Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   strahote na "banji 2008" (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23235)

Max 05-06-2008 07:23 AM

Re: strahote na "banji 2008"

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 207244)
NE NE NE!!!! Nisam u organizaciji Suncanih Skala!!! Nadam se da si se salio,
jer za mene to moze da bude jednako uvredi!!!!...

Onda izvinjenje sa moje strane , jer imam drugacije informacije ......

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 207244)
Hvala Svevisnjem, pa je Budva ove godine na "zivo" sto ce makar malo da smanji prisustvo neznalica i slagaca loopova, kojima svaka cast, ali ne moraju bas svuda da budu, i da se hvale kako su fantasticni aranzeri i ultimativni producentski timovi......

Sta se na kraju desava sa Budvom ??? Znam da se pominje gdin Stupar , Djelo Jusic i Niksa .... ali nigde sajta , nigde informacije ????

Kad je to ? Da li ce neko da prenosi kod nas uopste ???

Pozdrav

"7" 05-06-2008 08:33 AM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 207283)
... ali ono sto sam planirao je rad na radio emisiji. Ideja je da se ljudi ponovo na neki opet drugi nacin vezu za radio (umesto tv-a) i stvoriti neku emisiju koju ce slusati svi oni koji cene kvalitetnu muziku (kojih svakako ima dosta), jer samih stanica koje imaju tako nesto je jako malo. (u odnosu na one druge) Sam novac koji bih ja zaradio tu, nije bitan koliko bi mi znacila cinjenica da tako nesto uspe, naravno i zato sto sam ja to radio, ali pre svega bi mi znacila cinjenica da postoje ljudi koji i dalje cene neke druge vrednosti. Eto, to nije neka velika stvar, ali se moze zvati nekom malom borbom protiv neuskusa...

... od toga leba nema... mislim sjajna ideja, ali da bi je ostvario moras prvo sebe uzdici na nekom drugom polju tj. moras se baviti necim drugim, zaraditi lepu kintu (ili da se udas dobro :D ), a onda iz patriotizma i ljubavi prema muzici ostvariti tu ideju. Pogledaj samo koji radio dobro zaradjuje pa vidi ko je vlasnik i sve ce ti biti jasno...
... a i onda, pitanje da li ces biti shvacen... jer ono sto je za tebe kvalitetno za nekog drugog je krs... kvalitet je relativan pojam... evo recimo sedim ja preksinoc sa zenom i ona ustane i pusti Nedeljka Gedzu.. ovaaj Baju... i sad, mene taj covek stvarno zabavlja jer kad mu cujem glas ja pocnem da se smejem... al' ne lezi vraze... ako bi ukinuo njegov glas iz nekih (naglasavam - nekih) pesama, dobio bi odlicnu poprok/dance jbm li ga pesmu... s druge strane covek ne falsira (glas i nacin pevanja ne komentarisem)... i sta sad da radimo? da li je to nekvalitetno? ili samo los izbor kompozitora kome ce da proda pesmu :wink: :banghead: ...

Muzika generalno i nije kriva u vecini slucajeva. Mnogo veci krivac je tekst, jer danas svako moze da nalupa svasta i da to pusti u promet. Jezik je zloupotrebljen do bola, psovke, nedolicno ponasanje i velicanje sebe, droge, kurvica, para... su usle u bon ton...

korenjak 05-06-2008 09:45 AM

Ej ja bio u banji na tom festivalu jedno vece.

zapravo isao sam na proslavu 10 godina mature, pa sam doso jedno vece ranije.......

...ali stigao sam samo na vaya con dios...

evo utisaka :

bubanj se cuo 20 metara od bine....a ostali deo benda mogao si cuti samo oko si najvise 10 metara od bine....

a bilo je par iljada ljudi.....pa ti pridji....

ovi sto su bili pjani vikali su kako je sdo jaja.....valjda im se pojacao sluh od alkohola....sve u svemu tuzno....

sebicno su napravili zvuk da ide kako treba za tv...la za raju skurcali dva tri svadbarska elektovojsa ili sta vec.....

tuga...

prosle godine je bila ceca e tad je bato gruvalo.....
bio je i Toto Kotunjo ali je smorio za medalju...

ima inace dva festivala jedan narodni ...i jedan zabavni

bilo je krsh pevaca i prosle godine...ove god nisam gledo ...nem tv...a nisam stigo da odem u banju kuci...

pozz

Oggy 05-06-2008 10:14 AM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 207283)
Slazem se, tako da bi mogao i ti sledeci put umesto "stariji" i "mladji", jednostavno da napises "@master29" i "@dexyco", ne treba necije konkretne greske generalizovati i pripisati i drugima... ;)

Iskren da budem, nisam bas mislio na vas dvojicu. Mozda pomalo, posto ti jesi "mladji", a master29, jeste "stariji" (a na mastera sam malo mislio i pod onim "cast izuzetcima", posto je jedan od retkih koji je nesto rekao povodom svega konkretno...), ako pogledamo uopsteno, ali se nije post odnosio na vas.

Nemam ja problem ni da budem konkretniji, ali sam ovako napisao samo zato sto nisam raspravu hteo da svedem na "licni" nivo, posto to i nije tema, a nema ni smisla, a i nisam hteo da ispadne da prozivam bilo koga, jer mi to i nije namera.

E sad...Nisam mogao da ti kazem "Nemoj da se prepoznas", ali pretpostavljam da i to spada u tu mladalacku ishitrenost ;)

Samo opusteno :wink:

Oggy 05-06-2008 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 207288)
Sta se na kraju desava sa Budvom ??? Znam da se pominje gdin Stupar , Djelo Jusic i Niksa .... ali nigde sajta , nigde informacije ????

To su ti ljudi. Niksa radi sa orkestrom.
Mislim da ove godine nije bilo konkursa, verovatno zbog toga sto su ljudi zvali pevace za koje veruju (mislim... "veruju"... Slao se demo snimak, ali opet, na poziv) da ce imati dobre pesme i koji dobro pevaju uzivo, posto je festival potpuno "ziv".
Kad se predavala pesma, morali smo da predamo i partiture za orkestar. Ne secam se da je bio neki striktan rok, posto sam ja to relativno skoro predao (prosle nedelje), mada smo demo slali krajem Aprila.

Ljudi su za sada prilicno reseni da to uspe i koliko sam uspeo da vidim, vrlo savesno se postavljaju prema poslu.
Ispostovali su sve dogovore i uslove unapred, sto je retkost u ovom poslu.

Iskreno se nadam da ce sve proci kako treba i bilo bi mi izuzetno drago da im uspe ovaj pokusaj uspostavljanja zivog festivala na ovim prostorima.

Festival je, koliko ja znam 28. , 29. , i 30. Juna

Quote:

Originally Posted by Max (Post 207288)

Kad je to ? Da li ce neko da prenosi kod nas uopste ???

Vidis... To mi je promaklo da pitam... :confused:

HeatMan 05-06-2008 11:32 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 207301)
Iskren da budem, nisam bas mislio na vas dvojicu. Mozda pomalo, posto ti jesi "mladji", a master29, jeste "stariji" (a na mastera sam malo mislio i pod onim "cast izuzetcima", posto je jedan od retkih koji je nesto rekao povodom svega konkretno...), ako pogledamo uopsteno, ali se nije post odnosio na vas.

Nemam ja problem ni da budem konkretniji, ali sam ovako napisao samo zato sto nisam raspravu hteo da svedem na "licni" nivo, posto to i nije tema, a nema ni smisla, a i nisam hteo da ispadne da prozivam bilo koga, jer mi to i nije namera.

E sad...Nisam mogao da ti kazem "Nemoj da se prepoznas", ali pretpostavljam da i to spada u tu mladalacku ishitrenost ;)

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 207285)
Kakva crna zal za mladost,pa ja sam u najboljim godinama,tek 37 pozz:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rot fl:to sto sam u muzici,koliko pojedini clanovi foruma imaju godina e to je vec druga stvar.Pozz

imam otprilike godina koliko je i mirko u muzici, i kapiram da je post bio upucen meni i ss-u.. ne kapiram samo, zashto.. ono, iskljuchicu se iz teme ako smetam.. tj, nisam ni hteo da se ukljuchujem dok niste dotakli temu koja mi je veoma bliska..

@dexyco: tachno si shvatio na shta sam mislio.. znam da se radi na tome (kao shto reche max) ali mora kampanja biti malo agresivnija.. eto to je moje mishljenje..

Oggy 05-06-2008 11:52 AM

Quote:

ali sam ovako napisao samo zato sto nisam raspravu hteo da svedem na "licni" nivo, posto to i nije tema, a nema ni smisla, a i nisam hteo da ispadne da prozivam bilo koga, jer mi to i nije namera.

Please, citajte sta sam napisao. Tema je mnogo opsirnija od bilo koga ponaosob, te da sam hteo da prozovem tebe ili Slowstara (???), to bih i ucinio. tj. nema to veze ni sa tim da sam ja hteo.
Pricamo o stanju u muzici, ne o pojedincima i voleo bih da me tako i razumete, jer sam upravo to i napisao.

HeatMan 05-06-2008 12:58 PM

nisam se ni osetio prozvanim nego kao smetnja..

aj pusa

master29 05-06-2008 02:05 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 207315)
imam otprilike godina koliko je i mirko u muzici, i kapiram da je post bio upucen meni i ss-u.. ne kapiram samo, zashto.. ono, iskljuchicu se iz teme ako smetam.. tj, nisam ni hteo da se ukljuchujem dok niste dotakli temu koja mi je veoma bliska..

Vidi ga sad,ma ja sam se zajebavao apropo mojih godina,ni u jednom momentu nisam imao nameru da bilo koga umesam u pricu.Sale kakvo crno iskljucivanje iz teme,ne kapiram te kome smetas.Nemo seres:wink:

master29 05-06-2008 02:10 PM

Quote:

Hvala za "cast izuzetcima" mogu ja jos neku pricicu,hahaha,al cu vas smoriti posto su mlogo dugacke.:DPozz

Oggy 05-06-2008 02:46 PM

Ispravka za Budvu...
Konkursa je ipak bilo... :)

Evo, nasao sam i link

http://www.copyright-budva.com/festival/konkurs.php

HeatMan 05-06-2008 03:25 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 207340)
Vidi ga sad,ma ja sam se zajebavao apropo mojih godina,ni u jednom momentu nisam imao nameru da bilo koga umesam u pricu.Sale kakvo crno iskljucivanje iz teme,ne kapiram te kome smetas.Nemo seres:wink:

hahahah.. posle se ja tripujem? ajd bre, ti si me bar upoznao.. nisam se uvredio.. reakcija je bila na ogijev post o tome kako se mladi trude da izgleeadju starije ovde a starije puca nostalgija.. elem, nisam se uvredio, samo sam lepo pitao.. da li smetam pa da idem.. :)

poshto je ogi tako reagovao..

mada,realno.. ne znam zashto.. :)

poz

master29 05-06-2008 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 207355)
hahahah.. posle se ja tripujem? ajd bre, ti si me bar upoznao.. nisam se uvredio.. reakcija je bila na ogijev post o tome kako se mladi trude da izgleeadju starije ovde a starije puca nostalgija.. elem, nisam se uvredio, samo sam lepo pitao.. da li smetam pa da idem.. :)

poshto je ogi tako reagovao..

mada,realno.. ne znam zashto.. :)

poz

Matori,nisi Ogija ukapirao,decko je lepo izneo svoj stav nista lose u tome nema,veruj mi.Pozz

Oggy 05-06-2008 03:42 PM

Samo treba pazljivo (ili uopste...) citati...

HeatMan 05-06-2008 03:57 PM

ako vec treba pazljivo chitati onda skapirajte da se nisam naljutio, POBOGUU! :) :) :) :)

ajde vratite se na temu da nas ne proteraju odavde.. :D

poz

korenjak 05-06-2008 03:59 PM

ja pisah malo o temi al niko ne primeti!
:shock:

Max 05-06-2008 04:50 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 207347)
Ispravka za Budvu...
Konkursa je ipak bilo... :)

Evo, nasao sam i link

http://www.copyright-budva.com/festival/konkurs.php

Auuuu , ala su ga sakrili :D :D :D

JA sam pricao sa Stuparom jednom , i znam da im je falilo pevaca iz Srbije jer niko nije hteo da ide tamo , zbog jasne " mediteranske " orjentacije .... i znam da su hteli iskljucivo imena i da su zvali Extra Nenu , Kemala Montena , Zeljka Samardzica i sl ..... sto je meni sve delovalo na zesci smor ..... od tada nisam imao kontakata .... ta ko da ko zna sta se od svega toga desilo ....

Za Lejlu znam jos od pocetka maja ......

Pozdrav

Oggy 05-06-2008 05:04 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 207376)
niko nije hteo da ide tamo , zbog jasne " mediteranske " orjentacije ....

:rotfl:

pratite festival... :D

Razmisljao sam da ubacim galeba na pocetku, ne bi li pomalo asociralo na "mediteransku pesmu"... :)

Max 05-06-2008 05:22 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 207380)
:rotfl:

pratite festival... :D

Razmisljao sam da ubacim galeba na pocetku, ne bi li pomalo asociralo na "mediteransku pesmu"... :)

Pa ne ... s' jedne strane je super koncept zive svirke .... ali Meri Cetinic , Zeljko Samardzic i Extra Nena .... kome to jos treba .... ako su hteli San Remo .... zasto insistirati na mediteranskom stilu ??? Zar nemamo Splitski festival :D

Dobar je potez za prvo vece , gde su pozvali sve pobednike festivala na revijalno vece i tako pokazu kontinuitet sa starom Budvom ( koja bas i ne postoji :rolleyes: )

Pozdrav

dexyco 05-06-2008 06:01 PM

Quote:

Originally Posted by 7
... od toga leba nema... mislim sjajna ideja, ali da bi je ostvario moras prvo sebe uzdici na nekom drugom polju tj. moras se baviti necim drugim, zaraditi lepu kintu (ili da se udas dobro :D ), a onda iz patriotizma i ljubavi prema muzici ostvariti tu ideju. Pogledaj samo koji radio dobro zaradjuje pa vidi ko je vlasnik i sve ce ti biti jasno...
... a i onda, pitanje da li ces biti shvacen... jer ono sto je za tebe kvalitetno za nekog drugog je krs... kvalitet je relativan pojam... evo recimo sedim ja preksinoc sa zenom i ona ustane i pusti Nedeljka Gedzu.. ovaaj Baju... i sad, mene taj covek stvarno zabavlja jer kad mu cujem glas ja pocnem da se smejem... al' ne lezi vraze... ako bi ukinuo njegov glas iz nekih (naglasavam - nekih) pesama, dobio bi odlicnu poprok/dance jbm li ga pesmu... s druge strane covek ne falsira (glas i nacin pevanja ne komentarisem)... i sta sad da radimo? da li je to nekvalitetno? ili samo los izbor kompozitora kome ce da proda pesmu :wink: :banghead: ...

Muzika generalno i nije kriva u vecini slucajeva. Mnogo veci krivac je tekst, jer danas svako moze da nalupa svasta i da to pusti u promet. Jezik je zloupotrebljen do bola, psovke, nedolicno ponasanje i velicanje sebe, droge, kurvica, para... su usle u bon ton...

Nemoj tako, sinoc mi drugar u poruci napise "ljubim te, volim te" (kucao covek u polusnu i istripovao da odgovara curi), pre toga drugi lik pomesa moj nov br. telefona sa brojem njegove cure, kako je krenulo radicu emisiju za gej populaciju... :shock: :banghead::rotfl:
Ne znam, mnogi mi kazu da od toga nema nista, pogotovo finansijski, dok mi neki kazu da ipak probam. Sta ga znam, pokusacu nesto da izvedem, no svakako necu pustiti da radim po sablonu ili da zavisim suvise od nekog. Znaci sam moram da jurim sponzore (postadoh sponzorusa :D) itd... Baja ko Baja, ne znam sta mi je simpaticnije - slika ili ton. To sto valja je uglavnom muzika, a i to je pozajmljeno od drugara sa bliskog istoka. Nego, ajd ovi nasi sto pevaju to, ipak smo mi bili 500 god pod Turcima, ali kad sam video francuski "turbo folk", to je tek bilo ludo i nezaboravno... :rotfl:

@korenjak

Videh, no kako se cini, nikome to nije bilo cudno, takoreci, takav postupak organizatora je bio ocekivan... :D E, blago nama kad sve to postaje normalno...

Quote:

Originally Posted by Oggy

Hehehe, pa sad, koliko vidim na ovoj temi se niko nije pojavio osim mene na koga bi ovo moglo da se odnosi. Vidi ovako, vec sam ti jednom prilikom rekao da stvarno nemam razloge za dokazivanjem i slicnim stvarima, vec jednostavno razmenjujem misljenje i na taj nacin ucim od onih koji imaju vise iskustva. ;) Sto se ishitrenosti tice - nije u pitanju ona, niti sam ja uvredjen, jednostavno sam dobronamerno shvatio tvoj post i prihvatio savet da se manem price "neko i niko", i da malo vise obratim paznju na ono "ja". Ipak, oni koji nisu u poslu, ne znaju ko se bori za sta, pa se koriste zamenicama umesto licnim imenima, tako da ipak moras i to da razumes... :)

Oggy 05-06-2008 06:19 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 207387)
Pa ne ... s' jedne strane je super koncept zive svirke .... ali Meri Cetinic , Zeljko Samardzic i Extra Nena .... kome to jos treba .... ako su hteli San Remo .... zasto insistirati na mediteranskom stilu ??? Zar nemamo Splitski festival :D

Dobar je potez za prvo vece , gde su pozvali sve pobednike festivala na revijalno vece i tako pokazu kontinuitet sa starom Budvom ( koja bas i ne postoji :rolleyes: )

Pozdrav

Pa rekoh ti da je to bila samo prica sa pocetka.
Ono sto sam poslao tamo je daleeeeeeko od "mediterana"... :D

Max 05-06-2008 06:40 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 207400)
Pa rekoh ti da je to bila samo prica sa pocetka.
Ono sto sam poslao tamo je daleeeeeeko od "mediterana"... :D

Nadam se da nisi jedini 8-)

Sad su me zvali drugari iz CG ...... izgleda da program vodi Oliver Mlakar :shock: :D

Pozdrav

Arthur 05-06-2008 06:59 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 207402)
Nadam se da nisi jedini 8-)

Sad su me zvali drugari iz CG ...... izgleda da program vodi Oliver Mlakar :shock: :D

Pozdrav

lepo vam ja pricam ljudi, komunizam je tu, iza vrata, samo ceka svoj tren povratka :da:

Oggy 05-06-2008 07:39 PM

Moracu da kazem Lejli da se pripremi, mozda bude i kviz...
Ja cu uloziti Kviska na nju... :D

slowstar 05-06-2008 09:13 PM

Kod nas je sve, (sto kaze moja pokojna baba) "na ludu kisa, na ludu susha"
Ne znam zasto imate "a priori" protiv da postoji i festival sa zivim bendom, na kome ce i "matorci" moci ponesto da otpevaju, pa makar i bilo sladunjavo...
Po mom skromnom misljenju, San Remo je bar po zvuku, aranzmanima i u vecini slucajeva pesmama, daleko najbolji festival u nasem bliskom okruzenju.
Ne sastoji se savremena muzika samo od "morona" koji na bini rade sve, sem da pevaju, i od grupa, koje su celu svoju karijeru bazirali na zaj...nciji
a takvih ima dosta, mozda i suvise. sta moze da bude lose u jednoj, na primer "klavirskoj baladi" koju bi otpevala neka pevacica koja to ume da radi? (malo ih je, ali postoje...)
zasto bi sve numere morale da se sastoje od "Stylus RMX" ili BFD, ili ne znam vec kakvih loopova, lose isprogramiranog sint bassa na kobajagi "analognom sintu", pogresno vodjenih glasova u harmoniji i pratecim vokalima, uz suludo koriscenje antaresovih proizvoda i "Melodyna" i sa "zali Boze" gudacima sviranih na "dallape" nacin, po "harmonijama Bato!!"
a pri tom koriscena Vienna ili EWQL,(takodje zali Boze) ili ne znam vec sta, i to se proglasilo kao "moderna, uspesna produkcija, puna mladalacke svezine"
Opet ja gorak, al' sta da radim, mator sam i depresivan, ali nemojte zameriti, nikom ne smetam, jer nisam vise "u igri", bar ne na taj nacin.
To da su momci (organizatori) iz CG malo suvise poceli da insistiraju na nasoj "zapadnoj braci" za koju misle da su prirodno nadareniji i mnogo bolji od nas sa ovih prostora, to nazalost stoji, pogotovo ako su ranije navedeni likovi koji ucestvuju u realizaciji tacni...
Pozdrav, svima mnogo uspeha!

Oggy 05-06-2008 10:40 PM

U nacelu se slazem sa vama, jedino sto vam argumenti nisu adekvatni i to je jedino sto bih osporio.
Ne vidim nista lose u koriscenju savremenih sredstava, zarad nekog validnog rezultata...
Opet, ako sredstvo postane "izraz", dolazimo do problema o kome drobimo vec ne znam koju stranu...

Licno me je bas briga da li bubnjar svira DW ili Ludvig, ako to dobro zvuci.
Isto tako mi nije bitno da li je to ziv bubnjar ili BFD, sve dok se cuje onako kako sam to zamislio. Cak mi je ovako mnogo lakse, jer sve sviram sam na snimcima koje radim, osim u vrlo malom broju slucajeva, kada mi treba neki klavir, rhodes ili hemond, sax, truba, odsvirani manirski. Onda zovem ljude koji su "to", da to i odsviraju.
Ali to je mozda 3% na godisnjem nivou.
Sve ostalo radim zahvaljujuci tehnologiji koja mi omogucava da ono sto cujem "u glavi", projektujem u zvuk i ne vidim u tome nista lose.
Na kraju, i mnogo slavniji kompozitori su u ono vreme koristili pero, mastilo i papir, ne bi li svoje kompozicije zapisali, a slozicete se da se jos niko nije rodio sa nekim od tih "pomagala".
Samo su okolnosti malo drugacije i tehnologija je uznapredovala.
Dolazimo do sustine...
I dalje, za sve sto ne valja nije kriv softver, PC, MAC, tehnologija, vec COVEK.
Kad mi nesto ne zvuci dobro, ne krivim zvucnu karticu, vec sebe.

Za los muzicki ukus i losu muziku, nisu krivi niti festivali, niti "klinci" ili "matorci", vec su krivci svi oni koji se muzikom bave. KAda bi se svako od nas maximalno potrudio i dao sve od sebe, male su sanse da bi stanje bilo ovakvo.
E, zato kazem, da nisu krivi samo oni koji sranje prave, vec i oni koji ne rade nista da bi to promenili. Da postoji alternativa, svi bi pre birali bolje, nego losije, ali na zalost, ta alternativa nije bas mnogo jaka...
I to je krivica svih nas, bez izuzetka.

dexyco 06-06-2008 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
E, zato kazem, da nisu krivi samo oni koji sranje prave, vec i oni koji ne rade nista da bi to promenili. Da postoji alternativa, svi bi pre birali bolje, nego losije, ali na zalost, ta alternativa nije bas mnogo jaka...

True...

paki 06-06-2008 01:35 AM

Koliko znam, pobednik prvog ciklusa emisije 3k-dur se itekako pokazao i dokazao pevajuci. http://ru.youtube.com/watch?v=apI8QXorwrI Album koji je trebao da usledi kao nagrada i koji je trebao da bude snimljen,NIKADA nije snimljen, jer je decko odbio da peva "nasto komercijalnije" i hteo da peva ono po cemu su ga i zapazili i ukazali mu poverenje i na osnovu cega je na kraju krajeva i pobedio.Sta bi mi koji znamo da isti covek poseduje izuzetan kvalitet i profesionalnost trebali da radimo?Da bojkotujemo sve televizije i radio stanice dok ne pocnu da ga pustaju?Da bojkotujemo ekipu iz velikog brata(i njihove devojke) za koje nemamo pojma kako i zasto su se tamo uopste pojavili i zasto se stalno vrte SVUDA a ocigledno je da pobedniku iz 3k dura nisu ni do kolena?Da nije slucajno njihovo vacarenje u WC-u dokaz njihovog izuzetnog muzickog zalaganja?.....da se ne lazemo ovde,znam barem pedeset pojedinaca i bendova koji vrede i rade ali nemaju da PLATE sve ono sto nije muzika, pa samim tim nemaju ni medisku podrsku,pa samim tim, ne moze ni da ih cuje siri krug ljudi.Njihova muzika nije tra-la-la za na prvo slusanje, i par pojavljivanja u raznim marginalnim emisijama su nedovoljna za bilo sta sto bi ih sire afirmisalo.Neka lepo oni ostali,koji su odlucili da budu "zvezde" i imaju sredstava da tako i zive nastave po svom,niko im to u ovoj zemlji koja ima mnogo vece probleme od opste kulture ne brani ali.....da li ce uspeti sve da nas ubede u svoj talenat,znanje,umesnost,profesionalizam....bili bi ipak pusti snovi.Ukusi jesu raznovrsni i to neki u svetu umetnosti veoma vesto koriste(naravno za svoj gros) ali ispricati notama nekome zaista uverljivu pricu je iskustvo koje se ne kupuje parama,silikonima,vezama,poznanstvima.....kada to shvate ove nase zvezdice mozda i potraju duze od svog budjeta za usiljeno emitovanje.Posto ne bih da se raspravljam sa bilo kim ko je tome vican,ovim postom bih i zavrsio na ovoj temi.Pozdrav

master29 06-06-2008 02:44 AM

Apropo pobednika 3k-dura evo procitaj lakijev post ima mnogo istine u njemu.

http://www.rumski.com/forum/showthre...ht=subjektivno

E sad sto se tice tih dobrih bendova,moraju da se necega odreknu,svi se mi godinama odricemo zarad skupih sprava,instrumenata,mikrofona itd.Mislis li da pola foruma nije moglo da sedne u skupe automobile i da se kurci po gradu,moglo je dosta njih al su kupovali sprave da bi mogli dalje da rade i stvaraju.Zasto ti ovo pricam,ne mogu bez dinara da sede skrstenih ruku i da vicu ko kalimero"to je nepravda"moraju da uloze u sebe da bi im se vratilo,to je normalno u svakom poslu ne samo u nasem.Pozz

Oggy 06-06-2008 02:58 AM

Da ne pominjem da je taj momak, pobednik prvog 3K dura, potpuno neharizmatican, neoriginalan i neaktuelan (ovo nista licno, cisto profesionalno zapazanje).
U najmanju ruku je promasio epohu i kasni jedno 30 godina opusteno sa stilom.
NARAVNO da niko to nece da snima, niti objavljuje. To moze da prodje po nekim kafanama, gde je vreme stalo, a okupljaju se ljudi sa svojih 40-50 godina i secaju se "lepih vremena".

To nije bas primer koji bi mogao da se upotrebi za bilo sta u ovom razgovoru, osim kao potvrda da je alternativa jako labava....

HeatMan 06-06-2008 04:27 PM

uh oh uh oh.. chuo sam josh jedan jako jako zanimljiv trach (iz prve ruke) shto se tiche v banje.. aj chekacu da se smiri malo situacija, pa cu onda da ispricham..

uglavnom je preko veze upad, pa onda ne potpisani autori i pobde itd...

idekius 07-06-2008 01:16 AM

Poslednjih par postova nije obrisao Oggy, vec ja...
Prekinite sa raspravama, peckanjima i bockanjima i nastavite u normalnom smeru, inace sledi katanac na temu!
Da podsetim... radi se o festivalu u Vrnjackoj Banji...

Arthur 07-06-2008 12:30 PM

ok, prica je definitivno zavrsena, sto se banje tice jos odavno. Lock.

All times are GMT +1. The time now is 01:53 AM.