![]() |
Re: PT useri javite se
Quote:
sad je samo problem reverba.. :) Btw, hvala ti za juche, brate.. da tebe i kVu-a nema, ja bih nekoga zadavio.. hvala vam puno |
ja sam se prijatno iznenadio kada sam čuo svoje ranije mixeve sa rme 9632 na FF800... dosta drugačiji D/A. Dublji (po perspektivi), detaljniji.
|
Ja od kraja 80-tih koristim Steinbergove softvere. Trenutno sam na Nuendo 4, generalno gledajuci svaki od softvera je stvar navike. Veoma cesto se u drugim studiima susrecem sa PTL-om i ponekada moram da se zezam sa njim sto mi u principu neprija. Jednostavno logika rutina na koje sam navikao su steibrgovske.
Elem sta sam hteo da kazem, ako neko pocinje da radi i treba mu neki softver(pricam vise u pravcu audia nego midia) ja bih mu preporucio PTL iz mnogo pragmaticnih razloga a kao osnovno jer je taj sofver jednostavno postao standardan u studima celog sveta. Sto se tice midija on definitivno sepa za mnogim softverima, ali i taj problem je resiv, Logic komunicira sa PTL hardverom (mada ga odavno nema za PC konfiguraciju, sto je veliki problem). Iskren da budem kada bih sada trebao izabrati softver od pocetka odlucio bih se za PTL zbog standarda, a tek posle mozemo pricati i o drugim stvarima. |
Quote:
|
DaBear, naravno da sam se zajebavao za 240 kanala, potpuno se slazem sa tobom da su bolji mixevi ako se svede na razuman broj kanala, lakse se radi,mozes se lako izgubiti kad predje u toliki broj kanala da ne znas vise ni sta radis, ni sta si uradio. Ono jest tacno da produkcija napreduje, al nema te produkcije koja moze losu pesmu ili aranzman da popravi. Elem ko zna i ako je pesma ok i aranzman, sasvim je dovoljno i 32 audio kanala i nekoliko midi kanala.Jbga sta cu kad sam old school!
Long live Digi 001 |
1 Attachment(s)
Broj kanala?
Zivi bubanj do 16 (ne racunajuci tu perkusije, koje mogu da podignu za jos 4-8 kanala) Prateci vokali 8 po default-u (2 devojke po dve deonice, svaka 2 puta za L-R), a ako ima i muski, to je vec 12, pod uslovom da ne postoji treci glas u pratecim, pa to sve automatski dize za jos 6. Dolazimo potencijalno do cifre 18. Glavni vokal uglavnom 2 (posebno strofe, posebno refreni), ako ima i neki "c" deo, to je jos jedan. Onda se desi da se rade neki efekti vokala koji zauzimaju jos 1-2 trake u zavisnosti sta se radi. Bass- kanal (ako nema 2) Akustara (ritam) - 2 kanala (L-R) Par klavijatura, par elektricnih gitara i izracunajte gde smo. Otislo je vec mnogo kanala, a da se nije desilo nista posebno. Eto... EDIT: ******************** Hahahaa!!! Sedim ja, malo radim, malo kuckam i vratim se u projekat za koji sam danas radio pratece... Prebrojim... 20!!!!! :) |
A sto ostavljas ovaj tupavi program za Nokiu da ti se startuje sa systemom?
|
i ono desno pored njega..
|
Quote:
|
I rekli smo da se ovi koji rade u Cubendu ne javljaju jer samo provociraju:)
|
Quote:
Znas da ih saljem 200 dnevno... :) A i sistem mi je stabilan, sve radi, pa sto ne bi i nokia suite... :) |
Quote:
Moja, sigurno..... posto ne dobih izdanje za ovu godinu:( |
ili moja..
|
drugari, ko što sam već desetak puta pisao, kod mene je samo BG kontigent. Ko je u mimohodu, slobodnoo nek svrne, ima ih još.
|
lokal patriota dakle :p
|
o chemu vi? hahah
|
Odavno niko o tvom PT... :D
|
pa i pametno.. ne znam ni chemu moje premishljanje oko toga...
samo sam frustriran.. jel neko za pivo? :) |
http://www.steinberg.net/en/products...redetails.html
i Cubase 4 Studio nije lose resenje, a i ustedis dosta para... |
Quote:
Quote:
RM |
Quote:
|
Ja cu mozda s neba pa u rebra da se omastim jednim DIGI 002 rack-om, i obzirom da gledajuci moje projekte ja vidim da ja retko guram preko 48 kanala i razmisljam da se skroz prebacim na PT LE + Music Toolkit, bice mi neko vreme potrebno dok naucim da se snadjem u njemu ali Boze moj...Mada mi i Nuendo prilicno stabilno radi (sem drajvera za tascam us 122 koji se svicuju sa 44.1 na 48 khz i obrnuto kako im dodje)...A sad ovaj problem sa GUI-em sto imam to je problem do ploce (probao kod drugara koji ima istu plocu) tako da cu to da zamenim i cao...
@Hitman: Ako ti nesto koci itd sa Colosusom i ostalim VSTievima koji koriste Native Instruments Kontakt ili sta vec , probaj da instaliras NI DFD, odnosno nemoj da probas, instaliraj ga, ram memorija ni u ludilu ne moze sve to da izdrzi i treba ti NI DFD, sta vise preporucuje se sa vim pluginovima... |
zar taj dfd nije po defaultu ???
|
Quote:
nije, mora se instalira posebno, to je free plugin i skida se sa native instruments sajta...I vidis da radi tek kad dugme DFD na kontaktovom engine-u svetli dok sviras...Onda direktno cita sa harda a ne trpa u RAM... |
instalirao sam dfd, i ukljuchen je uvek.. jbg..
ma ne prave samo oni probleme.. evo sad poslednje shto sam radio je jedna rep/rege/hc pesma.. uhh.. :? oko 20 kanala gitara na strofi, i oko 8 na refrenu.. ez drummer za perkusije, i josh jedan ez za zivi bubanj koji upada u refrenu.. battery sa svim svojim iskorishcenim kanalima sa pun racku semplova.. trilogy koji pichi u strofi sa synth bassom (kao da malo vishe vuche na rege).. tps i par sax labova u strofi zarad malo lepshih brassova.. onda se malko ubrzava pesma (sa 80bpm na 100) i tu je sve zivo.. tj, elektrichne gitare, bass gitara, ez bubnjevi i perkusije.. i pochelo da zabada.. da jednostavno pada sx svaki put kad se loaduje.. i provalim da je do ez drumera i njegovih perkusija.. a one su mi davale bash ono shto sam zeleo.. neki sedmi pravac u celoj pesmi.. i onda sam morao njega da ugasim pre no shto se loaduje do 300 mb i tako da sejviram.. poshto nece ni da freezuje.. ma u kurac sve.. sad ne znam shta da radim sa perkusijama.. imam utisak da cu jebeno pocheti da snimam sve, da se ne smaram sa plugovima.. |
Quote:
Odsviraj sta ti treba i odma eksportuj i stavi ga...Ne znams ta da ti kazem... |
jbg.. stalno doradjujem i stalno menjam sve i svashta.. tako da to, nazalost, nije opcija.. iako je najlogichnije reshenje.. mada, nikad se ne zabode na istom mestu.. svaki put na nekom desetom..
|
Quote:
Pa i meni se zabada...Ali ja necu da predjem na PT zato sto ono zelim da radim u PT , najradije ne bih ni prelazio, nego posto ovi svi od preko sto radim sa njima rade u PT, pa da se ne kocim sa ogromnim kanalima da skidam i da mi salju, samo mi posalju PT projekat i da miksam u njemu...I plus zanimaju me neki RTAS plug-ovi...Tako da, videcu kad se budem domogo tog DIGI 002-jke posto ga dobijam na poklon... |
Quote:
Pa ljudi MORATE REALNO da znate sta mozete da ocekujete od kompjutera!!! Sazto (kao sav normalan svet) ne snimas sve u audio, kad si nacisto sa zvukovima i aranzmanom. Ako ti ne radi, opet imas midi, pa usnimis ponovo. Zapanjen sam kako svi trpaju po deset-petnaest soft sintija / samplera, pa 100 midi kanala pa 100 audio kanala, pa sendovi, pa efekti pa ovo ono...a sve na ZBUDZENOM PC-ju koji cak nije pravljen posebno za muziku!!????? Lako je izotvarati 100 pluginova i sintija...ali ne moze to tako. Od davnina se PLANIRALO usnimavanje, miksanje itd, itd...!!! A kod nas - samo krkaju!!! Plus - "domaci" try-before-you-buy software - NIKAD NEZNAS STA JE PRILIKOM "Kakovanja" sjebano !! Prestanite da se zanosite idejom da je obican / sklepani PC isto sto i studio.:mad: |
Quote:
|
Quote:
Ja nemam apsolutno nikakvih problema sa zabadnjem da je ono toliko kritichno da ludim...Sem onoga sto sam se zalio sa grafikom, al to je zato sto plocha nije kvalitetna, i to cu zameniti i cao...Ja ne mogu da opteretim kompjuter toliko i sa najjachim projektima koje radim, tako da sam ja sasvim zadovoljan onim sto imam :) Jos kad mi stigne Digi 002, u la la...:) |
Quote:
Ako sam te dobro razumeo, slazem se sa ovim sto kazes. Ja sam ranije bio podlozan problemu : "Hmmm... dobro je, mada nisam siguran... to cu kasnije, neka ga za sad ovako..."... jedno, drugo, trece, pa posle ispadne 70% projekta "neka ga za sada ovako..." :) Neodlucnost i nespremnost da se donese "definitivna" odluka je cest problem i to vidjam kod mnogih, a mislim da je to pogresno... (pod navodnicima je zato sto ne mora da bude definitivna...). Ne radi se tu uopste o PC-u da li on moze, ili ne moze... moze u zavisnosti kakvi se VST-i, ili plugovi koriste. VST-i karaju RAM, a plugovi CPU (obicno). Tj. VST-i koji sami generisu zvuk karaju CPU, a oni koji citaju sopstvene samplove RAM. Jos niko nije ucitao recimo 3 full BFD-a sa DeLuxe samplovima sa 128 layera, jer je sasvim dovoljan jedan takav drum kit da ozbiljno optereti RAM na mashini sa 3 GB, bilo da je ona PC, MAC, brendirani PC, ili nesto trece... Ne moze da se sipa 2L u flasu od 1L, bila ona zlatna, ili plasticna. Ipak... uopste se ne radi o tome... RADI SE O ODLUCI. Moguce je da i ja gresim, ali ja ne volim milion stvari na foru "kasnije cu to, neka ga za sada". Kada mi arr. dodje u odredjenu fazu, postavim sebi pitanje: -Jel? O.K. taj bubanj? Jeste? Vozi kanale bubnja u wav... Cuvam midi kanale u folderu koji obicno imenujem "kanta", pa ako se kasnije ipak predomislim, midi je tu i vracam se na doradu. -Jel? O.K. taj synth? Jeste... Pichi u Wav... midi traka se opet cuva u "kanti".. Ne kazem... mozda je moj pristup pogresan, ali... meni je lakse od kada tako radim... Uostalom, sta kada se snima gitara, "zivi" bass, zivi bubanj, truba... nema cak ni midi trake da se vratis unazad :) |
da, jbg.. al ako vec radim neke stvari u midiju, znam da hocu josh da dosnimim da tweekujem synthove.. da ako sam odradio dobar ritam, kojim sam zadovoljan.. da ne moram da se drkam oko njega da bih ga samo malko promenio..
iz istog razloga ne shaljem kao vecina vas bubnjeve u grupe pa da onda tako kontrolishem.. nije mi trip.. vishe volim da imam trista kanala i da nateram sebe da se potrudim jbg.. |
Quote:
|
znam, radim ponekad to, samo ako mi je potreban taj napumpani zvuk.. al mi ne treba tako chesto.. tj, to radim samo radi efekta, a vako.. pff.. vishe volim da dishe mix
|
Quote:
sto smarate coveka? vidis da ima svoj fazon...razmisljanja...rada....miksanja...ne zeli da se utopi u masu koja sve radi isto...:rolleyes: |
apsolutno.. iako je bilo sarkastichno.. nije da necu, nego ne zelim.. nemam potrebu..
pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 02:31 PM. |