Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Bezobrazno blokiranje popularnog videa od 50 miliona pregleda - Pilici (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47539)

BlasterMaster 10-07-2015 04:38 PM

Re: Bezobrazno blokiranje popularnog videa od 50 miliona pregleda - Pilici

eeee... secam se kad je djnick izbacio ovde na forumu reklamu/post za video pilici jos mozda 2011ili 12 i secam se da je tad video imao mozda 500 pregleda ako ne i manje, meni je odma na prvu loptu bilo dopadljivo, odmah sam poslao jednoj drugarici koju zezam da je pilishtorac :D... a sad ta pesma cepa 50 miliona... svaka cast dj nicku! iako ga ne poznajem ima i moju podrsku...

iskreno se pitam, da li bi doticna "interneshnl kompanija" idj vidiouz pokrenula takvu neku odmazdu za klipove koje nemaju vise od par hiljada pregleda, posto se ovde iz aviona vidi da je u pitanju klasicna otimacina, u smislu, toliki auditorijum ne sme da ostane na tudjem kanalu da neko drugi zaradjuje... bas se pitam dal bi se ceo spor digao da su ti pilici ostali na tih 500 pregleda... smh...

@vasa mislis james cameron...

awacs 10-07-2015 04:47 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 367023)
pa i ta selin dion komparacija mi ne stoji - taj film je uzeo višestruko više para nego celin dion u celoj karijeri. Opet, ta pesma teško da bi bila baš toliko popularna da se nije tako ciljano i programski oslanjala na film. Iako je Celin imala svojih hitova i ranije.. nažalost

Možda nisam bio jasan: ovde se ne radi o nekom Miletu kog je Dizni angažovao da „uradi video sa likovima Miki Mausa, Šilje itd...“ (kako tvrde ove iDJ hadžije) nego o nekome ko je od strane autora filma/igrice/čegagod angažovan da komponuje muzičku numeru za igricu. Čovek je usput uradio i video sa likovima iz igrice, to je sasvim druga priča.

Jesi li uopšte pogledao pomenutu alternativnu verziju koju je linkovao @pecass? Ljudi su uradili look-alike pesmu (što je legitimno) i odlučili da BLOKIRAJU ORIGINALNU PESMU (a ne samo video, kako su napisali). Mislim, dno. Ua!

@BlasterMaster: Jeste James Cameron, uvek sam kuburio sa imenima :)

Pozdrav,

Vasa

Arthur 14-07-2015 04:27 PM

ovog puta je izostao brz, korektan i iscrpan odgovor?

DADDY Z 19-07-2015 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by IDJVideos d.o.o. Beograd (Post 367001)
INFORMACIJE O PROJEKTU PILIĆI

Povodom novonastale situacije...

...kao autoru i vlasniku Pilića.

U Beogradu, 09.07.2015.

Kasno ste se setili.To je trebalo odmah regulisati a ne sad ovako.Čovek je autor materijala u svojim klipovima.Koristio je samo likove čiji nije autor a koji po mom viđenju stvari potpadaju pod kategoriju fran?ize i za to bi trebao da se napravi neki deal između vas.E sad, kapiram da ste vi imali vi?e koristi od njegovih klipova(promovisanje brenda) nego ?to je on od va?e igrice i sa te strane bi bilo fer da ga ostavite na miru.
Bilo bi lepo i da saznamo na koji način je čovek bio plaćen-u vidu honorara ili procenat od prodaje?Da li je uop?te bio plaćen?

Posebno bih DJ Nicku poručio da ne treba da brine oko ovoga ako se uzme u obzir da su milionski klipovi na tjubu njegovih ruku delo.Čak i da klip bude skinut, Nick će kao takav kreativac nastaviti da stvara masovno gledane klipove.Drugima koji nisu tako kreativni ne ostaje ni?ta drugo nego da se grebu o tuđ talenat ali neće daleko dogurati ako sebi navlače negativnu energiju i rejting.

U Novom Sadu, 19.07.2015.

awacs 19-07-2015 03:06 PM

Srećom, u međuvremenu se stvar zakrpila i ispeglala. Bilo bi lepo da saznamo kako, čisto ako neko bude imao slična iskustva.

Pozdrav,

Vasa

djnick 31-07-2015 12:08 AM

Није било велике крађе YouTuba!
Дана 30. Јула 2015. године Никола Томић, Ненад Хрњак и IDJVideos д.о.о. Београд су се договорили да ће Никола обрисати 7 спорних видео спотова са свог YouTube канала у којим се појављују Пилићи, а да ће Ненад дати Николи бесплатну лиценцу за коришћење Пилића у преосталих 11 спoрних спотова на Николином каналу.

awacs 31-07-2015 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by djnick (Post 367228)
Није било велике крађе YouTuba!
Дана 30. Јула 2015. године Никола Томић, Ненад Хрњак и IDJVideos д.о.о. Београд су се договорили да ће Никола обрисати 7 спорних видео спотова са свог YouTube канала у којим се појављују Пилићи, а да ће Ненад дати Николи бесплатну лиценцу за коришћење Пилића у преосталих 11 спoрних спотова на Николином каналу.

Znači ipak su ti blokirali glavni hit :( Ne vidim ga na tvom kanalu, pronašao sam ga samo na jednom ličnom profilu, i još na par mesta gde je video bez A/V sadržaja :shock:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Drago mi je što bar zmiju niko ne može da ti blokira. 20 miliona pregleda, a nisi se lupao sekirom u glavu niti si stao na grabulje. Mega :)

All times are GMT +1. The time now is 01:44 AM.