Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Kurzweil PC3K8 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39054)

tuomas 26-09-2011 10:55 AM

Re: Kurzweil PC3K8

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 313231)
Možda nisu isti u milimetar ali ostavljaju isti utisak na mene. Neubedljiv.

Jedan Blofeld ima 10 puta bolji sempl od ovoga što se nalazi na spravi od 3000€ - kad već nema opciju čitanja semplova, morali su da porade više na ovoj sekciji.

Ja sam govorio o melotron horu,koji je ubitacan,a i prirodan hor je savrsen... Ja se samo borim da tvoj i vas novac ode na pravo mesto. Ali dobro,trebalo bi da zavrsimo ovu debatu,jer krzw ne zasluzuje da ga ovoliko pominjemo. Ajmo na neki drugi post :)

awacs 26-09-2011 11:07 AM

...

wladymeer 26-09-2011 12:28 PM

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/ML_GdfFgLaU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/vT43zU9B1JI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

OFF 26-09-2011 12:30 PM

ne znam sta pokusavas ovim Yt klipovima..... sve te likove placa kurzweil

8-)

Kefa 26-09-2011 07:47 PM

Slučajno viđoh na www.cunka.com,kako tip mijenja opruge na tipkama PC3 (samo 76 verzija),čime one postaju ne?to lak?e???
Naravno opruge sa uputama ko?taju nekih 35 $ !!!
Je li neko imao na umu sličnu ideju i ?ta mislite o istom?

http://www.syntaur.com/PC3KC.html

Synclavier 29-09-2011 01:46 AM

... Posle nekoliko dana (i brda obaveza) primecujem da je rasprava i razmena misljenja i dalje ziva i to me raduje. No, koliko vidim "bocni efekti" su izgleda neizbezni i bas zbog toga se i sve redje javljam ili postujem nesto novo, cak i kad pomislim da imam da kazem ponesto korisno...

Ukratko:

Ne vidim razlog zasto bi trebalo da "zaradim motku", ako (bar iz mog ugla) delim neku informaciju sa kolegama i govorim o dobrim i losim stranama neke sprave iz svog iskustva... Neka mi neko da bilo kakvo suvislo objasnjenje za to.

Zasto bi merilo "profesionalnosti" trebalo da bude prisustvo C3 (ili neceg slicnog) na bini? Presmela tvrdnja, mislio sam da se racunaju samo muzika i "isporuceni" zvuk, ideja, a ne lozenje na formu van sadrzaja... Da ne pominjem da Hammond XK (posebno 2 i 3) kao i XB serija su sve samo ne amaterski instrumenti...

Ne znam na koga se mislilo u tvrdnji da postoje ljudi koji su placeni ili imaju neki drugi benefit od toga da ovde na forumu javno "vole" Kurz... Moj jedini benefit je sto imam priliku da ga koristim, na svoje zadovoljstvo... A, ako cemo otvoreno (a, da ne bude reklama), sa ljudima iz Artista sam godinama u dobrim odnosima, "stara musterija" koja je mnogo toga pazarila i valjda zasluzila i poneki popust i ima saradnju sa njima na obostrano zadovoljstvo i korist. Kada bih sad nabrajao sve sprave koje sam tamo nabavio, bio bi to pooodugacak spisak... Eto, zapalo je da sad pohvalim spravu koja je u njihovom prodajnom asortimanu - ukratko, prava "placenicka misija" 8-):rotfl:

To sto sam korisnik Kurza, ne znaci da nisam u "ljubavi" sa ostalim firmama i spravama - naprotiv. Malo sam povucen za jezik, ali ne bih da sad licitiram brojem i tipovima sprava od ostalih proizvodjaca koje koristim, jer bi licilo na nesto sto mi se bas u ovom topic-u ne svidja.... A, i sRce bi sigurno imao adekvatan odgovor na takvo "k******e" (naravno, salim se)...:wink:

Staz u programiranju i tweak-ovanju raznih sprava i da ne pominjem. Samo vreme koje sam proveo u tome uporedivo je sa duzinom karijere nekog mladjeg kolege sa foruma, da ne budem neskroman, ali cisto da se zna da nisam sklon "ekspertizama na brzaka"...:rolleyes:

Ipak, okreni - obrni, mislim da je za kolege koje, eventualno, razmisljaju da probaju Kurzweil ovde bilo i korisnih informacija i to od ljudi koji ga podugo i kvalitetno koriste, a i od onih cijem senzibilitetu nije blizak.

tuomas 29-09-2011 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 313453)
... Posle nekoliko dana (i brda obaveza) primecujem da je rasprava i razmena misljenja i dalje ziva i to me raduje. No, koliko vidim "bocni efekti" su izgleda neizbezni i bas zbog toga se i sve redje javljam ili postujem nesto novo, cak i kad pomislim da imam da kazem ponesto korisno...

Ukratko:

Ne vidim razlog zasto bi trebalo da "zaradim motku", ako (bar iz mog ugla) delim neku informaciju sa kolegama i govorim o dobrim i losim stranama neke sprave iz svog iskustva... Neka mi neko da bilo kakvo suvislo objasnjenje za to.

Zasto bi merilo "profesionalnosti" trebalo da bude prisustvo C3 (ili neceg slicnog) na bini? Presmela tvrdnja, mislio sam da se racunaju samo muzika i "isporuceni" zvuk, ideja, a ne lozenje na formu van sadrzaja... Da ne pominjem da Hammond XK (posebno 2 i 3) kao i XB serija su sve samo ne amaterski instrumenti...

Ne znam na koga se mislilo u tvrdnji da postoje ljudi koji su placeni ili imaju neki drugi benefit od toga da ovde na forumu javno "vole" Kurz... Moj jedini benefit je sto imam priliku da ga koristim, na svoje zadovoljstvo... A, ako cemo otvoreno (a, da ne bude reklama), sa ljudima iz Artista sam godinama u dobrim odnosima, "stara musterija" koja je mnogo toga pazarila i valjda zasluzila i poneki popust i ima saradnju sa njima na obostrano zadovoljstvo i korist. Kada bih sad nabrajao sve sprave koje sam tamo nabavio, bio bi to pooodugacak spisak... Eto, zapalo je da sad pohvalim spravu koja je u njihovom prodajnom asortimanu - ukratko, prava "placenicka misija" 8-):rotfl:

To sto sam korisnik Kurza, ne znaci da nisam u "ljubavi" sa ostalim firmama i spravama - naprotiv. Malo sam povucen za jezik, ali ne bih da sad licitiram brojem i tipovima sprava od ostalih proizvodjaca koje koristim, jer bi licilo na nesto sto mi se bas u ovom topic-u ne svidja.... A, i sRce bi sigurno imao adekvatan odgovor na takvo "k******e" (naravno, salim se)...:wink:

Staz u programiranju i tweak-ovanju raznih sprava i da ne pominjem. Samo vreme koje sam proveo u tome uporedivo je sa duzinom karijere nekog mladjeg kolege sa foruma, da ne budem neskroman, ali cisto da se zna da nisam sklon "ekspertizama na brzaka"...:rolleyes:

Ipak, okreni - obrni, mislim da je za kolege koje, eventualno, razmisljaju da probaju Kurzweil ovde bilo i korisnih informacija i to od ljudi koji ga podugo i kvalitetno koriste, a i od onih cijem senzibilitetu nije blizak.

Ljudi iz Artista su normalni ljudi i veliki profesionalci,i drago mi je da sada cujem razlog zbog koga se krzw hvali. Znaci dat je popust da ga neko reklamira i pise dobro o toj spravi,i to je dobra stvar po meni! Ja se sa time nikako ne mogu sloziti,da je to dobra sprava,koja dobro zvuci i radi samo u sobi kada si sam... Naravno da je za mene nedopustivo da jedan takav bend,sa takvom svetskom zvezdom svira "clon",i to clon druge lige! Ne bih se slozio ni sa tim da su hammond xk2,xk3 i xb2 dobre sprave,vec solidne. xk3c i nord stage 2 su nesto dgrugo,imaju najbolji i najverniji zvuk hammonda ikada. Naravno,nord stage 2 prednjaci u svim segmentima u odnosu na krzw i koronosa,jos ako mu dodas Jupiter 80 :wink: :)

Kefa 29-09-2011 12:11 PM

Tuomas,?eljno i?čekujemo tvoje (kućne) snimke sa Nord stage 2 i Jupiter 80-ke.
Ozbiljno govorim bez ikakve satirike!
Pozzzzz

Bockie 29-09-2011 12:41 PM

Jedna strana ipak. Prvo, mesaju se babe i zabe!

Postavlja se teza kako je nesto bolje od neceg, a potpuno se zanemaruje kom rangu sta pripada...!
Golf je bolji od Yuga. Da, i skuplji je!

Nord je 3 i po hiljade evra, Jupiter je 3000, a Kurz K8 je manje od 2 i po...!
I sad je Nord bolji od Kurz ! Pa DA! I skuplji je preko 1000 evra! I sta sad??

Dakle onda svesti razgovor na limit od cca. dve i po hiljade evra, pa stanite iza tvrdnje sta je bolje zbog kog zvuka itd., ako se vec toliko brine za novcanike ljudi...
:wink:

wladymeer 29-09-2011 12:44 PM

Quote:

Ja se sa time nikako ne mogu sloziti,da je to dobra sprava,koja dobro zvuci i radi samo u sobi kada si sam...
To što pričaš upravo važi za Triton. Da te impresionira dok ga sam sviraš jer mu je EQ po defaultu nabudžen a kad kreneš da ga usnimavaš čim nije u prvom planu sasvim nestane iz mixa.

Dok za Kurzweil važi baš obrnuto - da te ništa ne impresionira ali da legne u mix. Kurzweil ti je uostalom jedna od retkih sprava koja svoj gain za fabričke programe drži nisko kako u slučaju da kreneš da ih kombinuješ ne krenu da probijaju.

OFF 29-09-2011 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 313468)
To ?to priča? upravo va?i za Triton. Da te impresioniraa dok ga sam svira? jer mu je EQ po defaultu a kad krene? da ga usnimava? čim nije u prvom planu sasvim nestane iz mixa. Za Kurzweil va?i ba? obrnuto - da te ni?ta ne impresionira ali da legne u mix. Kurzweil ti je uostalom jedna od retkih sprava koja svoj gain za fabričke programe dr?i nisko kako u slučaju da krene? da ih kombinuje? ne krenu da probijaju.

Kad sam bio mali smejao sam se jednom iskusnom chiki koji mi je pricao kako je prodaoTrinity (ciji sam ja tad superponosni vlasnik bio) odmah posle prve svirke, iako je u sobi bio impresioniran njime....... i vratio se na T3 (bilo takvo vreme)..... . kasnije sam shvatio sta je hteo da kaze, i bez zelje da podcenjujem nekoga ili neku firmu, nemam korga odavno u posedu..... ipak ne kazem da su korgovi amaterske sprave, cak su na njima neke stvari super zamisljene, meni se njihov zvuk jednostavno ne dopada (od 01w/fd pa na ovamo).... nisam probao kronos i sv1, tako da se o njih ogradjujem

awacs 29-09-2011 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 313467)
Postavlja se teza da kako je nesto bolje od neceg, a potpuno se zanemaruje kom rangu sta pripada...!
Golf je bolji od yuga. Da i skuplji je.

E, ne sećam se da li sam već pominjao ovo što sledi (a mrzi me da koristim Search :)):

Pre jedno 7-8 godina vozim se tadašnjim Bulevarom JNA (danas se zove Bulevar oslobođenja) od Autokomande ka Slaviji i ispred sebe vidim meni najomiljeniji auto svih vremena - Jaguar XJ6 Series 3, 4,2l (onaj s kraja 70-tih), u čiji gepek je baja nekako uspeo da uglavi kauč. Mislim, uspeo je da uglavi ćošak od kauča, naravno, 92% kauča viri, auspuh se vuče po asfaltu, super :D

Sad, ne kažem ja da je Jaguar XJ6 isto što i Hammond C3, niti da je Amadeus Band isto što i kauč, ja to samo nastavljam Bokijev off topic koji je skrenuo na temu prevoznih sredstava :) Ali kad već pomenuh Bokija i Amadeus Band prošlo mi kroz glavu kako trombonista i saksofonista koji sviraju onaj rege sa Debelim Romeom zvuče za nijansu autentičnije od Emaxovih duvača, makar utoliko što su asinhroni. Ali dobro je da i dalje ima ljudi kojima su duvači - duvači, pošto tako piše na displeju :)

Pozdrav,

Vasa

Kefa 29-09-2011 08:38 PM

Svaka čast Claviji i njenim proizvodima,ali se ne bih ba? slo?io sa ocjenom kako je enormna razlika u cijeni,odraz i kvalitete zvuka???
Koliko znam Nord se radi u ?vedskoj,gdje je radna snaga mnogo skuplja za razliku od npr. J. Koreje ili Kine,gdje većina ostalih proizvođača radi svoje klavijature.

Bockie 29-09-2011 11:22 PM

Quote:

Originally Posted by Kefa (Post 313494)
Svaka čast Claviji i njenim proizvodima,ali se ne bih baš složio sa ocjenom kako je enormna razlika u cijeni,odraz i kvalitete zvuka???
Koliko znam Nord se radi u Švedskoj,gdje je radna snaga mnogo skuplja za razliku od npr. J. Koreje ili Kine,gdje većina ostalih proizvođača radi svoje klavijature.

Naravno, ali zna se sta znaci made in negde, a sta je made in negde-tamo...! :D

Na to su i oni racunali. Sta ih kosta da zakupe proizvodnju nekog OEM smeca u Kini i nalepe znak? Pa citavih godinu-dve bi se bahatili od prometa...!
:kesa:
Drugo, jesi video Nord i njegov kvalitet izrade...? I ko jos tako radi...???
Ono je tenk
! Totalno druga klasa! Zlo, ali i kosta surovo, i nije za budale...!
Ne mora cena samo da odredi kvalitet proizvoda, vec i klijentelu...!
To je club, i ulaznica i jbg...!
Kao i Mercedes, npr...:D Isto sto i ispravan "Stojadin"... Preveze te od tacke A do tacke B...

...ali...!!!

:wink:

wladymeer 29-09-2011 11:55 PM

Quote:

Drugo, jesi video Nord i njegov kvalitet izrade...? I ko jos tako radi...???
Ono je tenk! Totalno druga klasa! Zlo, ali i kosta surovo, i nije za budale...!
Sad će da ispadne da sam i ja "strani plaćenik" ali PC361 je jedna od retkih modernih sprava koja me svojim kvalitetom izrade podseća na T3.

A što se tiče toga koja je sprava bolja od koje... sigurno je da Nord Stage 2 ima segmente u kojima je bolji. Ali isto tako je sigurno da ima barem još jedno duplo toliko u kojima je slabiji jer je izuzetno usko-namenski orijentisan.

Synclavier 30-09-2011 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 313458)
Ljudi iz Artista su normalni ljudi i veliki profesionalci,i drago mi je da sada cujem razlog zbog koga se krzw hvali. Znaci dat je popust da ga neko reklamira i pise dobro o toj spravi,i to je dobra stvar po meni! Ja se sa time nikako ne mogu sloziti,da je to dobra sprava,koja dobro zvuci i radi samo u sobi kada si sam... Naravno da je za mene nedopustivo da jedan takav bend,sa takvom svetskom zvezdom svira "clon",i to clon druge lige! Ne bih se slozio ni sa tim da su hammond xk2,xk3 i xb2 dobre sprave,vec solidne. xk3c i nord stage 2 su nesto dgrugo,imaju najbolji i najverniji zvuk hammonda ikada. Naravno,nord stage 2 prednjaci u svim segmentima u odnosu na krzw i koronosa,jos ako mu dodas Jupiter 80 :wink: :)

Jedini tacan zakljucak koji si izveo je prva polovina prve recenice, sve ostalo moze da napise samo neko ko ili nije procitao moje prethodne postove i ukljucio minimum logike ili je skroz zlonameran...

Upravo zbog tvojih stalnih insinuacija od samog pocetka, da postoji neko "ko je placen da voli Kurzweil", sam i napisao prosli post. Iz njega moze da se zakljuci upravo suprotno od onoga sto ti zakljucujes. Tamo sam kupio gomilu sprava od kojih su neke bile i na popustu kao i ova, a nikad ih nisam javno hvalio, niti je to iko od mene trazio kao nekakav uslov. Tako nisam bezrezervno hvalio (sto je tvoj manir) ni PC3K8. Ako si citao mogao si da vidis nekakav presek gde su konkretno (po meni) nabrojane i neke vrline i neke mane. Sta je od toga tebi bitno - to je vec tvoj "problem".

Mani se manira da stalno rasprave prenosis na licni nivo i dajes pausalne ocene uz stalni podsmeh za koji nemas nikakvo pokrice. Za promenu daj konkretniji i korisniji pristup od onog "vrhunsko i amatersko" bez i jednog prilozenog realnog parametra, od kog nema nikakve realne koristi ni za jednog clana foruma. To "pije vodu" u kafanskim pricama sa treceligaskim "poznavaocima"... I ne brini previse o tudjem novcu - brini o svom niko ti ne brani. Ja se trudim da ne odgovaram na "bockanja" koja ti volis da upraznjavas, ali te molim da se okanes spletkarenja i jeftine za*******je.

Ako ti je toliko bitno da nahvalis svoje trenutne sprave (protiv kojih ja nemam nista i znao bih kako da ih upotrebim) otvori posebne thread-ove, pa neka ljudi ukrste misljenja. Da te podsetim, ovde je bila tema PC3K8 sa svim svojim vrlinama i manama, a ne Nord Stage, Jupiter 80, Hammond C3, osim ako ne das neko egzaktno i korektno poredjenje, a ne pricu o "synth-u tvog zivota ciji si ponosni vlasnik"... To ovde nije tema, uostalom imas i sticky "Sta posedujete od vijura", pa postavi slicice sa voljenim ti spravama.

zoze 30-09-2011 01:51 AM

Pozdrav svima. Ovo mi je prvi put da se ukljucujem na ovaj forum i tema me je bas zainteresovala.
Naime, muzikom se bavim nekih 30-tak godina i od klavijatura,mislim da je malo onih koje nisam probao. Prvi sinth bio mi je Korg poly 61, davne 1983.god. Za njim slede: Yamaha DX7,Roland D50, Ensoniq EPS,Kurzweil K2000,Korg Trinity,etc. da ne nabrajam. Razlog mog ukljucivanja na ovu temu je ta da sam hteo da cujem misljenje nekog, ko je imao prilike da proba PC3K. Koliko sam video, samo je jedan covek ovde imao prilike da ga proba (a i poseduje) a posto poznajem gospodina Synclavier-a i smatram ga za jednog od najboljih klavijaturista sa ovih prostora, uz postovanje ostalim clanovima foruma, uzecu samo njegovo iskustvo sa ovim instrumentom kao merodavno. Lepo su iznete i dobre i lose strane ovog instrumenta, koji btw,planiram da kupim. Imam dobro iskustvo sa Kurzwail-om, a i imao sam prilike da radim na PC3le8 OS.2.02 i impresioniran sam kvalitetom zvuka, mogucnostima i lakocom editovanja. Lako se povezuje na komp i editor i veza sa racunarom su odlicni. Zanimao me je pomak koji dolazi sa serijom K i dobio sam potrebne informacije. Hvala na lepo i korisno datoj recenziji.
Zanima me, da li iko zna koja ce biti cena PC3K7?

MHz 30-09-2011 09:14 AM

Quote:

Originally Posted by zoze (Post 313514)
.Zanima me, da li iko zna koja ce biti cena PC3K7?

Za sada znamo cenu za PC3K6 (1790?), a za PC3K7 ćemo, nadam se, uskoro saznati. Pratite ovaj thread.

wladymeer 30-09-2011 09:25 AM

Ako si bio impresionian sa PC3LE verzijom onda je ono što ćeš dobiti od PC3K dosta slično. Nema razlike izmedju LE, K i obične verzije gledano po pitanju komponenti koje se ugradjuju unutra, a ostale razlike su:

• flash sempler od 128mb
• K-compatibility file za lakšu konverziju K2xxx farbi na PC3 format
• duplo veću polifoniju, 128 umesto 64
• više FX jedinica 16 umesto 10
• shodno više FX jedinica imaćeš i Double Leslie FX (troši 14 jedinica)
• na PC3 i PC3K možeš i da edituješ efekte
• nećeš imati trigger padove
• više ulaza za switch i CC pedale, 3+2 umesto 2+1
• besplatan PC editor, za PC3LE se plaćao (do sad)
• ARP i SW tasteri umesto Arp Enable i Arp Latch
• dodatni AUX par izlaza

tuomas 30-09-2011 01:03 PM

MOLIM DA SVAKO PROCITA OVO: Veliko izvinjenje svima koji misle da sam ih uvredio,narocito izvinjenje syncklv-u jer ga postujem i cenim kao muzicara i coveka,i najmanja namera mi je bila da nekog povredim. Inace,mislim da bi muzicke prodavnice trebale da daju popust muzicarima koji imaju svoj pecat.
Evo jednog primera,zahvaljujuci Radetu Kosmajcu,fantom G u Srbiji je prodat u velikim kolicinama. Zahvaljujuci Amadeus bandu,dynacord xa2 i midas 32,su prodati takodje u zavidnim kolicinama,itd,itd...Elem,samo bih voleo da se mi,muzicari koji imamo zavidnu karijeru drzimo i imamo stav.Ja hvalim samo ono za sta sam se dogovorio sa odredjenom firmom,na obostrano zadovoljstvo . Ja sam profesionalac,i svoje iskreno misljenje nikada necu reci ovako javno,vec samo "profesionalno" misljenje. Sta ja mislim privatno o Krzw-u,Clavii,Rolandu,Koronosu,Yamahi,Kawai,itd,itd ,je moja stvar(mozda mi je yamaha najbolja,mozda krzw,mozda clavia,mozda kronos), a sta mislim profesionalno rekao sam.
Zbog jednog mog velikog prijatelja iz Artista,prestajem da pisem negativno o krzw-u jer su oni uvoznici i Clavie i Krzw-a...
I jos nesto,moje privatno misljenje o KRZW-u se razlikuje od "profesionalnog"!
Nadam se da ste me razumeli :wink:

wladymeer 30-09-2011 03:21 PM

...pogre?an topic a ne vidim nigde dugme delete :)

tuomas 30-09-2011 04:18 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 313541)
...pogre?an topic a ne vidim nigde dugme delete :)

I ja ga trazih ali nema :banghead::wink:

Mishakom 30-09-2011 09:18 PM

Samo bih rekao da nema potrebe za tim navijackim sindromom , odnosno poredjenjem ili utakmicom baba i zaba. Sve su to prilicno razlicite sprave i svaka je jedinka za sebe. Svako od nas se, prema svojim potrebama , finansijskim mogucnostima i zeljama odlucuje za neki instrument. Malo vise demokratije u posmatranju toga ne bi nam skodilo. :) Negde bi to licilo na poredjenja u stilu....da li je bolji Mini Moog ili Fender Rhodes?
U ovom slucaju bih rekao Roland Jupiter 80 je doneo prilicno toga novog u izvodjackim mogucnostima i izrazajnosti putem Super Natural tehnologije. Dosta svojih dostignuca je uspeo da zapakuje u ovaj lep, kao tenk napravljen instrument. Kod mnogo instrumenata gde smo ranije bili sputani u izvodjackom smislu napravljen je ogroman korak. Ne bih vise o tome. Kurzweil , sa druge strane pomalo konzervativan, ali ipak instrument sa najboljim odnosom izmedju klavijature i zvuka ,rekao bih instrument sa najmuzikalnijom klavijaturom na trzistu je ponovo napravio odlican instrument. I za kraj....da Bog da, da svi kupili oba :)

tuomas 30-09-2011 11:52 PM

Mislis sva tri,prvo nord stage 2 :)

Mishakom 01-10-2011 12:02 AM

Po tom principu, prici nikad kraja. Neko bi opet Roland RD 700 NX, neko Kronos, neko Fantom G. Ja bih se zadrzao na temi i diskusiji o Kurzweilu i njegovom odnosu tj imaginarnom duelu sa Jupiterom 80. :)

Synclavier 01-10-2011 04:31 AM

Da bi smo nastavili u dobrom smeru, neka u praksu udje da se sto vise drzimo teme i ne ulazimo u nepotrebne rasprave, bice svima od koristi.
Posto moze biti zanimljivo, a vidim da "Jupiter 80" thread vec postoji, javno pozivam da neko otvori i thread o Nord Stage 2, uostalom mogu to i ja, pa da mu "udjemo u crevca" kad se vec toliko pominje... :)

Slazem se sa kolegom Misom Komnenicem, poredjenje baba i zaba i nije bas korisna stvar, ali zato nikome nije "zabranjeno" da otvori thread "nesto vs. nesto drugo" i iznese svoje misljenje. Naravno trebalo bi da se radi o koliko-toliko uporedivim stvarima. To bi moglo da bude mnogima od koristi, pa navalite, prenesite iskustvo i znanje...:da:

Sto se tice vasih kolekcija sprava i noviteta na tom polju, sticky "Sta posedujete od vijura" ceka nove postove, tu je i onako bilo malo noviteta u poslednje vreme.
Ako imate audio i video snimke vase muzike/produkcije/live akta, odeljak "Promocija vasih radova" je bolje mesto za to.
Za sva ostala "opustenija" i vise privatna misljenja "Pricaonica" je za to i osmisljena. 8-)

Idemo dalje...

Mishakom 01-10-2011 10:21 AM

Sasvim tacno . Postoje mesta i za pricanje ,kao i mesta za reklame.Subjektivni osvrti su medjutim ,dragoceni .

Mishakom 01-10-2011 10:24 AM

Postovi kao poredjenja izmedju srodnih sprava bi bili korisni, naravno ,ali su opet krajnje subjektivni i zasnovani na potpuno individualnim potrebama , kao sto vec rekoh, a licili bi na arenu :D

tuomas 01-10-2011 10:06 PM

Drugari,normalno je da ne treba svi da duvamo u istu tikvu... Vidite,ipak je krzw ovde imao dobru reklamu,jer smo pisali,i pisali,a to je dobro....sada ce prestati ovaj post da zivi,i mi cemo,preci na druge,gde cemo maziti i paziti jedni druge i sve sprave koje neko navede. Gluposti,a znamo se i svi imamo visoko misljenje jedni o drugima. Treba neki put biti zustar u emisiji :wink:

wladymeer 01-10-2011 10:48 PM

Biće da sam glup pa sam o Kurzweilu pisao iskreno a ne zbog kojekakve promocije :)

tuomas 03-10-2011 11:25 AM

Ma niko ovde nije glup,naprotiv :wink:

awacs 03-10-2011 12:15 PM

Po?ten i glup su braća.

tuomas 04-10-2011 11:31 AM

http://www.youtube.com/watch?v=q3vTNP2XPEc
Ovako zvuci jupiter 80 u kombinaciji sa nord stageom 2.

Moritz 04-10-2011 10:09 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 313790)

Samo napisis koji zvuk je sa cega, pa da znam cemu da se smejem tacno, posto su gudaci smehotresna olimpijada :rotfl:
Kad te vec neko placa da pljujes druge sprave onda barem sprave koje hvalis prikazi u pravom svetlu :confused:
Ovo postaje zabavno :grin:

tuomas 05-10-2011 10:11 AM

haha,Moritz lepo je sto si preslusao ovaj demo,i cenim to. Ali ja kao kompozitor ovog kratkog muzickog dela koji je jos uvek samo ne mixan demo,odlucio sam da su bas ti marcato stringsovi,tremolo str,timpani,horovi,itd,itd...najbolji za ovu kompoziciju. Cekam da cujem neko tvoje malo delo,ali sa orkestarskim instrumentima koje si bas ti snimio sa neke klavijature (nadam se da necu ostariti cekajuci). Da malo uvecamo smeh na toj smehotresnoj olimpijadi :rotfl::rotfl::rotfl:

Synclavier 06-10-2011 02:26 AM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 313790)

Hvala na angazovanju, ali mislim da ovaj post nije za ovaj thread, vac sam pisao o ovome.

"Baci" ga u thread o JP80 ili, jos bolje, u "promocija vasih radova" i - sve ok. Ovde, zaista i pored najbolje volje ne vidim da je u sluzbi teme.

Uostalom, jos je ranije OFF otvorio temu o JP80, tu su mnogi od nas (ukljucujuci i moju malenkost) rekli svoje utiske, a i tema koju si ti otvorio vidim da je i dalje aktivna, pa eto materijala za dalju raspravu i razradu.

tuomas 06-10-2011 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 313894)
Hvala na angazovanju, ali mislim da ovaj post nije za ovaj thread, vac sam pisao o ovome.

"Baci" ga u thread o JP80 ili, jos bolje, u "promocija vasih radova" i - sve ok. Ovde, zaista i pored najbolje volje ne vidim da je u sluzbi teme.

Uostalom, jos je ranije OFF otvorio temu o JP80, tu su mnogi od nas (ukljucujuci i moju malenkost) rekli svoje utiske, a i tema koju si ti otvorio vidim da je i dalje aktivna, pa eto materijala za dalju raspravu i razradu.

oket :wink:

Moritz 07-10-2011 09:53 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 313850)
haha,Moritz lepo je sto si preslusao ovaj demo,i cenim to. Ali ja kao kompozitor ovog kratkog muzickog dela koji je jos uvek samo ne mixan demo,odlucio sam da su bas ti marcato stringsovi,tremolo str,timpani,horovi,itd,itd...najbolji za ovu kompoziciju. Cekam da cujem neko tvoje malo delo,ali sa orkestarskim instrumentima koje si bas ti snimio sa neke klavijature (nadam se da necu ostariti cekajuci). Da malo uvecamo smeh na toj smehotresnoj olimpijadi :rotfl::rotfl::rotfl:

Ne padam na ovako jeftine provokacije :wink:
Niko nije komentarisao tvoj rad, nego kvalitet zvuka sto je inace tema koju si ti zapoceo na tvoju veliku zalost, jer do sada osim sebe samog nisi ubedio nikoga u tvoje smehotresne fantazmagoricne tvrdnje :rotfl:
Ajd prijatno, i od mene na ovu temu dosta :)

tuomas 08-10-2011 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 314019)
Ne padam na ovako jeftine provokacije :wink:
Niko nije komentarisao tvoj rad, nego kvalitet zvuka sto je inace tema koju si ti zapoceo na tvoju veliku zalost, jer do sada osim sebe samog nisi ubedio nikoga u tvoje smehotresne fantazmagoricne tvrdnje :rotfl:
Ajd prijatno, i od mene na ovu temu dosta :)

Vidis Morits,ti bi da budes poslednji,ali i ja bih :wink: ,jer sam zapoceo i red je da zavrsim . Znas,"coveku koji ne zna,silom mozes uzeti bilo sta,ali mu ne mozes silom dati nista". I dalje cekam da cujem nesto tvoje sa orkestarskim instrumentima,naravno ,na drugom postu,ne ovde :wink:

Kefa 17-10-2011 12:54 PM

?ao mi je ?to je aktivnost članova na ovoj ali i na par drugih tema,svedena na repliciranje Tuomasu,iako on to u većini postova indirektno i tra?i.Iskreno ,volio bih da se vi?e usmjerimo na rad sa PC3 serijom,na?e preformanse i sl.,kako bi razmjenom iskustava izvukli maksimum iz klavijature.
Ne?to razmi?ljam,lako bi PC3 K6 cijena mogla otići gore,posebno kada narodnjaci proku?e njegove mogućnosti,nebrisajuću memoriju,kvalitet semlinga i naravno "lakoću" tipke za sviranje ukrasa.
Upravo tipka na Kronosu 61,bi mogla odvratiti ovakve korisnike od kupovine novog Korga???

All times are GMT +1. The time now is 03:07 PM.