Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   midi keyboard controller-best buy (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46346)

branoy 21-07-2014 02:15 PM

Re: midi keyboard controller-best buy

zasta je tipa ovaj kontroler da mi neko pojasni. msm nikad ja to nisam imao.
a deluje skroz fino . a

http://www.ebay.com/itm/AVID-Refurbi...item4ad8c42346

Nemania 21-07-2014 04:51 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 360733)
zasta je tipa ovaj kontroler da mi neko pojasni. msm nikad ja to nisam imao.
a deluje skroz fino . a

http://www.ebay.com/itm/AVID-Refurbi...item4ad8c42346

Haha sve si naivan :)
Euphonix, super kontroler,a imaju i varijantu sa avid etiketom.

roza 21-07-2014 05:56 PM

narode jel valja ovo Akai MPD32 za te novce?

hofmann 21-07-2014 11:24 PM

Mislim da da.

Mekani precizni, jednom recju ljubazni pedovi mnogo bolji nego na verziji MPD18.

psionic 24-07-2014 06:36 AM

Quote:

Originally Posted by hofmann (Post 360744)
Mislim da da.

Mekani precizni, jednom recju ljubazni pedovi mnogo bolji nego na verziji MPD18.

Ej kad smo kod midi kontrolera, ja sam vec pitao pre, ali ajde - kao proslo je dosta vremena - ima li neko iskustva sa ovim ?

AKAI MAX49

http://6be54c364949b623a3c0-4409a68c...ge_700x438.png

Posebno su mi zanimljivi ovi touch fejderi - samo da nisu onako odvratni kao kod korga PA3x...

svojevremeno sam se zesce nalozio, ali mi se nije dalo da ga pazarim... Sad imam CME UF6, koji me sluzi odlicno - nisam presrecan sa dirkama, ali nije ni toliko los.

hofmann 24-07-2014 09:28 AM

meni ovo deluje do jaja, jer je i obicna 49-etka bila super samo ti pedovi su bili losi. Ovde vidim da su pedovi ko na impulsu mekani fini. Ovi tuch slajderi mi se ne svidjaju uopste sta je falilo obicnim fejderima ?

Dobra je fora CV to mi se bas dopada.

BlasterMaster 24-07-2014 03:43 PM

psionic radio sam na njemu brt... sta da ti kazem, na prvi pogled mnogo lep i svetli na sve strane, za te pare lepo odradjen i cini mi se da je osetno tezi nego mpk, ima metalnu osnovu koliko se secam i to mu daje prednost kad cukas ne drmusa na sve strane :) padovi mnogo bolji nego mpk, mekani, pressure sensitive ali ne kontrolise se preko jacine pritiska nikakva midi naredba kao sto imas na machine-u... i koliko se secam ne mogu da se povezuju sa vstima preko onog akai connect softwera za neke dodatne kontrole (nesto slicno ko automap kod novationa) , transport kontrole sve ko na mpk, oni klik dugmici klasicni, nekom odgovaraju, meni subjektivno ne. Displej je lepo vidljiv, super kontrast, sto je bolje nego na novationu jer ne zahteva neki sweet spot ugao da bi lepo ocitao vrednost neku...mozda je to sitnica, ali veruj mi smara ponekad, nisi siguran dal je 8, 0 ili 9ka :D . Fejderi ako tako mozemo da ih nazovemo su dosta cudni, ali dobro cudni, ja sam isto bio skeptican, ali se mnogo brzo covek navikne, mislim da su premali za neko precizno iz-prvog-puta selektovanje ali rade posao sto je bitno...
najbolje na ovom kontroleru je sto ima za 2 fut pedale+ sustain, i sto ima onu gain i voltage kontrolu... znaci mozes preko toga da kontrolises veliku vecinu outboard sintova, to smo u brzini nesto ja i par kolega probali ali nismo se tu previse zadrzali, mada mislim da je ovo jaaako bitna stavka i da bi i ostale kompanije trebale da se ugledaju ovde na akai. za dirke ne mogu nista pohvalno da kazem, a ne mogu ni da ih kudim, to su te akai dirke, nista spektakularno, rade poso, aftertach, sint ali nisu prebrze, tako da harmonike slabije :D
mislim da je najveca mana cena, i da je to glavni razlog sto ljudi odabiraju neke druge...da je jeftiniji mozda bi bio idealno resenje za nekog kome treba i master midi klavijatura za daw, a ujedno i kontroler za neki sint... mislim da im je tu greska, sto je ciljan za siroke narodne mase, a sa cenom i sa tim cv/gate out kontrolom ima usku korisnicku grupaciju. ako ti pare nisu problem, po meni svaka preporuka neces se razocarati (naravno ako juris dirke zaobidji). nezahvalno je da ga svrstavam po dirkama npr korg pa on, pa maudio statijaznam i tako to, u tom midi sint krugu kontrolera nista nije znacajno razlicito sto se tice dirki... ako bi ga uzimao samo zbog dirki onda nemoj... mozda cak i cme ima bolju dirku plus ako imas onu sint ekspanziju, onda je ovde samo looks u pitanju...Nadam se da sam ti bar malo pomogo :)
poz

psionic 25-07-2014 03:00 AM

Jesi mi dosta pomogao, najvise me je zanimalo kakva je dirka i nesto sam verovao da su ti slajderi dobri, jer mogu lako da dobiju feedback od programa - na kojoj su vrednosti ustvari trenutno postavljeni - najveca glupost vecine tih sprava je sto kada pomeris potenciometar, on nema pojma na kojoj je bio vrednosti, pa neki npr ustelovani parametar hoces da mrdnes za mrvu, a on lepo reset na 0 pa se zezaj ti posle od pocetka...sem ako nije specijalno podesen kao novation i automap i motofejderi i .... :banghead:

Isto tako - potsetio sam se muka sa Novationom. Instalirao sam ponovo softver od neke Ultranove (novation ultranova soft synth) i aj - rekoh sebi - da ubacim automap. A onda se iznenada setih sto me smara toliko taj automap - pored milion i dvesta plaginova koji tamo stoje na kompu, on napravi jos toliko sa ekstenzijom automapa, koje je posle moguce lako kontrolisati. A covek ciji je studio nije bas kompjuteras, pa se smorio kao puz u rikverc :banghead: Dok sam ja njemu objasnjavao sta je sta, on je odustao od zivota. Lepo sam deinstalirao AutoMap i osmeh se vratio na njegovo srecno ozareno lice :rotfl:

Inace moram da se pohvalim da smo se ponovili za doticni Native Instruments Maschine studio! Saren kao igracka, ali su padovi daleeeeko ispred svega sto sam video i osetio. Ima 16 velocityja na njima, ali velocity se aktivira bukvalno na dodir. Jos da su ga opremili touch ekranom, bilo bi predivno za neki studijski rad - ali mozda je cak i bolje sto nisu - zbog toga sto je to ipak LIVE sprava. Takodje tu je i trenutni feedback sa softvera koji ga pogoni, bez mnogo palamudjenja i setovanja, na potove i padove koji sijaju u 16 triliona hiljada boja, sto je svakako veliki plus, dakle nece cutoff krenuti od nule svaki put kad krenem da ga zavrcem i slicno... Nisam jos probao da ga koristim kao neki midi kontroler, mada i to moze - udje se u obican midi kontrol rezim.

A sto rece skynet - i ja sam old school - misem mi je nekako najbrze i najpreciznije - kao produzetak mojih misli i ruke. Bar sto se nekog rada u studiju tice. Za svirke, ipak...

EDIT: Eh, zaboravio sam da dodam - slazem se da su se zeznuli oko ciljne grupe - korisnika CV komandi nije mnogo, a mislim da bi umnogome umanjilo cenu sprave da su to izostavili, ili napravili jos jedan dodatni model sa CV kontrolama - pa kome treba, neka se lati novcanika!

BlasterMaster 25-07-2014 04:21 PM

uff taj machine studio, sanjam ga vec duze vreme :D nikako da se skupi i za njega... prosto mi cudno koliko se ovde a i na drugim forumima uopste nije pridao znacaj machinu i kao mpc uredjaju ni kao softweru/daw-u... kad je izaso akai sa ona tri nova mpca, pogotovo renesans reko to je to, ali kad je NI izbacio ovaj studio machine za dva koplja ih prestigo...
ja znam da je ableton mozda najbolji program za trigerovanje i kombinovanje lupova, al eto meni je prekompleksan i ne bih se upustao u ucenje novog dawa, ali vidim po klipovima koliko je lako realizovati neku zamisao bez mnogo muke i bez preteranog diranja misa i tastature. A isto tako ne kapiram zasto se manje koristi machine kao softwer od abletona, jer te mogucnosti su mnogo lakse i prirodnije u njemu... vrv zbog plasiranja, danas uz svaki uredjaj dobijes ableton cd :wink:
ali sad posto imas machine studio mislim da ti samo treba neka najobicnija midi klavijatura sa dobrim dirkama, bez dodatnih zajebancija, jer bi sve to preko machina kontrolisao... klavijatura bi tu samo bila ekspanzija za kontrolu preko dirki i lakse sviranje nekih vstova.
vido sam da je na oglasima bilo akcija i pojeftinjenja ali i dalje mnooogo je to para :D

psionic 25-07-2014 09:58 PM

Eh, kamo srece da ja licno imam to... Imamo ga u studiju u kome radim kao najamni radnik za sitne novce :banghead:

Razlog zasto Maschine nije toliko popularan kao Ableton, je taj sto - ableton je dostupniji, ranije je izasao, vec je dovoljno sazreo i ima mnogo vise mogucnosti. Ono sto ableton nema, jeste lakoca i brzina upotrebe, seamless integracija sa hardverskim kontrolerom, koji BTW ima dva TFT ekrana visoke rezolucije, pa ti komp i ne treba.
Takodje, tu je i cena cije placanje ne moze da se izbegne (ne mozes da ga "downloadujes", ipak je to fizicki uredjaj), pa onda Nativovo insistiranje da se svaka banka i svaki zvuk plati... hakovanje da se to zaobidje :D i tako dalje.

A inace, Maschine se dosta koristi u izradi EDM muzike, dosta je zastupljen u svetu, samo treba pogledati malo na tu temu, nije bas da nije zastupljen...

A za ovaj MAX Akai sam pitao za sebe, za "po kuci" - tamo imamo Ultralite i PA3x...

All times are GMT +1. The time now is 06:00 PM.