:27 PM

Evo posle par meseci poceo sam da radim u reaperu tj. zavrsih prvu pesmu jednom bendu.
Za svo vreme snimanja nije mi se desio ni jedan jedini bag iako mi je u projektu pola plugova x86. Reaperov bridge je keva za JBridger!
Projekat sam zavrsio sa opterecenjem CPU-a ispod 50% (evo i slike) sto je u C5 bilo nezamislivo iako imam relativno slabu masinu (AMD Phenom II X4 i 8GB RAM). Nije bilo potrebe da povecavam latenciju u toku mixanja niti da radim freez. Doduse, nemam preveliki broj instanci ali sam dosta koristio "teskase" iz S.Slate kuhinje.

Cim zavrsim sa ovim bendom definitivno kupujem Reaper bez obzira sto mogu da ga koristim za dzabe iz vise razloga: doneo mi je kintu, nije skup i ekipa iz Cockosa je napravila malo cudo od 10-tak MB i treba ih podrzati, znaci ono, "try before you buy" ;)
Ostatak para koje bih recimo pukao za C9 je pametnije uloziti u neki komad opreme...

https://preview.ibb.co/cOC21F/Reaper.jpg
online upload photos

Pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 01:49 PM.